Kruidvat Ontharingsspray

ontharingsspray
Al eens eerder schreef ik iets over scheren en vandaag ga ik dat weer doen. Ik koop niet heel snel iets na een review, maar dit keer wel. Ik zag namelijk een review bij Vera over dit product en ik heb hem gekocht. Nu heb ik hem al een aantal keren gebruikt en jullie móeten hiervan weten!


Het is een nieuw product van Kruidvat en hij is nog helemaal niet zo lang te koop. Ik heb het over de ontharingsspray van Kruidvat eigen merk. Het klonk eigenlijk al te mooi om maar te zijn, maar toch wilde ik het wel proberen. Het is namelijk lekker goedkoop en zou snel moeten werken. Even sprayen en je haren laten al los.


Hier vind je de ingrediënten.


Spray met 5 centimeter afstand de spray op bijvoorbeeld je benen, bikinilijn of oksels. Laat dit dan 4 tot 5 minuten intrekken, maar zeker niet langer dan 10 minuten. De eerste keer probeerde ik het op mijn benen. De haartjes op mijn benen zijn heel dun en blond en daarom pakken veel scheermesjes de haartjes niet goed. Als dit voor mij zou werken zou dat ideaal zijn.


Ik had verwacht dat mijn benen echt heel erg zouden branden of pijn zouden gaan doen. Omdat ik verwacht dat het een heel agressief product is. Dat viel echt mee. Ik voelde er eigenlijk niks van. Na ongeveer 5 minuten kun je dus met het spateltje de spray ervan af halen. Als alles eraf is, dan kun je het afspoelen met water en afdrogen.


Toen ik dus klaar was, waren mijn benen heel erg rood en jeukten ook best wel. Dat was eigenlijk het enige nadeel, maar was er ook een voordeel?! Jazeker. Ik heb heel kritisch gekeken of ik nog een haar zag. Met mijn benen heb ik tegen het licht gekeken om te kijken of er nog iets zat, maar nee hoor. Geen enkele haar meer te bekennen. Wauw, dat had ik niet verwacht. Ik had eigenlijk verwacht dat de spray mijn haartjes zouden plat drukken en dat de spatel ze daardoor niet meer te pakken zou krijgen.


Hier zie je mijn been voor het scheren. Je kunt het niet goed zien, maar bij mijn knie zie je een paar haartjes als je goed kijkt.


Hier zie je mijn benen na het scheren. Je ziet dat die haartjes weg zijn en dat mijn huid rood is.

Wel viel bij op tijdens het ‘scheren’ dat ik de spray totaal niet lekker vond ruiken. Ik kon het niet echt plaatsen, maar het is geen fijne geur. Tijdens de 5 minuten wachten rook ik dit niet, maar pas toen ik begon met ‘scheren’.


Deze spray is speciaal voor de gevoelige huid, maar het is wel een agressief product aangezien het je haren los weekt. Als je het wil proberen zou ik het je aanraden het eerst op een klein deel van je huid te sprayen. Natuurlijk was ik eigenwijs en heb ik dit niet gedaan, maar het is natuurlijk wel verstandig.


Ik ben heel erg te spreken over dit product. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het voor mijn benen zou werken. Mijn benen zijn nu heel glad en voelen fijn aan. Deze spray ga ik de komende tijd niet vervangen voor een ander product. Ik ben er ontzettend tevreden over en herken je mijn probleem? Probeer dan deze even.

Deze Kruidvat Ontharingsspray is sinds een tijdje te koop bij de Kruidvat voor €3,09 en daar krijg je dan 200 ml voor.

Kende jij al zo’n ontharingsspray?

x Daniëlle

Sorry voor de wat mindere kwaliteit foto’s. Ik weet nog niet zo goed wat voor instellingen ik moet gebruiken in donker licht. Ook kreeg ik het jammer genoeg niet goed voor elkaar in Photoshop.

liefs
Deel:

25 Reacties

 1. Kimberley
  8 april 2014 / 08:41

  Fijne prijs voor een ontharingsspray. Ik ben toch altijd een beetje angstig voor dit soort producten, geef mij maar een scheermesje, haha. Misschien deze zomer toch maar eens proberen, want volgens mij blijven je haren ook langer weg.

