haarborstel
Ik ga nu eerlijk bekennen dat ik geen enkel benul had van dat je je haarborstels regelmatig moet wassen. Tot een paar weken/maanden geleden. Het klinkt ook eigenlijk vrij logisch, maar ik had het nog niet gedaan. Je borstelt je vette haar, gaat douchen en borstelt daarna met je vette borstel je schone haar. Niet echt fris. Het is dus belangrijk om je haarborstels wel te wassen en vandaag ga ik laten zien hoe je dat kan doen.

haarborstel
haarborstel
Niet de meest frisse foto, maar als eerst haal je de haren uit je borstel. Je kan dit eruit trekken of als het heel vast zit kan je met een schaar het haargedeelte doormidden knippen zodat het makkelijker kan.

haarborstel
haarborstel
Daarna pakte ik een soort borsteltje speciaal om je borstel of kam mee schoon te maken. Deze kun je kopen bij onder andere de Kruidvat, maar je kan het ook proberen met bijvoorbeeld een schuifspeldje. Hiermee haal je een paar restjes weg uit de borstel.

haarborstel
Vervolgens laat je de wasbak vol lopen met lauw warm water en stop je er wat haar shampoo in. Je wast je haren met shampoo en je borstel dus ook. Klinkt best logisch toch? Ik gebruik een simpele iedere dag shampoo van Andrelon. De shampoo verwijdert bijvoorbeeld de gel en haarlak uit je haar en dus ook uit je borstel.

haarborstel
Je kun je hem goed schoon boenen of een paar uurtjes laten weken. Daarna even afspoelen met water en je kan hem weer gebruiken als van ouds (zie allereerste foto 🙂 )

haarborstel
Hier zie je mijn borstel voor en na het ritueel. Vooral onderaan bij de ’tanden’ zie goed het verschil. Op de bovenste foto is dat echt grijs en de onderste is het bijna helemaal weg.

Je kan je borstel ook schoonmaken met afwasmiddel en dan op dezelfde manier als hierboven. Er zijn ook meerdere manieren op je borstel schoon te maken, maar die heb ik nog niet geprobeerd. Zo heb ik ook gelezen dat je hem in de vaatwasser kan doen of in een bh netje in de wasmachine, maar dit leek me op de een of andere manier niet heel fris dus doe ik het met een shampoo sopje. Gaat ook net zo makkelijk.

Hopelijk heb je wat aan mijn tips gehad en veel succes!

Hoe was jij je haarborstels of wist je ook niet dat dit moest?

x Daniëlle