Nooit had ik gedacht dat er zó veel kwam kijken bij bloggen. Artikel tikken, foto’s maken en hij staat online. Ja in principe wel, maar er komt zo veel meer bij kijken! Het afgelopen jaar heb heel veel geleerd wat ik in het begin nog niet wist. Er zijn zo veel dingen om te doen. Leuke en minder leuke dingen. Vandaag vertel ik je mijn 12 redenen waarom bloggen zo leuk is.

Fotograferen

De combinatie van alles doen wat ik leuk vind is zo leuk! Fotograferen heb ik altijd al leuk gevonden. Experimenteren met een camera, licht, posities, instellingen en nog veel meer! Ik kan nog zo veel leren van fotografie en ik vind fotografie ook een prachtig ‘iets’. Ik ben heel blij dat dit een groot onderdeel is van mijn blog.

Foto’s bewerken

Op school heb ik geleerd om te kunnen werken met onder andere Photoshop. Ik ken alle ins en outs op het gebied van foto’s bewerken. Daarom vind ik het ook heel leuk om te doen! Een foto is nooit af zonder dat het bewerkt is.

Schrijven

Schrijven vind ik minder leuk dan fotograferen, maar het gaat me goed af. Vroeger schreef ik ook al veel. Ik had een eigen website, hield een dagboek bij en schreef eigen verhalen. Gelukkig was ik altijd al wel goed in Nederlands. Niet perfect, maar over het algemeen ken ik de meeste regels wel en haalde ik vroeger heel vaak een cijfer boven de 8. Ook met schrijven kan ik me nog veel ontwikkelen en dat is ook wel heel leuk!

Coderen

In 2007 ben ik al begonnen met coderen. Ik had een eigen Anubis fan website waarbij ik altijd in de top 3 stond. Jaja! (Dat was echt mijn grootste hobby destijds) Gelukkig heb ik daarvan veel mee kunnen nemen naar wat ik nu doe. WordPress is dan niet hetzelfde als waarin ik in werkte, maar als er een foutje zit in mijn layout kan ik het bijna altijd wel vinden gelukkig. Op dit gebied wil ik nog heel graag wat leren!

Interactie met lezers

Dagelijks krijg ik steeds meer lezers voor mijn blog en ik vind dat echt enorm leuk. Vooral als bezoekers een comment achterlaten merk je echt dat je blog gelezen word. Ik ben blij met iedere bezoeker, of je nou een comment achterlaat of niet!

Blogvriendinnen

Door het bloggen heb ik ook al zo veel lieve meiden ontmoet en in het echt afgesproken. Iets wat ik echt totaal niet had verwacht toen ik zou zijn begonnen. Stiekem vind ik het ook heel vaak nog spannend om mede bloggers in het echt te zien omdat ik wel een beetje verlegen ben, maar leuk vind ik het zeker. Hier ben ik echt heel erg dankbaar voor! Er zijn echt meiden waarmee ik het heel goed kan vinden en waarmee ik leuke gesprekken heb!

Eindeloos make-uppen

Uren lang bezig kunnen zijn met make-uppen en de look op de foto te zetten. Voor het bloggen was ik nooit zo veel bezig met het experimenteren met make-up, maar ik vind het steeds leuker en word er steeds beter in al zeg ik het zelf.

Nieuwste collecties

Ja ik geef het toe, ik krijg met regelmaat pakketjes waaronder ook de nieuwste make-up collecties. Natuurlijk vind ik het heel leuk om dit te ontvangen. Het is niet dat ik overladen word met pakketjes, maar het is toch bijzonder dat bedrijven juist graag naar mij een pakketje opsturen voor mijn blog.

Events

Jammer genoeg ga ik nog niet heel vaak naar events. Of ik durf niet zo goed alleen of ik kan geen vrij meer krijgen. Als ik eenmaal op een event ben vind ik het echt heel leuk! Het is altijd heel gezellig, vaak ook leerzaam, leuk en heel interessant.

Alles met een reden

Bijna alles kopen met een reden. ‘Dat mint groene nagellakje uit die Limited Edition heb ik nog niet hoor?! En het is ook voor een review voor de blog dus dan mag het.’

Grote make-up collectie

Al die pakketjes en gekochte items hebben natuurlijk veel voordelen. Je make-up collectie word met de dag groter. Was iemand opzoek naar een shimmery rode oogschaduw. Ik heb hem!

Nooit vervelen

Met bloggen heb je altijd wel weer iets te doen. Fotograferen, foto’s bewerken, schrijven, bezig met je layout, filmen, editten en ga zo maar door. Eigenlijk heb je altijd wat te doen. Vervelen zal dus niet snel gebeuren.

Dat waren al mijn 12 redenen waarom bloggen zo leuk is en waarschijnlijk kunnen mijn medebloggers nog wel meer redenen bedenken. Hopelijk vond je het leuk om te lezen!