 2. 8 april 2014 / 09:33

  wat goed dat het werkt voor jou! bij mij branden zulke ontharingssprays en crèmes altijd ontzettend, geef mij maar een ouderwetse epilator

 3. 8 april 2014 / 11:12

  Hij klinkt echt goed! Ik ben heel erg benieuwd hoe mijn huid erop zou reageren.

 4. 8 april 2014 / 15:00

  ik wist dat ik gisteren iets vergat bij het kruidvat, had deze ook willen halen, lijkt me heel fijn!!

 5. 8 april 2014 / 15:02

  Klinkt goed zeg! Ik durf zulke producten niet snel te kopen omdat ik denk dat ze toch niet zouden werken, maar na 2 positieve reviews ben ik erg enthousiast. Ik vind je foto’s trouwens mooi!

 6. 8 april 2014 / 19:24

  Ik zag dit product ook al eerder bij Vera en toen was ik al een beetje onder de indruk van de werking, maar nu helemaal. Ja, de volgende keer dat ik bij de Kruidvat ben gaat deze mee naar huis. Bedankt voor je duidelijke review. <3

  • Daniëlle
   Auteur
   9 april 2014 / 10:12

   Graag gedaan. Leuk om te horen dat je hem ook gaat kopen! Heeft mijn review toch zin gehad :)

   • M
    29 mei 2014 / 10:02

    Wat ik eigenlijk mis is hoelang de roodheid en jeuk aan bleven houden? :-)

 7. 8 april 2014 / 20:27

  Oeh wat is dit een handig product zeg. Ik wil dit ook eens proberen.
  liefs x

 8. 8 april 2014 / 20:54

  Ik moet deze ook echt proberen! Het klinkt zo goed!

 9. 8 april 2014 / 20:57

  Je bent al de zoveelste van wie ik positieve ervaringen hoor, klinkt goed!

 10. 8 april 2014 / 21:44

  Klinkt goed , ik ga het ook eens proberen !! ( heb je een flits gebruikt ?) kan ook weleens helpen x

  • Daniëlle
   Auteur
   9 april 2014 / 10:12

   Tijdens het fotograferen wel, maar dan zag het er heel lelijk en raar uit. Dit was dan uiteindelijk toch mooier.

 11. 9 april 2014 / 12:47

  Echt? Ik ga deze voortaan kopen. Ik gebruik altijd die van Veet en de prijs daarvan ligt boven de 10,00 euro.

 12. sanne
  29 mei 2014 / 11:30

  Ik ken het product ook
  ben groot fan van kruitvat eigen merk maar……
  heb je snel terugkerend haar en dik donker. Heeft dik product geen enkele zin.
  ik was zo eigenwijs om het echt 10 min te laten zitten. Toen begonnen met een been, daarna anderen been dus daar zat het nog langer op maar alle harde haren blijven gewoon zitten.
  Mocht je dus dunne lichte haartjes hebben is het een optie maar met harde donkere haartjes absoluut niet.
  Ook ontharings crème overigens niet.

 13. Jolein Moon
  29 mei 2014 / 13:06

  Mooi spul ontharingsspray lijkt me. Ik ga vandaag met hemelvaartsdag naar mijn zus spelletjes doen en daar wat eten.

 14. Jolein Moon
  29 mei 2014 / 13:09

  heb het wel eens geprobeerd hoop dat de vernieuwde ontharingsspray beter werkt dan de oude !!

 15. Lila
  24 juli 2015 / 00:38

  Wil je aub beantwoorden dit is belangrijk kan je dit product ook op je buik en rug gebruiken om te ontharen ??

 16. Lila
  24 juli 2015 / 00:39

  Wil je aub beantwoorden dit is belangrijk kan je dit product ook op je buik en rug gebruiken om te ontharen ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

^D >( <3 :p :o :l :D :) :( (a)