Catrice Velvet Finish Foundation

Catrice Velvet Finish Foundation
De Catrice Velvet Finish serie bevat de Velvet Finish concealer, de Velvet Finish poeder en de Velvet Finish Foundation. Twee producten heb ik hiervan aangeschaft. Namelijk de concealer en de foundation. De review van de concealer komt binnenkort online, maar vandaag is de beurt aan de foundation.

Catrice Velvet Finish Foundation
Als eerst de verpakking. Deze vind ik werkelijk prachtig! Voor zo’n budget merk hebben ze daar zeker tijd in gestoken. Het is een mat glazen flacon en hij lijkt eigenlijk best klein terwijl er toch 30 ml in zit. Hij heeft een bolle vorm met leuke typografie. Jammer van de plastic dop, want dat laat hem alweer wat goedkoper lijken. Verder zit er onder de dop nog een pompflacon wat ik heel hygiënisch en makkelijk vind. Gelukkig doseert deze flacon ook erg makkelijk.

Catrice Velvet Finish Foundation
Deze Velvet Finish foundation heb ik natuurlijk in de lichtste kleur gekocht. Namelijk 010 Light Velvet. Naast deze kleur is hij ook nog verkrijgbaar in 020 Naturel Velvet, 030 Sand Velvet en 040 Honey Velvet.

Catrice Velvet Finish Foundation
De Velvet Finish foundation bevat hyaluron. Dit helpt de huid vochtig te houden en zorgt ervoor dat de huid jong en gezond blijft. Het gaat rimpelvorming tegen en helpt de huid stralend te houden. Ook zit er een herstellende formule in met vitamine E en B5. Verder zit er nog allantoïne in. Dit zorgt ervoor dat je huid zachter, soepeler en vochtiger is. Verder beschermt hij nog de droge en geïrriteerde huid. Naast dit alles zit er ook nog SPF 30 in. Over deze ingrediënten ben ik al enorm tevreden. Het klinkt erg positief en goed voor de huid. Niet zomaar een foundation dus!

Catrice Velvet Finish Foundation
Op de bovenste foto zie je mijn gezicht zonder foundation en op de onderste foto heb ik de foundation op.

Catrice Velvet Finish Foundation
Hier zie je nog wat close-ups.

Het eerste wat ik je zal vertellen en waar veel denk ik wel nieuwsgierig naar zijn is: hij is te donker voor mij! Hij is echt net een heel erg klein beetje te donker. De kleur is te vergelijken met alle lichtste kleuren van de Catrice foundations. Bijna alle Catrice foundations heb ik in mijn bezit en allemaal zijn ze een heel klein beetje te donker. Balen dus! Binnenkort ben ik van plan onder de zonnebank te gaan. In hoop dat mijn gezicht ook een klein beetje donkerder word.

Verder kan ik je wel vertellen dat de Velvet Finish foundation de droge plekjes niet laat zien. Hij smeert fijn uit en heeft een medium dekking. Op sommige dagen draag ik hem wel eens, maar dan wel goed vervaagd met mijn nek. Want tja, hij is dus echt een klein beetje te donker.

Catrice Velvet Finish Foundation
Hij glimt niet heel erg op de huid en blijft goed zitten. Aan het einde van een lange dag hoopt hij bij mij een heel klein beetje op, op sommige plekjes. De ingrediënten waar ik over vertelde zijn vooral ingrediënten waar je na langere tijd gebruik wat meer van merkt. Op dit moment kan ik dat dus niet vertellen omdat ik hem niet dagelijks draag.

Catrice Velvet Finish Foundation
Erg fijne foundation die ik enorm graag vaak wil gebruiken, maar jammer dat hij toch weer wat aan de donkere kant is. Daarnaast is het ook nog eens de duurste foundation die Catrice heeft, maar dat vind ik hem wel waard! Hij kost namelijk €7,99 en is verkrijgbaar bij enkele Kruidvat filialen.

x Daniëlle

liefs
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

^D >( <3 :p :o :l :D :) :( (a)

53 Reacties

 1. 20 september 2014 / 08:09

  Die foundation ziet er fijn uit! Jammer dat hij voor jou (nog) een beetje te donker is.

 2. 20 september 2014 / 09:18

  Hij ziet er echt wel mooi uit zo, toch ook wel meer dekking dan ik had verwacht. Maar ook ik ben zo bleek als een spook dus ik gok dat ik er super oranje uit zo zien met deze foundation. Voor mij is het dus niks. Ook is de prijs niet echt budget, voor Catrice begrippen… xxx Lucinda

 3. 20 september 2014 / 09:38

  Ik ben heel erg benieuwd naar de review van de concealer!

 4. 20 september 2014 / 09:43

  Het effect is erg mooi ! Wel jammer dat die wat te donker is ! X

 5. 20 september 2014 / 09:48

  Ik heb de Nude illusion en die is aanzienlijk lichter dan deze foundation. Misschien eens proberen? :)

  • Daniëlle
   Auteur
   20 september 2014 / 15:57

   Misschien moet ik daar maar eens naar kijken. Heb alleen wel gelezen dat die wat droger is voor de huid. Weet jij dat zo?

   • 20 september 2014 / 18:29

    Ik heb daar nog niet specifiek op gelet. Ik ga hem vandaag weer opdoen voor het uitgaan. Ik zal er eens op letten :) I will let you know

 6. 20 september 2014 / 09:49

  Jammer dat hij nog te donker is, goede lichte foundation is lastig te vinden!

  • Daniëlle
   Auteur
   20 september 2014 / 15:56

   Ja het is echt een drama! Ze zijn er bijna niet.

 7. 20 september 2014 / 10:27

  Voor een Catrice Foundation inderdaad aan de prijzige kant, maar wel heel mooi. De finish vind ik wel heel mooi, maar voor mij is ‘ie denk ik te donker!

