benefit brow zings shaping kit
In een korte tijd zijn mijn wenkbrauwen zeker belangrijk voor mij geworden. Het veranderd je hele gezicht in een positieve zin. Ik vind het altijd erg mooi als ik mijn wenkbrauwen bijwerk en doe dit dus ook nu elke ochtend. Het is even een tijdrovend klusje met haast in de ochtend, maar ik doe het wel. Ik begon met de eyebrow set van Catrice waar ik destijds een review over schreef, maar heb nu een tijdje de Benefit Brow Zings getest.

benefit brow zings shaping kit
benefit brow zings shaping kit
Verpakking
Het Benefit Brow Zings Brow Shaping Kit zit in een doosje met veel informatie. Achterop vind je nog de ingrediënten van de poeder en de gel. In principe is alles wel op de verpakking te vinden. Dat zie je niet veel bij andere merken. Deze wenkbrauw set heb ik in de kleur light. In totaal zijn er drie verschillende kleuren verkrijgbaar. In de verpakking vind je ook nog een boekje met een kleine stappenplan van hoe je je wenkbrauwen kan bijwerken met achterop een duidelijke uitleg in veel verschillende talen.

benefit brow zings shaping kit
benefit brow zings shaping kit
Het doosje zelf is ook prachtig. Hij voelt heel stevig en niet goedkoop aan. Hij is vierkant en mat zwart. Daarop vind je nog glanzende letters met de worden Brow en Zings. Achterop zit nog een kleine sticker met de informatie kort samengevat. Eenmaal geopend, dan valt het grote spiegeltje wel direct op. Verder zit er nog een poeder, een gel, twee kwastjes en een pincet in. Alles is netjes verpakt met plastic en goed beschermt. Je merkt direct weer het luxe gevoel.

benefit brow zings shaping kit
benefit brow zings shaping kit
benefit brow zings shaping kit
Kwasten & Pincet
Het leuke aan de kwastjes vind ik dat er ook echt op staat gedrukt wat het is. In de pincet zit zelfs het logo van Benefit gedrukt. Er zit een Hard Angle Brush in om je wenkbrauwen mee bij te werken en nog een kleine Blending Brush om je concealer mee te blenden. De kwastjes zien er eigenlijk kwalitatief verrassend goed uit. De Hard Angle Brush is heel stevig en is schuin afgesneden. Hij begint vrij dik, maar de haren eindigen als een dunne precieze lijn. De Blending Brush is rond en plat en voelt ook weer erg stevig aan, maar toch ook wel weer zacht. Het pincetje vind ik wat lastig in gebruik omdat deze zo klein in de hand is. Verder is hij wel erg scherp en makkelijk voor onderweg.

Swatches
De swatches zien er zeker goed uit. De poeder heeft een assige ondertoon, maar wel minder dan die van Catrice. Misschien dat je het daarmee voor jezelf kan vergelijken. De kleur sluit goed aan bij mijn eigen wenkbrauw kleur en ziet er mooi uit. Het was naar mijn idee wat wennen, want ze zijn nu wat roder in plaats van wat grijzer om dat zo maar te zeggen.

benefit brow zings shaping kit
benefit brow zings shaping kit
Poeder en Gel
Als eerst breng ik met het dunne kwastje uit de set de lijnen aan met de gel. Het kwastje geeft enorm dunne lijnen wat een mooi effect kan geven. Hiermee teken ik dus alle buitenste lijnen. Dan pak ik de poeder en een iets dikkere kwast. Hiermee vul ik mijn wenkbrauwen verder in. De kleur van de gel en de poeder sluiten goed op elkaar aan. Vaak heb ik dat aan het einde van de dag mijn wenkbrauwen wat minder strak zijn als in het begin, maar door de gel blijft het enorm goed zitten. Als ik mijn wenkbrauwen heb ingevuld met de poeder, dan doe ik er nog een transparante gel over van Anastasia en dan blijft het muurvast zitten.

benefit brow zings shaping kit
benefit brow zings shaping kit
Hier zie je mijn wenkbrauwen ingevuld met de poeder en de gel. Deze foto heb ik gemaakt nadat de poeder er al zo’n 5 uur op zat. Nou, dat zegt al heel wat!

benefit brow zings shaping kit
benefit brow zings shaping kit
Conclusie
Ik ben enorm tevreden over de Benefit Brow Zings Brow Shaping Kit. Mijn wenkbrauwen blijven de hele dag goed op zijn plek door de gel en ik kan ze mooi en strak bijtekenen. Hij is wel wat prijzig, maar dan heb je ook wat. Tot nu toe heb ik hem echt elke dag gebruikt. De kleur heeft een wat meer rodere ondertoon dan die van Catrice, maar dat is maar net wat beter bij je past.

Deze Benefit Brow Zings Brow Shaping Kit is verkrijgbaar bij de Douglas filialen met een Benefit bar voor een prijs van €33,-.