Essence Eyebrow Gel Brown
Net zoals velen anderen met mij ben ik enorm gek op de welbekende Anastasia Dipbrow Pomade. Ik zie dat steeds meer merken een soort gelijk product ontwikkelen en zo ook Essence. In dit artikel review ik de Essence Eyebrow Gel en ook direct een pincet van Essence. Kan dit product van Essence de Anastasia Dipbrow Pomade overtreffen?

Essence Eyebrow Gel Brown
In 2016 zijn er naar mijn idee meer wenkbrauwproducten uitgekomen dan ooit. Het lijkt wel alsof iedereen haar wenkbrauwen graag wil bijtekenen. Ook ik teken iedere dag mijn wenkbrauwen bij. Op dit moment doe ik dit het liefst met een gel product zoals de Anastasia Dipbrow Pomade of de NYX Tame & Frame Tinted Brow Pomade. Hoogste tijd om een hele goedkope variant te proberen. Ik was daarom ook enorm benieuwd naar dit product van Essence. De Essence Eyebrow Gel is verkrijgbaar in maar één kleur. Iets wat ik helaas wel een nadeel vind.

Essence Eyebrow Gel Brown

Verpakking Essence Eyebrow Gel

De Essence Eyebrow Gel zit verpakt in een glazen potje. Het is een herkenbare verpakking van Essence. Hij bevat een bruine dop en is verder niet heel speciaal. Ik vind het niet de mooiste verpakking, maar hij is wel praktisch. De verpakking bevat een inhoud van 3 gram; wat een normale hoeveelheid is.

Swatches


Hier zie je de swatches op mijn arm. Het product is goed gepigmenteerd en niet warm van ondertoon. De kleur is vrij koel van ondertoon en dat vind ik een echt pluspunt.

Essence Eyebrow Gel Brown
Essence Eyebrow Gel Brown
Op de eerste foto heb ik geen enkel product op mijn wenkbrauwen aangebracht en op de onderste foto heb ik enkel de Essence Brow Gel aangebracht.

Dit product breng ik het liefst aan met een schuin afgesneden plat kwastje. MAC 266 is hiervoor mijn favoriet. Het aanbrengen gaat prima, toch vind ik hem nog misschien wat stroef. Het vervagen gaat wat lastiger en ik merk dat ik wat vaker er overheen moet gaan om mijn wenkbrauw volledig in te vullen. De kleur is helaas niet helemaal een match voor mij helaas en dat vind ik wel jammer aangezien er niet meerdere kleuren verkrijgbaar zijn Dus hopelijk gaan ze hun assortiment nog uitbreiden met meer kleuren.

Pincet

Over het pincet ben ik heel erg tevreden. Het patroon is erg leuk en erg vrolijk, maar het gaat natuurlijk om de werking. Ik heb helaas geen Tweezerman (staat bekend om het ‘beste’ pincet wat er is) om het mee te vergelijken. Het pincet pakt goed de kleine haartjes en is goed scherp. Dit pincet gebruik ik inmiddels iedere week en heel veel meer valt er eigenlijk niet over te vertellen.

Essence Eyebrow Gel Brown

Conclusie Essence Eyebrow Gel

De Essence Eyebrow Gel vind ik zeker een goed product. Hij is wel anders dan bijvoorbeeld de Anastasia Dipbrow Pomade of NYX Tame & Frame. Het zal niet mijn favoriete wenkbrauwproduct worden, maar toch vind ik hem echt niet verkeerd en zeker niet voor de prijs. Ik ben alleen meer te spreken over andere wenkbrauwproducten. Om die reden zal ik dit product daarom minder gebruiken. Hopelijk kan ik mijn mening goed overbrengen, want ik ben zeker positief en vind het een goed product, maar ik verkies andere producten boven dit product.

De Essence Eyebrow Gel heb ik ook opgehad in één video die je hier kan bekijken. Op die manier kan je ‘live’ zien hoe hij er full face uitziet.

Heb je al de Anastasia Dipbrow Pomade of de NYX Tame & Frame? Dan denk ik niet dat deze Essence Eyebrow Gel dit effect kan overtreffen.

Heb je een klein budget? Dan denk ik dat dit een prima product is om te proberen. Hij doet goed zijn werk en je kan strak je wenkbrauwen ermee bijtekenen. Helaas is hij wel in maar één kleur verkrijgbaar, dus hopelijk is het een match.

De Essence Eyebrow Gel is verkrijgbaar voor een prijs van €2,99 en de pincet voor een prijs van €1,99 bij onder andere Kruidvat.