make me blush persoonlijke updateHet is weer eens tijd voor een persoonlijke update. Mijn blog bestaat al meer dan acht jaar en in de afgelopen acht jaar is er heel veel veranderd. Ik ga je vertellen wat mij de afgelopen tijd bezighoudt en hoe ik mijn toekomst voor me zie in deze persoonlijke update.

Zoals ik vertelde begon ik acht jaar geleden mijn blog. Nu ga ik niet een ontzettend lang verhaal vertellen van de afgelopen acht jaar, maar ik doe het even kort en krachtig. Ik begon met bloggen toen er bijna geen blogs waren en blogde vooral over persoonlijke onderwerpen. Dit werd uitgebreid tot beauty en vanaf toen postte ik iedere dag een nieuwe blogpost. De afgelopen paar jaar is dit wel veranderd en ben ik minder bezig gegaan met het schrijven van blogs. Nog steeds komen er per maand duizenden bezoekers op mijn blog door alle geschreven content die goed te vinden is op Google.

Waarom is het op je blog al een lange tijd zo stil?

Vanaf (ik denk ongeveer) 2016 ben ik YouTube meer gaan betrekken bij mijn blog. Het schrijven van blogs werd toen minder en ook door onder andere werk lukte het mij niet om nog zo veel te kunnen schrijven. Ik vond YouTube leuker om te doen en ben toen mijn focus daar op gaan leggen. Ik begon met bloggen en YouTuben omdat het echt mijn passie is en ik niets liever doe in mijn vrije tijd. Ik wil met deze ‘online wereld’ graag mijn geld kunnen blijven verdienen. Ik verdiende met bloggen meer dan met YouTube, maar vond YouTube leuker en besloot om dat te laten groeien. Wat ik ook een groot nadeel vond aan bloggen is dat alle cijfers aan de achterkant te zien zijn en niet aan de voorkant zoals bij bijvoorbeeld Instagram. Ik had enkele maanden/jaren +/- 30.000 unieke bezoekers per maand op mijn blog. Veel bedrijven stelde een grens van 10.000 unieke bezoekers per maand, maar kozen toch voor campagnes met mensen met meer volgers die aan de voorkant te zien zijn (Dit werd letterlijk door meerdere bedrijven gezegd). Het is nou helaas eenmaal hoe het wereldje werkt, maar het wekte wel frustraties op. Het is en blijft mijn passie, maar omdat ik er ook serieus geld mee wilde verdienen heb ik andere wegen ingeslagen.

Fulltime Make Me Blush

Op dit moment ben ik fulltime bezig met ondernemen en werken aan Make Me Blush. Ik doe de opleiding Communicatie en zit inmiddels in het derde jaar. In dit jaar moet ik een half jaar een minor volgen. Dit is een verplicht studieonderdeel waarbij je je gaat specialiseren of je kennis gaat verbreden. Iedere school biedt minors aan in allerlei categorieën en in principe mag je alles kiezen bij mijn opleiding. Ik koos voor de minor De Noorderlingen. Bij deze minor ga je fulltime bezig met ondernemen en dat komt voor mij perfect uit. Ik deed altijd alles op de automatische piloot, maar daar komt verandering in. Inmiddels heb ik meerdere masterclasses gehad en ben ik serieus bezig met begrippen als missie & visie, business model canvas, value proposition canvas en ga zo maar door.

Voor deze minor ben ik twee dagen aanwezig op school (inmiddels online school) en de rest is volledig Make Me Blush. Ik upload hierdoor nu veel op YouTube en dat helpt goed mee. Als je niet regelmatig uploadt (minder dan twee keer per week of een lange tijd niks) dan wordt je niet gezien en niet gepusht. Nu ik 2-3 keer per week uploadt pusht YouTube mij en worden mijn video’s goed bekeken waar ik heel blij mee ben en inmiddels kan zeggen dat YouTuben nu beter verdiend dan het bloggen.

Komende tijd

Toch vind ik het zonde om mijn blog links te laten liggen en wil ik zo af en toe een blogpost plaatsen als daar behoefte aan is. De komende tijd blijf ik 2-3 keer per week uploaden op YouTube omdat ik dat heerlijk vind om te doen. Daarnaast wil ik af en toe nog blijven bloggen.

Daarbij heb ik ook gelijk een vraagje aan jou! Wat is nou de reden dat je mij bent gaan volgen? Hier ben ik én heel nieuwsgierig naar én je helpt mij op weg door Make Me Blush te kunnen verbeteren in de toekomst.

Dit was even een persoonlijke update waarom het op mijn blog nou eigenlijk al een lange tijd wat stiller is.