YouTube Equipment

[column_wrapper]

Canon EOS M10

De Canon EOS M10 gebruik ik om te volgen. Deze heeft een uitklapbaar schermpje en je kan lenzen wisselen. De EOS M10 kan ik helaas niet meer vinden, maar de link onder de knop is een vergelijkbaar model.

Shop

Nikon D5100

Deze camera gebruik ik al enkele jaren en helaas is deze versie niet meer verkrijgbaar omdat die te oud is. De nieuwere variant D5600 is wel beschikbaar en dat is de opvolger van mijn spiegelreflexcamera. Met deze camera film ik vrijwel al mijn video’s.

Shop

Hama Star 63 Statief

Dit statief van Hama is heel makkelijk, werkt goed en ook nog eens goedkoop. Hier zet ik mijn camera op, zodat ik mijzelf goed kan filmen voor de video’s.

Shop

[/column_wrapper] [column_wrapper]

Canon EOS RP

Sinds november 2020 maak ik gebruik van de Canon EOS RP camera. Alle foto’s en video’s buiten mijn vlogs om, heb ik gemaakt met deze camera.

Shop

Canon RF 35mm Lens

De lens die ik gebruik in combinatie met de Canon EOS RP is de 35 mm lens. Deze lens heeft een mooi vast brandpunt en je kan hem goed instellen wat betreft scherpte-diepte.

Shop

Røde Videomic Go II

Sinds februari 2022 maak ik gebruik van de Røde Videomic Pro Go II microfoon. De YouTube video’s van hiervoor maken gebruik van de microfoon van mijn iPhone.

Shop

[/column_wrapper] [column_wrapper]

Falcon Eyes Softboxen

Voor extra belichting gebruik ik twee softboxen van Falcon Eyes. Twee softboxen van 60 x 60 cm met vier lampen erin.

Shop

50mm Lens

Voor het filmen en maken van foto’s, maar ik gebruik van een 50mm f/1,8 lens. Hiermee kan ik ervoor zorgen dat de achtergrond van mijn video’s waziger is en je dus meer scherptediepte in beeld hebt. Een heel mooi effect vind ik persoonlijk.

Shop

MacBook Pro 15 inch

Voor al het werk op de computer gebruik ik de MacBook Pro 15 inch uit 2019. Een hele fijne laptop. De video’s bewerk ik met Final Cut Pro.

Shop

[/column_wrapper]