Catrice Absolute MATT Palette

caprice absolute matt palette review
Nadat het Absolute Nude uitkwam waren veel mensen hier razend enthousiast over. Ook ik heb dit palette en vind hem mooi voor een simpele dagelijkse look. Al snel kwam Catrice uit met het Absolute Bright palette en nu is het tijd voor het Absolute Matt palette. Het derde budget oogschaduw palette van Catrice met mooie natuurlijke kleuren.

caprice absolute matt palette review
caprice absolute matt palette review
Het doosje van dit palette is hetzelfde als de vorige twee. Hij is breed, heeft een transparante deksel, mooie typografie en heeft een stevige verpakking. De typografie heeft dit keer ook een erg mooi rosé goud kleurtje. Dat vind ik er wel erg mooi uitzien! Het doosje bevat zes verschillende kleuren oogschaduws die stuk voor stuk mat zijn. Daarnaast zit er ook nog een kwastje in dit palette. Aan de ene kant van dit kwastje vind je een sponsapplicator en aan de andere kant een klein kwastje met haren. Op de achterkant vind je nog enkele informatie en een korte stappenplan om een look te creëren.

caprice absolute matt palette review
De zes kleuren lijken in het doosje al erg op elkaar en ik ben benieuwd naar de swatches.

caprice absolute matt palette swatches
Hier vind je de swatches van de oogschaduws. Ik krijg niet direct het wow gevoel. Uiteraard zijn ze allemaal echt mat. De eerste twee kleuren lijken al vrij veel op elkaar. De eerste kleur is wit en de tweede licht roze. De derde en de vierde kleur vind ik ook weer veel op elkaar lijken. Vooral als je de kleuren verwerkt in een look zie je het verschil niet heel opvallend. De pigmentatie van de kleuren is prima. Matte kleuren zijn vaak al wat minder gepigmenteerd dat shimmery kleuren.

caprice absolute matt palette review
De oogschaduws voelen erg zacht aan en vagen naar mijn idee makkelijk weg vergeleken met andere oogschaduws. Dit komt dus waarschijnlijk omdat ze zo zacht zijn.

caprice absolute matt palette review
Hier zie je de ooglook die ik ermee heb gemaakt. Op het oog vind ik de kleuren er wel mooier uitzien dan bij de swatches. Ik vind matte oogschaduws een mooi resultaat geven om dagelijks een look mee te kunnen maken en het lijkt erg natuurlijk. Daarvoor vind ik dit palette ook zeker geschikt. Wel mis ik een beetje een variatie aan kleuren. In een look lijken de kleuren namelijk heel erg veel op elkaar en dat vind ik wel jammer. Ik mis nog een tussen kleur tussen de witte en de licht bruine en misschien mis ik ook nog wel de diep zwarte kleur. Op de foto zie je nauwelijks wat terug van de look, maar in het echt is het wel een mooie dagelijkse look geworden. Hij is heel natuurlijk door de matte kleuren, maar niet spectaculair.

caprice absolute matt palette review
Als je heel erg bent van super goed gepigmenteerde oogschaduws dan is dit niet echt wat voor jou. Dan zou ik eerder palette van bijvoorbeeld Sleek aanraden. Als je hier geen problemen mee hebt dan is het wel een aanrader. Het is een prima palette, er valt makkelijk mee te werken en een dagelijkse look maken wil prima. Dol enthousiast ben ik niet, maar het is gewoon een prima palette waar in principe niks mis mee is. Ook vanwege de prijs mag ik niet klagen. Dit palette heeft namelijk een prima prijs die voor iedereen betaalbaar is.

Het Catrice Absolute MATT palette heeft een prijs van €4,99 en is onder andere te koop bij Kruidvat.

liefs
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

^D >( <3 :p :o :l :D :) :( (a)

28 Reacties

 1. 14 januari 2015 / 07:08

  Heb laatst een soortgelijke review geschreven. Ik vind het geen slecht palette, maar ik ben er ook niet weg van. Ik pak zelf ook niet al te vaak matte kleuren (kan er wat moeilijk mee om gaan, maar dat ligt aan mij natuurlijk) dus hij ligt helaas wat te verstoffen. xxx Lucinda

 2. 14 januari 2015 / 09:17

  Het is inderdaad een geschikt palette voor een everyday look. Maar aangezien ik altijd wat anders probeer qua kleur is dit niks voor mij!

