Essence Eyebrow Gel Review – 01 Brown

Essence Eyebrow Gel Brown
Net zoals velen anderen met mij ben ik enorm gek op de welbekende Anastasia Dipbrow Pomade. Ik zie dat steeds meer merken een soort gelijk product ontwikkelen en zo ook Essence. In dit artikel review ik de Essence Eyebrow Gel en ook direct een pincet van Essence. Kan dit product van Essence de Anastasia Dipbrow Pomade overtreffen?

Essence Eyebrow Gel Brown
In 2016 zijn er naar mijn idee meer wenkbrauwproducten uitgekomen dan ooit. Het lijkt wel alsof iedereen haar wenkbrauwen graag wil bijtekenen. Ook ik teken iedere dag mijn wenkbrauwen bij. Op dit moment doe ik dit het liefst met een gel product zoals de Anastasia Dipbrow Pomade of de NYX Tame & Frame Tinted Brow Pomade. Hoogste tijd om een hele goedkope variant te proberen. Ik was daarom ook enorm benieuwd naar dit product van Essence. De Essence Eyebrow Gel is verkrijgbaar in maar één kleur. Iets wat ik helaas wel een nadeel vind.

Essence Eyebrow Gel Brown

Verpakking Essence Eyebrow Gel

De Essence Eyebrow Gel zit verpakt in een glazen potje. Het is een herkenbare verpakking van Essence. Hij bevat een bruine dop en is verder niet heel speciaal. Ik vind het niet de mooiste verpakking, maar hij is wel praktisch. De verpakking bevat een inhoud van 3 gram; wat een normale hoeveelheid is.

Swatches


Hier zie je de swatches op mijn arm. Het product is goed gepigmenteerd en niet warm van ondertoon. De kleur is vrij koel van ondertoon en dat vind ik een echt pluspunt.

Essence Eyebrow Gel Brown
Essence Eyebrow Gel Brown
Op de eerste foto heb ik geen enkel product op mijn wenkbrauwen aangebracht en op de onderste foto heb ik enkel de Essence Brow Gel aangebracht.

Dit product breng ik het liefst aan met een schuin afgesneden plat kwastje. MAC 266 is hiervoor mijn favoriet. Het aanbrengen gaat prima, toch vind ik hem nog misschien wat stroef. Het vervagen gaat wat lastiger en ik merk dat ik wat vaker er overheen moet gaan om mijn wenkbrauw volledig in te vullen. De kleur is helaas niet helemaal een match voor mij helaas en dat vind ik wel jammer aangezien er niet meerdere kleuren verkrijgbaar zijn Dus hopelijk gaan ze hun assortiment nog uitbreiden met meer kleuren.

Pincet

Over het pincet ben ik heel erg tevreden. Het patroon is erg leuk en erg vrolijk, maar het gaat natuurlijk om de werking. Ik heb helaas geen Tweezerman (staat bekend om het ‘beste’ pincet wat er is) om het mee te vergelijken. Het pincet pakt goed de kleine haartjes en is goed scherp. Dit pincet gebruik ik inmiddels iedere week en heel veel meer valt er eigenlijk niet over te vertellen.

Essence Eyebrow Gel Brown

Conclusie Essence Eyebrow Gel

De Essence Eyebrow Gel vind ik zeker een goed product. Hij is wel anders dan bijvoorbeeld de Anastasia Dipbrow Pomade of NYX Tame & Frame. Het zal niet mijn favoriete wenkbrauwproduct worden, maar toch vind ik hem echt niet verkeerd en zeker niet voor de prijs. Ik ben alleen meer te spreken over andere wenkbrauwproducten. Om die reden zal ik dit product daarom minder gebruiken. Hopelijk kan ik mijn mening goed overbrengen, want ik ben zeker positief en vind het een goed product, maar ik verkies andere producten boven dit product.

De Essence Eyebrow Gel heb ik ook opgehad in één video die je hier kan bekijken. Op die manier kan je ‘live’ zien hoe hij er full face uitziet.

Heb je al de Anastasia Dipbrow Pomade of de NYX Tame & Frame? Dan denk ik niet dat deze Essence Eyebrow Gel dit effect kan overtreffen.

Heb je een klein budget? Dan denk ik dat dit een prima product is om te proberen. Hij doet goed zijn werk en je kan strak je wenkbrauwen ermee bijtekenen. Helaas is hij wel in maar één kleur verkrijgbaar, dus hopelijk is het een match.

De Essence Eyebrow Gel is verkrijgbaar voor een prijs van €2,99 en de pincet voor een prijs van €1,99 bij onder andere Kruidvat.

liefs
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

^D >( <3 :p :o :l :D :) :( (a)

9 Reacties

 1. 14 december 2016 / 09:34

  ik moet deze zelf ook nog eens proberen :) ben eigenlijk een browpencil girl for life, maar niet bang om eens een gel te testen :D

 2. 14 december 2016 / 09:37

  Ziet er best netjes uit! Lekker budget ook :)

 3. 14 december 2016 / 14:59

  Handig om te weten dat hun ook eyebrow gel verkopen! Misschien een keertje in de toekomst uit proberen.

 4. Britt
  14 december 2016 / 19:38

  Klinkt wel heel goed, zeker voor die prijs! Ik houd van budgettoppers, maar wel jammer inderdaad dat hij maar in één kleur verkrijgbaar is, wie weet in de toekomst nog!

 5. Meriam
  15 december 2016 / 23:41

  Ik heb deze laatst ook gekocht, omdat ik het wou uitproberen. Het resultaat is prima, maar vind hem zelf ook heel stroef en ga er inderdaad ook meerdere keren overheen.

 6. Elise
  16 december 2016 / 00:38

  Laatst zag ik hem in de winkel liggen en wilde eigenlijk thuis even een review opzoeken. Helemaal vergeten, maar dit artikel komt als geroepen. Ik teken mijn werkbrauwen al jaren in met een mono oogschaduw of een kitje waar ik maar 1 kleur uitpak. Ik denk dat ik hem gewoon eens ga proberen, im gok dat de kleur voor mij wel goed zou zijn. Dankjewel voor je review :)

  • Daniëlle
   Auteur
   16 december 2016 / 11:39

   Leuk om te lezen dat deze review op de perfecte timing komt. Je kan het inderdaad altijd proberen. Gelukkig is Essence niet duur. Zelf vind ik dan een miskoop altijd een stukje minder erg. Ben benieuwd wat jij ervan gaat vinden.

 7. 18 december 2016 / 16:56

  Leuke review. Ik was al een tijdje benieuwd naar dit product en hij ziet er zeker niet heel slecht uit. Ik ga hem een keertje proberen!