zoeva luxe review cheek paint
Make-up kwasten van Zoeva stonden al maanden op mijn wishlist, maar het kwam er nooit van. Totdat ik een kortingscode van 20% korting in mijn mailbox ontving. Direct dezelfde dag bestelde ik alle kwasten die ik wilde en gebruikte ze direct. Zoeva staat bekend om de prachtige oogschaduwpalette’s, maar vooral om hun kwalitatief goede kwasten voor een gangbare prijs. Zelf heb ik twee kwasten voor het gezicht gekocht waar je vandaag de review van kan lezen.

zoeva luxe review cheek paint
Zoeva is een merk wat uit Duitsland komt. Het is dus ook verkrijgbaar in hun eigen Duitse webshop die naar Nederland verzend, maar je kan het ook bij Nederlandse webshops als The Make Up Spot en Douglas bestellen. De kwasten van Zoeva worden door velen aangeraden en er wordt vaak gezegd dat de kwasten vergelijkbaar zijn met die van MAC. De twee kwasten die ik voor het gezicht kocht zijn de 127 Luxe Sheer Cheek Brush en de 109 Luxe Face Paint.

zoeva luxe review cheek paint
De losse kwasten van Zoeva worden geleverd in een stevig plastic ziplock zakje. Achterop staat nog wat informatie, maar binnenin zit het echte werk. De kwast zelf is nog beschermd met plastic om de huls, maar ook nog een kapje over de haren.

zoeva luxe review cheek paint
De kwast zelf vind ik er prachtig uitzien. De steel is zwart met lichte zilveren glittertjes. Hier vind je nog de slogan van Zoeva: Color. Love. Make-up. en ook nog een naam met het nummer van de kwast. De haren van deze twee kwasten zijn synthetisch.

zoeva luxe review cheek paint
zoeva luxe review cheek paint

127 Luxe Sheer Cheek Brush

Deze kwast heb ik speciaal gekocht voor het aanbrengen van mijn blush. Hiervoor had ik de Blush Brush van Real Techniques in gebruik, maar in sommige gevallen vond ik hem vrij groot en ik besefte me dat ik nog geen kleine blush kwast had. De kwast is schuin afgesneden en de haren zijn heel soepel. Ook is de kwast verrassend dun. Ik had hem eigenlijk iets boller verwacht. Het was even wennen om een blush hiermee aan te brengen, maar als je het eenmaal door hebt, werkt het heel makkelijk. Omdat je wangen natuurlijk wat bol staan is het juist fijn om hiervoor een schuin afgesneden kwast te gebruiken. De haren van de kwast voelen zacht aan en de haren staan zo dicht op elkaar dat je de blush niet als een clowntje aanbrengt, maar dat er zeker wel genoeg kleur vanaf komt. Dat bevalt me prima. Ook vervaagt hij de randen goed en gaat het niet vlekken.

zoeva luxe review cheek paint
zoeva luxe review cheek paint

109 Luxe Face Paint

Al maanden gebruikte ik het bijgeleverde kwastje die bij de Hoola Bronzer van Benefit zit. Ik vond het formaat ervan zo fijn, maar doordat er geen steel aan zit, vond ik het tijd voor vervanging. Ik koos een soortgelijke vorm en het werd dus de Luxe Face Paint. De kwast is zoals je ziet best dun. De kwast is stevig, maar niet zo stevig dat je een hele harde lijn op je gezicht tekent. De haartjes zijn plat afgesneden wat fijn werkt. Deze kwast vind ik echt een topper! Hij brengt mijn bronzer prachtig aan en ook op een natuurlijke manier. Doordat hij zo dun is, kan je hem mooi plaatselijk aanbrengen. Ook bij deze kwast zijn de haren heel zacht en de afstand van de haren is naar mijn idee precies goed. Je brengt het goed gepigmenteerd aan, maar niet als een harde streep.

zoeva luxe review cheek paint
Ook heb ik voor de review uiteraard de kwasten even gewassen. Je kwasten wassen is heel erg belangrijk en is aanbevolen om één keer per week te doen. Het wassen van deze twee kwasten ging prima. Na het wassen voelden ze allebei nog steeds zacht aan. Tot nu toe hebben de kwasten nog geen haren losgelaten en dat is een goed teken. Ook na het wassen hebben ze dit niet gedaan. Na het wassen gingen wel de buitenste haartjes nog wat meer naar buiten staan en hielden ze minder goed hun vorm aan. Het is niet storend omdat je er verder niks van merkt tijdens het aanbrengen. Geen probleem dus.

Vooral de 109 Luxe Face Paint kwast is een groot favoriet geworden. Deze gebruik ik heel graag voor mijn bronzer en raad ik je ook absoluut aan. De 127 Luxe Sheer Cheek Brush werkt ook erg fijn voor blush en gebruik ik op dit moment dagelijks. Beide kwasten raad ik je erg aan. Ze zijn van goede kwaliteit en doen goed hun werk. De kwasten zijn wel prijzig, maar zijn wel uniek in hun vorm en dan vooral de Luxe Face Paint. Deze zul je niet snel vinden bij de drogist.

zoeva luxe review cheek paint
De kwasten van Zoeva zijn onder andere verkrijgbaar bij The Make Up Spot. De 127 Luxe Sheer Cheek heeft een prijs van €13,99 en de 109 Luxe Face Paint heeft een prijs van €15,95.