caprice absolute matt palette review
Nadat het Absolute Nude uitkwam waren veel mensen hier razend enthousiast over. Ook ik heb dit palette en vind hem mooi voor een simpele dagelijkse look. Al snel kwam Catrice uit met het Absolute Bright palette en nu is het tijd voor het Absolute Matt palette. Het derde budget oogschaduw palette van Catrice met mooie natuurlijke kleuren.

caprice absolute matt palette review
caprice absolute matt palette review
Het doosje van dit palette is hetzelfde als de vorige twee. Hij is breed, heeft een transparante deksel, mooie typografie en heeft een stevige verpakking. De typografie heeft dit keer ook een erg mooi rosé goud kleurtje. Dat vind ik er wel erg mooi uitzien! Het doosje bevat zes verschillende kleuren oogschaduws die stuk voor stuk mat zijn. Daarnaast zit er ook nog een kwastje in dit palette. Aan de ene kant van dit kwastje vind je een sponsapplicator en aan de andere kant een klein kwastje met haren. Op de achterkant vind je nog enkele informatie en een korte stappenplan om een look te creëren.

caprice absolute matt palette review
De zes kleuren lijken in het doosje al erg op elkaar en ik ben benieuwd naar de swatches.

caprice absolute matt palette swatches
Hier vind je de swatches van de oogschaduws. Ik krijg niet direct het wow gevoel. Uiteraard zijn ze allemaal echt mat. De eerste twee kleuren lijken al vrij veel op elkaar. De eerste kleur is wit en de tweede licht roze. De derde en de vierde kleur vind ik ook weer veel op elkaar lijken. Vooral als je de kleuren verwerkt in een look zie je het verschil niet heel opvallend. De pigmentatie van de kleuren is prima. Matte kleuren zijn vaak al wat minder gepigmenteerd dat shimmery kleuren.

caprice absolute matt palette review
De oogschaduws voelen erg zacht aan en vagen naar mijn idee makkelijk weg vergeleken met andere oogschaduws. Dit komt dus waarschijnlijk omdat ze zo zacht zijn.

caprice absolute matt palette review
Hier zie je de ooglook die ik ermee heb gemaakt. Op het oog vind ik de kleuren er wel mooier uitzien dan bij de swatches. Ik vind matte oogschaduws een mooi resultaat geven om dagelijks een look mee te kunnen maken en het lijkt erg natuurlijk. Daarvoor vind ik dit palette ook zeker geschikt. Wel mis ik een beetje een variatie aan kleuren. In een look lijken de kleuren namelijk heel erg veel op elkaar en dat vind ik wel jammer. Ik mis nog een tussen kleur tussen de witte en de licht bruine en misschien mis ik ook nog wel de diep zwarte kleur. Op de foto zie je nauwelijks wat terug van de look, maar in het echt is het wel een mooie dagelijkse look geworden. Hij is heel natuurlijk door de matte kleuren, maar niet spectaculair.

caprice absolute matt palette review
Als je heel erg bent van super goed gepigmenteerde oogschaduws dan is dit niet echt wat voor jou. Dan zou ik eerder palette van bijvoorbeeld Sleek aanraden. Als je hier geen problemen mee hebt dan is het wel een aanrader. Het is een prima palette, er valt makkelijk mee te werken en een dagelijkse look maken wil prima. Dol enthousiast ben ik niet, maar het is gewoon een prima palette waar in principe niks mis mee is. Ook vanwege de prijs mag ik niet klagen. Dit palette heeft namelijk een prima prijs die voor iedereen betaalbaar is.

Het Catrice Absolute MATT palette heeft een prijs van €4,99 en is onder andere te koop bij Kruidvat.