kerst ooglook inspiratie eyeliner glitter
Oh wat gaat de tijd snel. Sinterklaas is alweer vertrokken en de Kerstboom staat inmiddels bij ons in huis, bij jullie ook?! Over 1,5 week heb ik vakantie en dan is het toch echt bijna Kerst. De kerstliedjes zijn alweer volop te horen op de radio en de winkels liggen vol met versieringen. Ik experimenteerde weer met een kerst make-up look en die laat ik je vandaag zien.

In vergelijking met de vorige twee looks is dit een wat subtielere look, maar toch zeker een look die past bij de Kerst!

kerst ooglook inspiratie eyeliner glitter
kerst ooglook inspiratie eyeliner glitter
Ik heb een simpele look gemaakt met oogschaduw. Ik gebruikte een witte matte kleur op mijn bewegend ooglid voor een wat mat en licht effect. Hiervoor gebruikte ik de kleur Heaven uit het Too Faced Natural Eye Palette. De kleur Velvet Revolver uit ditzelfde palette gebruikte ik in de arcadeboog. Beide kleuren zijn niet opvallend, maar het geeft net wat meer. Door de lichtbruine kleur geef je meer schaduw en diepte aan je ogen. Wat het weer wat aantrekkelijker maakt om naar te kijken.

kerst ooglook inspiratie eyeliner glitter
De eyecatcher van deze look is de opvallende eyeliner. Ik heb hem extra dik aangezet en een mooie grote wing gemaakt. Dit deed ik met de L’Oréal Super Liner Perfect Slim. Daaroverheen bracht ik een glitter eyeliner aan van Elf in de kleur Stardust. Dit geeft wel het ultieme Kerst gevoel vind ik zelf. Voor mijn wimpers pakte ik de Oriflame Giordani Gold Luscious Volume Mascara. Verder gebruikte ik nog een zwart oogpotlood voor mijn bovenste waterlijn en een beige kleur voor de onderste waterlijn.

kerst ooglook inspiratie eyeliner glitter
Verder gebruikte ik op mijn wangen een mooie glitter blush uit de kerstcollectie van Hema, als highlighter Lightscapade van Mac
en Hoola van Benefit om te shapen. Max Factor CC Cream en Mac Pro Longwear Concealer gebruikte ik voor de rest van mijn gezicht. Voor mijn wenkbrauwen gebruikte ik Benefit Brow Zings en Anastasia Clear Brow Gel.

kerst ooglook inspiratie eyeliner glitter
kerst ooglook inspiratie eyeliner glitter
De look kun je nog afmaken door een mooie knal kleur lipstick. Dit heb ik zelf niet gedaan, omdat ik geen idee had voor welke kleur ik moest gaan. Bij deze look zou het prima kunnen omdat de ooglook zelf weinig kleur bevat en minder opvallend is.

Wat vind jij van deze uiteindelijke look en weet jij ook al wat je gaat dragen met deze kerst?

Lijst met gebruikte producten voor deze look:

Too Faced Natural Eye Palette (Heaven en Velvet Revolver)
The Body Shop Instablur Eye
L’Oréal Super Liner Perfect Slim
Oriflame Giordani Gold Luscious Volume Mascara
Essence Made To Stay Black Eyepencil
Anastasia Matte Highlighter Pencil
Elf Eyeliner Stardust
Benefit Brow Zings Light
Anastasia Clear Brow Gel
Max Factor CC Cream 040 Fair
Mac Pro Longwear Concealer NW20
Mac Mineralize Skin Finish Lightscapade

Christmas Look #1
Christmas Look #2