Vorige week had ik voor jullie mijn eerste verslag van de Discover Make-up Cursus bij The College. Het is alweer een week later en eergisteren was het weer zo ver. Samen met mijn zus ben ik weer naar Alkmaar gereden en was het tijd voor de tweede les. Dit keer was het tijd voor Smokey Eyes!


Vorige week vertelde ik jullie van alles over de cursus en hadden we de basis van make-up geleerd. Dit keer gingen we dieper in op de wenkbrauwen en maakten we Smokey Eyes. Alles was net zoals de vorige keer weer goed verzorgd met een lekker hapje en een drankje. We begonnen met een deel huiswerk. Ze vroeg ons namelijk of wij voorbeelden van Smokey Eyes mee wilden nemen. We besproken de verschillende looks en Carlijn legde goed uit wat het verschil was. Daarna liet ze zien op een bord hoe wij straks de Smokey Eyes zouden gaan maken. Ze tekende het oog en tekende ook allemaal lijntjes. Via deze manier gingen wij dus ook een Smokey Eye maken.


Ook legde ze uit hoe de wenkbrauw als ware in elkaar zat en in wat voor vorm wij deze het beste konden gaan tekenen. De wenkbrauw haartjes groeien namelijk in allerlei verschillende richtingen Eerst groeien er een aantal haartjes naar boven. Dan groeit het onderste deel van je wenkbrauw tot aan het hoogste punt van je wenkbrauw schuin naar boven. Het bovenste deel van je wenkbrauw groeit juist schuin naar beneden en vanaf het hoogste punt loopt je wenkbrauw weer af. Het is dus de bedoeling dat je vanaf het begin van je wenkbrauw tot aan het hoogste punt een rechte lijn kan trekken. De rest daaronder kun je weg epileren.


Hier had Carlijn de wenkbrauw van het model ingekleurd met zwart potlood. Zodat je kon zien hoe je hem zou moeten bij tekenen.Na de uitleg konden we beginnen met het reinigen van het model. Daarna ging Carlijn nog de volledige look uitleggen met het model en deed dit uiteraard ook voor. Wij konden alle vragen stellen die we wilden stellen en konden goed zien hoe ze alles precies deed.Per ongeluk had ze een foutje gemaakt met mascara, maar het gaf zo’n dramatisch effect dat ze er mee verder ging. Zo werd de look afgemaakt met roze glitter, maar door deze glitter moest het model huilen. Het effect van de look is daardoor zo gaaf en dramatisch geworden. Echt heel gaaf!Hier zie je het verschil van voor en na.


Het verschil met links en rechts.


Daarna was het tijd om zelf aan de slag te gaan. Ik nam dit keer weer mijn zus mee en volgde alle stappen op. Uiteindelijk is het toch lastiger en wennen om bij een model de make-up te doen. Wel vond ik het heel erg leuk om te doen en zeker een uitdaging.


We begonnen weer met de basis van de make-up. Daarna was het tijd voor de Smokey Eyes. Voor de look maakten we gebruik van een Kohl potlood omdat dit een zacht product is wat makkelijk te vervagen is met een kwastje. We begonnen met het potlood om lijn 1 (foto vrijwel bovenaan het artikel) te trekken. Daarna was het tijd om deze goed te vervagen en dan kon je eroverheen met oogschaduw. Hierdoor zet je het potlood ‘vast’ en word de kleur nog intenser. Zo gingen we ook door met de lijnen 2,3 en 4. Lijn 2 konden we zetten door middel van een trucje. Je arcadeboog kun je voelen door het bot wat er zit. Aan het einde van je arcadeboog vind je een hoekje in het bot. Het is even voelen, maar hij zit er! Vanaf daar kon je beginnen met een lijn trekken. Uiteindelijk was het dan de bedoeling dat het eind van lijn 2, 3 en je binnenste ooghoek gelijk stonden. Als je alles had gedaan was het tijd om goed te blenden en op het bewegend ooglid kon je dan nog een leuk opvallend kleurtje aanbrengen. Zo koos ik voor paars. Verder kon je de look afmaken met bijvoorbeeld glitter. Zelf deed ik dit doormiddel van een glitter eyeliner onder haar oog. Wimpers krullen, laagje mascara en de look is af.Hierboven zie je het uiteindelijke resultaat. Op camera komt het wel anders over dan in het echt, maar om eerlijk te zijn vond ik de look best goed gelukt.Op deze foto’s die Wies gemaakt heeft zie je goed hoe de uiteindelijke look is geworden.

De creaties van de anderen waren ook echt prachtig. Ook Wies, Sophie en Evelien waren dit keer weer bij de cursus en zij hebben ook een verslag gemaakt van deze avond. Ik vond het in ieder geval heel leuk en ben benieuwd naar de volgende keer!

Lees hier mijn verslag van vorige week.