Goede budget producten vind volgens mij iedereen wel fijn. Prachtige producten voor een laag prijsje. Jammer genoeg kom je die combinatie niet altijd tegen, maar ook heel vaak wel. Ik ben hem weer tegen gekomen. Zoals je misschien al wel door hebt gehad, heeft Essence en Catrice hun assortiment weer vernieuwd. Ik heb er een aantal dingen van gekocht en een palette van Essence is daar één van.

all about nude
all about nude
Het palette is nog niet zo lang verkrijgbaar. Het is een palette met allemaal natuurlijke kleuren. Natuurlijke kleuren draag ik graag en ik kan er geen genoeg van krijgen. Okee, ik denk dat ik nu misschien wel genoeg oogschaduws heb, maar dat terzijde. Het palette waar ik het over heb is het Essence All About Nude Eyeshadow Palette. Catrice kwam vorig jaar ook met een nude palette. Waar ik ook een review van geschreven heb. Toch is dat palette wat anders. Dat palette had echt bruintinten en ook veel tinten die op elkaar leken. Dit Essence palette is wat meer gebaseerd op het Naked 3 palette.

all about nude
De verpakking van het palette vind ik er wel mooi uitzien. Het doet me een beetje denken aan de palette’s die Essence eerst had. Met acht verschillende kleurtjes. Door een beetje verandering qua vormgeving vind ik het nieuwe palette toch melen malen mooier. Voor de vormgeving heeft Essence zeker een punt gehaald.

all about nude
Het zijn zes verschillende kleuren. Vier lichte kleuren en twee wat donkere kleuren. De lichte kleuren lijken misschien zo op het oog nog een beetje op elkaar, maar ik vind het palette er leuk uit zien met variatie.

all about nude
all about nude
Hier zie je de swatches. Alle kleuren zijn shimmery, maar de tweede en vierde kleur lijken wat meer matt dan de rest. De lichte kleuren zijn wat minder goed gepigmenteerd dan de donkere kleuren.

all about nude
all about nude
Natuurlijk heb ik er ook een look mee gemaakt. De lichtroze kleur (de tweede) heb ik gebruikt op het bewegend ooglid, de taupe kleur (de vijfde) in de arcadeboog, de paarse (de zesde) als lijntje een beetje boven mijn eyeliner en de highlighter (de eerste) op het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek. Wat me opviel was dat de taupe kleur een beetje vlekkerig aanbracht, maar met goed blenden werd het wel een mooie look.

all about nude
En hier nog even een full face foto.

all about nude
all about nude
De kleuren vind ik verrassend. Bij het Catrice palette vond ik ze veel op elkaar lijken, maar met deze kun je nog aardig wat variërende looks maken. Ik ben zeer tevreden. Het zijn nude tinten, maar dan net wat anders. Ik vind het wel leuk om ook eens roze te gebruiken. Veel nude palette’s zijn bruin, maar hier zit ook roze bij en dat vind ik leuk. Essence heeft me verrast. Het pigment is niet om te gillen, maar is zeker niet slecht. Ik ben fan!

Voor dit palette betaal je €3,59 en kun je onder andere kopen bij de Kruidvat.

Heb jij al iets gekocht van de nieuwe collectie?

x Daniëlle