 3. 14 januari 2015 / 09:58

  Elke keer als ik bij de kruidvat ben om dit palette te scoren is hij gewoon uitverkocht! Ik vind de kleuren namelijk ontzettend mooi! Je look die je er mee gemaakt hebt is ook prachtig<3

 4. 14 januari 2015 / 10:27

  De pigmentatie ziet er inderdaad wat subtiel uit, maar wel een mooie ooglook.

 5. 14 januari 2015 / 10:31

  Ik kies dan denk ik toch eerder voor het absolute matt palette.

 6. 14 januari 2015 / 12:14

  Zo te zien een fijn basis palette met mooie zachte en matte kleuren. Lijkt mij toch wel een fijn palette om een neutrale dagelijkse make-up look mee te maken!

 7. 14 januari 2015 / 12:33

  Wat een leuk pallet! Hij is inderdaad niet super goed gepigmenteerd, maar dat is voor dit pallet naar mijn mening ook niet nodig, hij is zo ook mooi! Een handig pallet voor dagelijkse looks! xxx

 8. 14 januari 2015 / 13:26

  Een leuk palette voor iedere dag lijkt me dit!

 9. 14 januari 2015 / 15:13

  Ik snap eigenlijk de hype niet zo, ik heb het nude pallet en ik vind hem bar slecht. Kan aan mij liggen, maar ik vind deze ook wegvallen op het ooglid. Jammer, ik heb meer met sleek oogschaduws.

 10. 14 januari 2015 / 15:44

  Het nude palette vond ik opzich prima. Het bright palette vond ik al een stukje minder. Ik denk dat dit hem voor mij ook niet gaat worden. Dan pak ik liever mijn Naked basics palette erbij. Hihi!

  • Daniëlle
   Auteur
   15 januari 2015 / 08:51

   Die wil ik zelf misschien ook nog aanschaffen, maar dan wel de tweede versie :)

 11. 14 januari 2015 / 16:23

  Mooi palette! Voor die prijs is het wel een goed product! Toch kies ik liever een ander palette! X

 12. 14 januari 2015 / 18:42

  Ik heb het palette ook en ik vind hem wel prima, maar niet bijzonder, ik gebruik de derde kleur van links voor mijn wenkbrauwen, daar vind ik hem perfect voor ! :)

  • Daniëlle
   Auteur
   15 januari 2015 / 08:50

   Oh dat is wel een goede tip! Misschien dat die ook wel bij mijn wenkbrauwen past.

 13. 14 januari 2015 / 19:55

  Mooie basic kleuren die je elke dag kan gebruiken en wauw je foto’s zijn weer mooi!

 14. 14 januari 2015 / 21:20

  Zag er mooi uit, dan toch jammer dat de pigmentatie wat tegenvalt! Ik denk dat ik maar voor een palette van Sleek ga. :) xx

 15. 14 januari 2015 / 22:23

  Vind dit ook een heel fijn en mooi palette! De pigmentatie is inderdaad niet “wow” maar voor dat geld wel prima te doen. Mooie look trouwens!

 16. 15 januari 2015 / 17:23

  Ik vind het absoluut een mooi basic palette, maar ik ben ook niet razend enthousiast bij het zien van de swatches. Ze zijn niet slecht, maar ook niet om voor naar de winkel te rennen.

 17. 16 januari 2015 / 16:27

  Dit is een prima palette, maar het pigment is niet geweldig. Dat hebben de Catrice paletten geloof ik nooit, maar voor het geld wat je ervoor betaald kan je dat ook niet verwachten. Je hebt wel een duidelijke revieuw geschreven!