Voor de nieuwe Essence Coast ‘n’ Chill Limited Edition neemt Essence je mee naar de kust. Deze nieuwe Limited Edition heeft fijne blauw- en zandtinten met accenten in warm roze. Vandaag review ik drie verschillende producten uit de Essence Coast ’n’ Chill Limited Edition.

Volg je Make Me Blush al op Instagram? En YouTube?

Uit de collectie heb ik de volgende producten mogen ontvangen: Velvet Matt Liquid Lipstick, Eyeshadow & Eyebrow Palette en de Eyeshadow & Eyebrow Duo Brush. De verpakkingen zijn naar mijn idee typisch Essence en daar heb ik niks op aan te brengen.


Zin om een aanvullende video te bekijken? In deze video breng ik de producten aan op mijn gezicht en vertel ik er meer over. Ik zou het waarderen als je zou willen abonneren op mijn Youtube kanaal.

Essence Coast 'n' Chill review
Essence review

Essence Coast ’n’ Chill Eyeshadow & Eyebrow Palette

Hier zie je de Essence Coast ’n’ Chill Eyeshadow & Eyebrow Palette. Wauw, ziet deze er niet onwijs mooi uit?! De verpakking is heel minimalistisch, waardoor het ombre effect van de poeder erg de aandacht trekt. Dit product kun je dus zoals de naam al zegt voor de ogen en de wenkbrauwen gebruiken.

Essence review
Naar mijn idee zijn er drie duidelijke variërende kleuren in dit palette.

De kleuren zijn erg mooi en sterk gepigmenteerd. Qua textuur zijn ze vrij neutraal. De poeder is niet heel stroef wat je normaal bij wenkbrauwpoeders wel ziet, maar ook niet heel zacht of kruimelig.

Essence review
Hier zie je de look die ik met het palette heb gemaakt. Hierbij heb ik mijn wenkbrauwen en ogen opgemaakt met dit palette. Zoals je in de video kon zien, heb ik er een vrij natuurlijke en zachte look van gemaakt.

Essence Coast 'n' Chill review
Essence Coast 'n' Chill review

Essence Coast ’n’ Chill Eyeshadow & Eyebrow Duo Brush

De Essence Coast ’n’ Chill Eyeshadow & Eyebrow Palette Duo Brush is dus heel makkelijk in combinatie met het vorige palette. Het handige aan een duo brush is dat het weinig ruimte inneemt en je direct twee kwasten hebt. Het nadeel vind ik dat ik mijn kwasten vaak ‘staand’ bewaar waardoor één kant al snel minder mooi zal worden.

Essence Coast 'n' Chill review
Links zie je de kwast voor de ogen en rechts voor de wenkbrauwen. De linker kwast is vrij breed en ook redelijk groot. Hij werkt naar mijn idee prima, maar naar mijn mening heeft Essence betere kwasten gehad. De rechter kwast vind ik persoonlijk niet fijn. Deze vind ik eigenlijk te slap en te dik om natuurlijk mijn wenkbrauwen mee bij te tekenen.

Essence Coast 'n' Chill review

Essence Coast ’n’ Chill Velvet Matt Liquid Lipstick

Als laatste heb ik nog de Velvet Matt Liquid Lipstick in de kleur 01 Smooth & Move. De substantie van deze Liquid Lipstick is niet zoals ik dat gewend ben, het is meer een cream. Hij doet mij dan ook erg denken aan de NYX Soft Matte Lip Cream.

Het is een warme nude kleur die naar de oranje kant neigt. Ook hier zie je dat de substantie niet heel vloeibaar is, maar juist meer crème-achtig. Hij is prachtig gepigmenteerd en ook een beetje op te bouwen qua kleur.

Essence Coast 'n' Chill review
Hier zie je de kleur op mijn lippen. Het aanbrengen gaat makkelijk en fijn. De kleur droogt na enige tijd mat op. Deze lipstick overleeft een drankje goed, maar na een vette hap of veel praten begint hij toch aardig te slijten. Het voordeel is, is dat deze kleur heel geleidelijk slijt. Het valt dus niet extreem op als je nog weinig lipstick op hebt.

essence review
Hier zie je de full face look die ik met dit palette heb gemaakt.

Essence Coast 'n' Chill review

Conclusie producten:

Ik vind het oprecht hele prettige producten. De kwast raad ik je persoonlijk niet aan. De Velvet Matt Liquid Lipstick en de Eyeshadow & Eyebrow powder wel. De Velvet Matt Liquid Lipstick is erg mooi van kleur, blijft mooi zitten en voelt fijn aan op de lippen. De Eyeshadow & Eyebrow Powder is mooi gepigmenteerd en erg fijn in gebruik. Heb je de nieuwe magnetische nepwimpers van Essence ook al gezien?

De Essence Limited Edition is nu exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. De collectie is Limited Edition en is tot ongeveer begin oktober verkrijgbaar. Bekijk hier welke producten er nog meer in de collectie zitten.

Eyeshadow & Eyebrow Palette – € 3,99
Eyeshadow & Eyebrow Duo Brush – € 1,99
Velvet Matt Liquid Lipstick – € 2,59