catrice
Mijn poeder was op en dat betekent dus dat ik maar weer eens een nieuwe moest gaan kopen. Normaal lees ik vaak reviews voordat ik iets koop, maar dit keer had ik het niet ‘gepland’ om poeder te kopen en nam dus maar een poeder mee die er wel goed uit zag in de verpakking.

catrice
Ik wilde graag weer een poeder van Catrice proberen, omdat de vorige die ik had van Catrice wel goed beviel. Ik zag dat ze meerdere soorten poeders hadden liggen. Ik ben gegaan voor de Catrice Prime & Fine poeder. Prime & Fine producten vind ik over het algemeen wel erg fijn, dus wilde ik deze ook graag proberen.

catrice
De verpakking ziet er direct al mooi uit vind ik. Glimmend zwart en hij voelt wat steviger aan dan dat goedkope plastic. Hij voelt een stuk dikker aan. In de binnenkant zit nog een spiegeltje en dat vind ik echt een pluspunt. Heel vaak mis ik spiegeltje in zo’n soort product en gelukkig heeft Catrice eraan gedacht. Verder is de verpakking lekker stevig en ziet hij er goed uit.

Dan over naar de poeder zelf. Hij ziet er heel licht uit, maar dat komt omdat het een transparante poeder is. Geschikt voor elk huidtype. Ook bevat hij Vitamine A en E.

catrice
Hier zie je de swatch van de poeder. Hij ziet er dekkend uit, maar dat is hij dus niet. Hij matteert dus vooral mijn huid en je ziet ook wel op de swatch dat hij volledig mat is. Gelukkig laat hij geen witte waas achter.

catrice
catrice
Dan de poeder op mijn gezicht. Ik vind dat deze poeder mijn huid goed matteert en het blijft wel lang zitten. Het is lastig om te zeggen of het lang blijft zitten omdat dit per persoon, per foundation en per verschillende weersverwachtingen heel erg verschilt. Hij blijft bij mij gemiddeld wel langer zitten dan de poeders die ik eerder heb gebruikt. Dus dat is al sowieso een pluspunt. Aan het einde van de dag ga ik nog wel wat glimmen. Dan poeder ik vaak bij of pak ik matterende papiertjes van Catrice erbij.

catrice
Misschien had je het wel op de verpakking gezien, maar de poeder is dus ook waterproof. Bij plenzende regenbuien en bommetjes in een zwembad houd hij het niet vol nee, maar de poeder zou er met miezer of een korte douche zonder extreem veel water op het gezicht goed moeten blijven zitten. Dit vind ik heel lastig om te zeggen. Als je door de miezer fietst dan lijkt je huid al te glimmen en de poeder is transparant. Dus dan is het lastig om te zeggen of de poeder blijft zitten. Ik denk eerlijk gezegd dat hij misschien een klein beetje waterproof zou zijn, maar dan ook echt een klein beetje. Ik denk eerder dat het een verkooptrucje is. Hij is misschien waterproof, maar daar heb ik niks aan gemerkt.

catrice
Ik vind het een hele fijne poeder die goed lang blijft zitten en ik vind het fijn dat hij transparant is en dat er een spiegeltje in de verpakking zit. En het belangrijkste: hij maakt mijn huid heel goed mat.

De poeder kost €4,99 en is te koop bij onder andere Trekpleister.

x Daniëlle