filter
Tools voor mijn camera gebruiken om nog mooiere foto’s te maken vind ik alleen maar leuk! Voordat ik mijn camera had gekocht, had ik al een paar tools op het oog. Denk aan filters, afstandsbedieningen, statieven en nog meer. Natuurlijk kon ik het ook niet laten om niet te bestellen. Ik heb namelijk een set met filters gekocht. Namelijk close-up filters. Er zijn nog meer soorten filters, maar op dit moment leken close-up filters mij het makkelijkst.

filter
Heel veel meiden hoor ik er al over dat de 50 mm lens heel fijn moet zijn, maar natuurlijk zit daar ook een prijskaartje aan. Daarom koos ik voor de wat goedkopere optie. Hier kun je dan ook wat minder mee, maar dat heb ik er dan ook wel voor over. Op dit moment gebruik ik ze namelijk bij al mijn product foto’s. Het duurde even voordat ik ze binnen had, want ik had ze besteld op eBay. Je zou kunnen zoeken waar je ze in Nederland kan kopen, maar dan zijn ze wel veel duurder.

filter
Deze filters kun je op je lens draaien. In deze set zitten vier verschillende soorten. Namelijk +1, +2, +4 en +10. Daarbij zit er ook nog eens een hoesje waar je ze makkelijk in kan stoppen zodat ze niet beschadigen. Het zijn een soort vergrootglazen die je op je lens draait. Je camera ziet het product dus veel groter en zo kun je hem ook dichterbij op de foto zetten.

filter
Zet je de +10 erop dan moet je heel dichtbij gaan zitten wil je een goede foto maken. Want een normale portret foto kun je er niet mee maken. Met de andere grotes zou dit wel kunnen, maar met 10 niet. Want met een vergrootglas kun je ook niet normaal kijken en met een leesbril kun je ook moeilijk van ver weg kijken. Zo kun je het ook wel vergelijken.

filters
filter
Hier zie je het verschil met de filters. En zoals je ziet word het scherpte diepte ook steeds meer. Natuurlijk is de laatste foto niet mooi om te gebruiken, maar zo zie je wel het verschil. Ik heb de foto’s even ver ingezoomd en ben daarbij zo dicht mogelijk bij het product gekomen. Met de plus 1 is dat het dichtste bij wat je kunt komen en met de rest ook. Het scheelt dus behoorlijk!

Ik vind ze heel fijn. Vooral omdat ik veel beautyproducten fotografeer. Ik kan veel beter de details laten zien en de foto’s vind ik mooier worden omdat je er ook een soort scherpte-diepte effect mee versterkt. Het enige nadeel vind ik, dat je vaak moet wisselen van filter. Omdat +10 soms net te dichtbij is vergeken met en +4, maar een +10 kan niet altijd alles op de foto krijgen. Als je zelf de filters hebt, dan zal je helemaal begrijpen wat ik bedoel. Het is dus vooral even wennen en een beetje oefenen om het onder de knie te krijgen. Want het is net weer wat anders dan gewoon fotograferen.


Zelf ben ik er heel blij mee en misschien wil ik deze filters ook nog wel bestellen. De €7,91 vond ik ze helemaal waard en ook nog eens gratis verzenden. Owja, wil je ze bestellen dan is dit handig om te weten. Je moet namelijk de maat van je lens weten. Bij de Nikon staat de maat onderop. Er staat dan een symbool van diameter en bij mij staat daarachter 52. Ergens in die richting moet het formaat ook zijn. Bij de Canon staat het volgens mij voorop op de lens en is het standaard formaat van Canon 56, maar dit weet ik niet zeker.

x Daniëlle