reinigingslotion
Mijn oude remover is op en het is weer tijd voor een nieuw product om mijn make-up ermee af te halen. Deze remover had ik nog niet eerder geprobeerd en hij is lekker budget dus daar was ik wel benieuwd naar. Sinds kort ga ik alle oogmake-up removers reviewen die ik gebruik en aan het einde vind je een lijst van alle removers van goed naar minder goed. Zo kunnen jullie mijn aanraders zien en de bijbehorende reviews lezen.

reinigingslotion
Ik merk steeds meer dat oogmake-up removers best duur zijn. Er zitten een paar goedkope removers tussen, maar zoals L’Oréal en Garnier zijn voor mijn gevoel best met de prijs gestegen. Deze van Nivea Reinigingslotion was gelukkig een stuk goedkoper. Volgens mij wel meer dan de helft. Die nam ik dus mee.

reinigingslotion
Het is dit keer geen make-up remover met twee van die phases, maar als deze werkt is dat natuurlijk geen probleem. De verpakking is simpel en niet zo heel bijzonder of mooi. Het voordeel vind ik wel dat er een klikdop op zit.

Dit zijn de ingrediënten van de remover:
reinigingslotion

Mijn oogmake-up haal ik er altijd af door de remover op een watje te doen en dan over mijn ogen te wrijven. Niet te hard natuurlijk. In reviews ben ik altijd eerlijk en dit keer ook. Ik vind het namelijk geen fijne remover. Ik moet heel hard boenen om het er af te krijgen. En zelfs als ik al wat harder boen dan krijg ik nog niet alles mee. De restjes mascara en een paar restjes oogpotlood blijven zitten. De stukjes die dan het dichtste bij mijn oog zitten. Ook mijn wenkbrauwen gaan er niet helemaal af. Balen natuurlijk.

reinigingslotion
Op de verpakking staat dat het een milde remover is en ook geschikt is voor mensen die contactlenzen dragen. Dat klopt ook wel, maar hij is zo mild, dat niet alles eraf gaat. Ook zegt hij dat hij je wimpers verzorgt. Dat zou best kunnen, maar hoe zou je ooit het verschil kunnen zien. Nee, dat merk ik niet hoor.

Deze remover laat niet echt een olie laagje achter. Dat vind ik wel fijn. Want als je dus een foutje hebt gemaakt met je make-up en dit wilt verwijderen dan kan je deze gebruiken en dan direct weer verder met je make-up. Alleen geen waterproof make-up dan.

reinigingslotion
Deze make-up remover raad ik je dus jammer genoeg niet aan. Ach, niet elk product kan perfect zijn. Met veel moeite haalt hij in ieder geval het meeste weg. Je betaalt voor deze remover €3,19 en je kan hem onder andere bij de Etos kopen.

1. Essence Make-up Remover €1,59 per 100 ml
2. Trekpleister Make-up Remover €1,26 per 100 ml
3. Nivea Make-up Remover €2,55 per 100 ml.

x Daniëlle