w7 in the city review
W7 is sinds een korte tijd een heel bekend merk geworden als het aankomt op goede dupes! Daarnaast hebben ze ook nog een heleboel andere producten. Vooral vanwege die bekende palettes staan ze voor mij echt bekend én ze hebben weer een nieuwe dupe! Namelijk het In The City palette wat verdacht veel lijkt op Urban Decay Naked Basics 2.

w7 in the city review
w7 in the city review
Het palette is sinds kort verkrijgbaar bij Fresh Mint Cosmetics. Het is een klein palette met zes matte kleuren. Het palette is vrij klein en de verpakking is een mooi metalen blikje. De letters zien er tof uit vanwege het reliëf. Binnenin vind je de zes verschillende kleuren. Allemaal zijn ze mat en heel erg geschikt voor een neutrale look.

w7 in the city review
De verpakking is wel compact, maar alsnog toch vrij groot aangezien er maar zes kleuren in zitten. Hij is vrij dik en er is veel vrije ruimte.

w7 in the city review
Dit is de achterkant van het palette. Je vind hierop alle ingrediënten en de namen van de kleuren. Slim bedacht! Voor jullie heb ik nog even de ingrediënten over getypt zodat het makkelijker te lezen is.

w7 in the city review
Ingrediënten:
Talc, Mica, Magnesium Stearate, Dimenthicone, Ethylhexyl Palmitate, Polyisobutene, Synthetic Wax, Phenoxyethanol / Ethylhexylglycerin, Paraffinum Liquidum, CI 77019 (Mica) / CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77499 (Iron Oxide Black), CI 77491 (Iron Oxide Red), CI 77492 (Iron Oxide Yellow).

w7 in the city review

Wigwam – Troy – Brass – Touch – Autumn – Andrea

Op de foto lijken de kleuren nog vrij dicht bij elkaar te liggen. Dit is ook wel zo, maar in een look zijn ze gelukkig nog makkelijk te onderscheiden.

w7 in the city review
Hier zie je de swatches op een rij. De oogschaduws voelen vrij poederig en zacht aan. De swatches zien er niet heel denderend uit, maar ze hebben een prima pigment. De eerste kleuren vallen ook niet heel erg op omdat mijn huidskleur dicht bij de kleur ligt. Onthoud ook dat matte kleuren vaak ook minder goed gepigmenteerd zijn dan shimmery kleuren. Toch hadden ze van mij nog net een tikkeltje meer gepigmenteerd mogen zijn.

w7 in the city review
w7 in the city review
Hier zie je de look die ik ermee heb gemaakt. Op het wenkbrauwbot heb ik de kleur Wigwam gebruikt. Op het bewegend ooglid heb ik de kleur Touch aangebracht, in de arcadeboog Autumn en onder mijn wimperrand de kleur Andrea. De kleuren die ik heb gebruikt liggen toch vrij ver uit elkaar qua kleur waardoor je het verschil goed kan zien. Als je bijvoorbeeld Brass en Touch alleen zou gebruiken is het lastiger te zien. Dat is wel iets om rekening mee te houden. (Owja, ik was iets te enthousiast met mijn wing, oeps!)

w7 in the city review
w7 in the city review
De look vind ik zeker geslaagd. Je krijgt echt meer diepte in je ogen door de matte kleuren. Je kan er een prima dagelijkse look mee maken die niet teveel opvalt omdat je matte kleuren gebruikt. Tijdens het maken van de ooglook merkte ik ook wel weer dat de oogschaduws weer vrij poederig waren. Als je goed aftikt heb je er niet veel last van, maar je kan dus was last hebben van fall out. Dat is wel een beetje jammer, maar persoonlijk vind ik dat niet een enorm groot minpunt.

w7 in the city review
w7 in the city review
De prijs van het palette vind ik ook prima. Je betaalt €5,99 voor het palette en naast het W7 In The City palette is er ook nog een In The Mood palette verkrijgbaar. Dit palette heeft meer hardere kleuren, maar alsnog natuurlijk. Het is een makkelijk compact palette met mooie kleuren voor een dagelijkse look. Het palette is verkrijgbaar bij de webshop Fresh Mint Cosmetics. Een leuke beauty webshop waar ze lage verzendkosten hebben en ook nog een boel andere leuke merken.