Catrice Velvet Finish Foundation
De Catrice Velvet Finish serie bevat de Velvet Finish concealer, de Velvet Finish poeder en de Velvet Finish Foundation. Twee producten heb ik hiervan aangeschaft. Namelijk de concealer en de foundation. De review van de concealer komt binnenkort online, maar vandaag is de beurt aan de foundation.

Catrice Velvet Finish Foundation
Als eerst de verpakking. Deze vind ik werkelijk prachtig! Voor zo’n budget merk hebben ze daar zeker tijd in gestoken. Het is een mat glazen flacon en hij lijkt eigenlijk best klein terwijl er toch 30 ml in zit. Hij heeft een bolle vorm met leuke typografie. Jammer van de plastic dop, want dat laat hem alweer wat goedkoper lijken. Verder zit er onder de dop nog een pompflacon wat ik heel hygiënisch en makkelijk vind. Gelukkig doseert deze flacon ook erg makkelijk.

Catrice Velvet Finish Foundation
Deze Velvet Finish foundation heb ik natuurlijk in de lichtste kleur gekocht. Namelijk 010 Light Velvet. Naast deze kleur is hij ook nog verkrijgbaar in 020 Naturel Velvet, 030 Sand Velvet en 040 Honey Velvet.

Catrice Velvet Finish Foundation
De Velvet Finish foundation bevat hyaluron. Dit helpt de huid vochtig te houden en zorgt ervoor dat de huid jong en gezond blijft. Het gaat rimpelvorming tegen en helpt de huid stralend te houden. Ook zit er een herstellende formule in met vitamine E en B5. Verder zit er nog allantoïne in. Dit zorgt ervoor dat je huid zachter, soepeler en vochtiger is. Verder beschermt hij nog de droge en geïrriteerde huid. Naast dit alles zit er ook nog SPF 30 in. Over deze ingrediënten ben ik al enorm tevreden. Het klinkt erg positief en goed voor de huid. Niet zomaar een foundation dus!

Catrice Velvet Finish Foundation
Op de bovenste foto zie je mijn gezicht zonder foundation en op de onderste foto heb ik de foundation op.

Catrice Velvet Finish Foundation
Hier zie je nog wat close-ups.

Het eerste wat ik je zal vertellen en waar veel denk ik wel nieuwsgierig naar zijn is: hij is te donker voor mij! Hij is echt net een heel erg klein beetje te donker. De kleur is te vergelijken met alle lichtste kleuren van de Catrice foundations. Bijna alle Catrice foundations heb ik in mijn bezit en allemaal zijn ze een heel klein beetje te donker. Balen dus! Binnenkort ben ik van plan onder de zonnebank te gaan. In hoop dat mijn gezicht ook een klein beetje donkerder word.

Verder kan ik je wel vertellen dat de Velvet Finish foundation de droge plekjes niet laat zien. Hij smeert fijn uit en heeft een medium dekking. Op sommige dagen draag ik hem wel eens, maar dan wel goed vervaagd met mijn nek. Want tja, hij is dus echt een klein beetje te donker.

Catrice Velvet Finish Foundation
Hij glimt niet heel erg op de huid en blijft goed zitten. Aan het einde van een lange dag hoopt hij bij mij een heel klein beetje op, op sommige plekjes. De ingrediënten waar ik over vertelde zijn vooral ingrediënten waar je na langere tijd gebruik wat meer van merkt. Op dit moment kan ik dat dus niet vertellen omdat ik hem niet dagelijks draag.

Catrice Velvet Finish Foundation
Erg fijne foundation die ik enorm graag vaak wil gebruiken, maar jammer dat hij toch weer wat aan de donkere kant is. Daarnaast is het ook nog eens de duurste foundation die Catrice heeft, maar dat vind ik hem wel waard! Hij kost namelijk €7,99 en is verkrijgbaar bij enkele Kruidvat filialen.

x Daniëlle