Keuzes maken in het leven is helaas niet altijd even makkelijk, was het maar zo’n feest. Toch zul je veelbeslissende keuzes moeten maken en ik stond op het punt om die te maken. Stoppen met mijn fulltime baan?!

Het is tijd dat ik weer eens een persoonlijke update op mijn blog plaats. Hoe lang is dat wel niet geleden?! Ruim 2 jaar geleden slaagde ik voor mijn MBO opleiding Mediavormgever. Ik liep in mijn afstudeerstage stage bij een bedrijf wat voornamelijk tijdschriften opmaakte. Ik kon hier na mijn stage blijven werken, maar helaas ging het bedrijf na drie maanden toen ik er werkte al failliet. Gelukkig kon ik terrecht bij het bedrijf van mijn baas zijn vader; een drukkerij. Hier heb ik een jaar met veel plezier gewerkt, maar dit was niet het werk waar ik voor geleerd had. De collega’s waren heel leuk, maar het werk was eigenlijk te simpel om voor de rest van mijn leven te doen. Toen ook dit bedrijf op het punt van faillissement stond, heb ik een andere baan gezocht en dat brengt ons op het punt waar ik nu ben. Ik ben gaan werken bij een cosmetica bedrijf in Duitsland en dat doe ik op dit moment nog steeds. Alleen blijf ik dit niet voor altijd doen.

Ik ga namelijk stoppen met mijn fulltime baan en weer terug naar school! Al twee jaar lang twijfel ik om nog een opleiding te gaan doen en ik heb de knoop eindelijk doorgehakt. Destijds twijfelde ik heel veel. Zal HBO niet te zwaar zijn voor mij? Hou ik het wel vol om iedere dag 3 uur te reizen? Kan ik het wel betalen? Ga ik het überhaupt volhouden? Na zo lang te hebben getwijfeld, heb ik de beslissing gemaakt. Ik zal de antwoorden op de vragen nooit te weten komen als ik het niet ga proberen. Misschien zou ik wel spijt krijgen als ik het niet doe als ik ouder ben.

Op dit moment kan ik me nog niet echt een voorstelling ervan maken en ben heel benieuwd hoe het gaat bevallen om weer naar school te gaan. Ook moet ik dan iedere keer 1,5 uur heen en 1,5 terug reizen naar school. Iets waar ik op dit moment bang voor ben is het feit dat ik heel veel uur aan school zal moeten besteden en een bijbaan moet gaan zoeken om rond te kunnen komen, waardoor de tijd voor mijn blog en YouTube heel minimaal zou worden. Het zou fijn zijn als ik wat meer geld zou verdienen met mijn grootste hobby waardoor een bijbaan niet meer nodig zou hoeven zijn. We gaan het allemaal zien. Ik hoop voor nu dat ik het er allemaal nog naast kan gaan doen, maar school en werk gaat natuurlijk altijd voor. Ik heb trouwens gekozen voor de opleiding Communicatie.

Het komende half jaar gaat er dus veel voor mij veranderen en ik ben benieuwd waar de tijd mij zal brengen. Op dit moment vind ik het toch allemaal wel vrij spannend. We gaan het zien en ik houd jullie natuurlijk op de hoogte.