smartphonehoesjes
– Er zijn maar weinig vrouwen die zo megagespierd zijn dat ze sterker zijn dan mannen. De mening over of het mooi is of niet verschilt, maar het is wel heel belangrijk voor vrouwen om ook krachtoefeningen in de sportschool te doen. Daarmee krijg je namelijk juist dat strakke lichaam. En maak je maar geen zorgen, zo’n opgepompt lichaam krijg je alleen bij intensieve trainingen voor een lange periode, waarbij je ook je voeding aanpast. Hier volgen een paar apparaten die jij in de fitnessschool echt niet over moet slaan.

Fietsen met je armen

Spinnen kennen we wel, maar met je armen kun je ook fietsen. Met dit apparaat hou je een paar handvaten vast en draai je je armen continue rond. Dat is goed voor zowel de conditie als voor de vetverbranding. Die puddinkjes onder onze armen moeten natuurlijk wel weg zijn voor de zomer. Bijna alle fitnessapparaten hebben speciale bakjes waar je je mp3-speler of nieuwe Samsung in kwijt kunt. Zorg voor een Samsung Galaxy Ace 4 hoesje en luister tijdens het ‘armfietsen’ naar een lekker liedje. Dat moedigt je zeker aan om nog een paar minuutjes door te gaan!

Vet bij benen en billen

Als je last hebt van zwaardere benen en billen is het stepapparaat echt een aanrader. Daarbij duw je met je benen een soort traptreden met gewichtjes omlaag, waardoor je je spieren goed traint en vet verbrandt. Deze oefening is ook heel goed tegen cellulitis.

Wat je ook eens moet uitproberen is een spinsessie met een groep. Dat is heel intensief, maar je verliest er ontzettend veel calorieën door. Je benen worden er ook een stuk strakker van. Wil je liever van te voren even oefenen? Schaf dan een spinfiets aan voor thuisgebruik. Dan kun je eerst op hetzelfde tempo komen als van de groepslessen en kun je daarna meedoen. Download om het goedkoop te houden een hartslagmeterapp voor tijdens je traingen. Een te hoge hartslag kan heel gevaarlijk zijn! Kijk daarbij ook eens naar een compact hoesje voor in het zakje van je fietsshirt. Dan heb je je telefoon met hartslagmeterapp altijd bij de hand, maar is je phone beschermd tijdens het sporten.

Lezen over sporten

Als laatste werkt lezen over mooie lichamen en kijken naar mooie lichaam heel motiverend! Neem een abonnement op een fitnessblad zoals Sport en Fitness en droom over hoe jouw lichaam er straks ook zo prachtig uit ziet. Met de digitale leefwereld van nu kun je zo’n tijdschrift ook digitaal lezen, lekker makkelijk op je tablet. Schaf een sportieve hoes aan die past bij je nieuwe leesvoer en je kunt niet anders dan enthousiast zijn over fitnessen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met E. de Waal