bananenbrood
Af en toe scroll ik wel eens door Pinterest en kijk ik naar alle prachtige foto’s van al die recepten. Bijna allemaal recepten waar ik nog nooit van gehoord heb, maar wat er wel heel lekker uit zag. Ik besloot eens wat recepten op de slaan en een paar uit te kiezen om binnenkort te maken. Bananenbrood is daar één van geworden. Het recept wat ik heb nagemaakt komt van deze site. Ik heb het allemaal niet precies zo gedaan, maar vandaag ga ik laten zien hoe je een bananenbrood met bosbessen kan maken.

Express had ik gezocht naar wat gezondere recepten omdat ik daar wat meer op wil letten. Ik koos dus voor bananenbrood en vaak dacht ik dat gezonde recepten juist minder lekker zouden zijn, maar niets is minder waar. Het maken van dit recept heeft mij ongeveer 20 minuutjes gekost.

bananenbrood
Ingrediënten:
200 gram boekweitmeel
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneel
snufje zout
3 eieren
2 eetlepels melk
2 theelepels honing
3 rijpe bananen
160 gram bosbessen

Bereiding:
bananenbrood
Als eerst vet je een bakblik in met wat boter.

bananenbrood
Pak een kom en meng daar de volgende ingrediënten in: boekweitmeerl, bakpoeder, zout en kaneel.

bananenbrood
Pak nu een andere kom en meng hier de drie eieren, de melk en honing in. Meng nu het eerste mengsel en het tweede mengsel met elkaar.

bananenbrood
Prak nu de banaan in weer een andere kom. Daarna kun je de bananen toevoegen aan het andere mengsel.

bananenbrood
Als laatste voeg je nog de bosbessen toe, maar doe dit wel voorzichtig want de bosbessen moeten nog wel heel blijven. Zodra je alles gedaan hebt, kun je het in het bakvorm gieten.

bananenbrood
bananenbrood
In het recept stond dat je je over voor moest verwarmen op 175 graden, dit was alleen niet warm genoeg voor mijn oven. Ik heb uiteindelijk de bananenbrood er 40 minuten in gehad op 175 graden en daarna nog eens 10 minuten op 200 graden en daarna was hij helemaal ready.

bananenbrood
bananenbrood
Eigenlijk is het best simpel. Je bent wel veel ingrediënten nodig, maar moeilijk om te maken is het niet. Toen ik het voor het eerst proefde vond ik het echt heerlijk. Je proeft duidelijk de banaan in terug en daarna komt de smaak van bosbessen ook naar voren. De banaan maakt het brood (of nouja eigenlijk cake, want de substantie hiervan is hetzelfde als een cake) wel wat machtig. Ik snap niet waarom dit gezond is. Het is zo lekker en vult goed. Ik ben benieuwd wat jullie van bananenbrood vinden!

Als je het gaat maken dan zie ik graag foto’s, want dat vind ik heel leuk en veel succes!

x Daniëlle