 8. 20 september 2014 / 11:30

  Jammer dat ie net iets te donker is, alhoewel het niet heel erg opvalt! Verder klinkt het als een hele fijne foundation die volgens mij erg de moeite waard is om eens te proberen!

  • Daniëlle
   Auteur
   20 september 2014 / 15:56

   Je ziet het verschil wel duidelijk op de foto’s, maar als ik in het echt een wat dunner laagje aanbreng en mijn nek een beetje meeneem dan zie je nog maar weinig verschil. Alleen dan heb je jammer genoeg niet de optimale dekking van de foundation.

 9. 20 september 2014 / 12:10

  Het ziet er erg mooi uit, maar inderdaad is ie wat te donker. Heel erg jammer, dan zal deze voor mij ook te donker zijn. Wel een prachtige verpakking verder!

 10. 20 september 2014 / 12:25

  Wow, hij is echt te donker en te oranje, zeg! Jammer, want hij klinkt voor de rest wel enorm goed.

 11. 20 september 2014 / 13:10

  Mooie finish! Ik vind de prijs voor Catrice wel prijzig, maar ik zou het er wel voor over hebben.

 12. Kelly
  20 september 2014 / 13:41

  Zo jammer dat hij voor jou al te donker is, dan is hij voor mij ongetwijfeld ook veel te donker.

 13. 20 september 2014 / 16:33

  Ah zonde net te donker verder ziet hij er wel prima uit!

 14. 20 september 2014 / 19:04

  Jammer dat ie wat donker is en dat het niet su-per budget meer is, maar hij ziet er wel goed uit!

 15. 20 september 2014 / 21:06

  Oeh, het is inderdaad te donker/geel! Je hebt echt een prachtige huid zonder foundation, zou het zo lekker houden! En jammer weer van Catrice dat de kleuren zo lame zijn.. :(

  • Daniëlle
   Auteur
   21 september 2014 / 12:44

   Dankjewel Evelien! Ik gebruikte afgelopen week wat andere producten met huidverzorging en dat was wel te merken, maar de weken ervoor was mijn huid niet zo mooi. Het moment van de foto’s maken kwam dus goed uit dit keer :)

 16. 20 september 2014 / 21:20

  Voor een Catrice foundation is het effect wel heel mooi te noemen. Heel erg jammer van de kleur :( x

 17. 20 september 2014 / 21:36

  Ondanks dat hij ietsjes te donker is doet hij zijn werk wel….ik denk dat veel mensen helaas wel met dit probleem zitten, ik heb best altijd een kleurtje in mijn gezicht en soms heb ik het ook nog…jammer is dat wel!

 18. 20 september 2014 / 21:39

  Ik vind het een mooie foundation, ik vind het zo jammer dat ze geen lichtere kleuren bij catrice hebben.
  Liefs,

 19. 20 september 2014 / 22:51

  Het lijkt mij een mooie en fijne foundation. Ik ben erg benieuwd naar de powder en concealer! xx

 20. 21 september 2014 / 10:12

  Ah jammer dat hij te donker voor je is. Ik denk dat die ook wel te donker voor mij is, dus deze sla ik over. Fijne review!

 21. 21 september 2014 / 10:53

  Wel jammer dat hij nog te donker is, maar het lijkt me wel een fijne foundation!

 22. 21 september 2014 / 13:52

  Ziet eruit als een fijne foundation, wel jammer van de kleur. Maar alsnog een hele fijne review en je foto’s zien er ook heel mooi ui!

 23. 21 september 2014 / 15:46

  Dan zal die voor mij ook wel te donker zijn, jammer!

 24. 21 september 2014 / 15:57

  Jammer dat het net niet de goede kleur is voor je, want hij ziet er verder goed uit. Hij dekt echt prima! Zelf blijf ik toch liever bij mijn Clinique bb cream.

  • Daniëlle
   Auteur
   23 september 2014 / 09:08

   Over de Clinique BB Cream heb ik nog niet veel gelezen. Dat is dus een fijne BB Cream?

 25. Esther
  21 september 2014 / 16:03

  ziet er als een goeie foundation uit! Jammer dat hij wat te donker is liefs

 26. 21 september 2014 / 16:56

  Ik vind hem er heel goed uitzien, nu maar hopen dat je hem iets kan mengen zodat hij minder donker is. Jammer dat hij iets te donker is maar wel heel goed!

 27. 21 september 2014 / 19:09

  De finish oogt erg mooi van deze foundation. Ik vind hem alleen erg gelig, ik weet niet of het nu het feit is dat hij iets te donker is, maar daarnaast vind ik hem een te duidelijke gele ondertoon hebben. Ik heb zelf een neutrale tot roze ondertoon, dus deze gaat mij al helaas niet staan. Het lijkt me namelijk wel een erg prettige foundation! x

  • Daniëlle
   Auteur
   23 september 2014 / 09:07

   Dit komt deels door het licht, maar ook inderdaad omdat hij wat te donker is. Hij heeft wel een gele ondertoon, maar niet zo opvallend als op de foto.

 28. 21 september 2014 / 20:09

  Ziet er goed uit hoor! En je hebt ook een prachtige kleur ogen, wauw :)

 29. 21 september 2014 / 23:05

  De verpakking is inderdaad erg mooi voor dit budgetproof merk. Het lijkt me best wel een fijn product alleen jammer dat hij wat donker is, zelf heb ik ook een heel lichte huid.

 30. 22 september 2014 / 07:19

  Erg goede review. Ik wist niet dat ze er ook een concealer van hebben!

 31. 22 september 2014 / 07:33

  Ik vind de foundation er heel goed uit zien x

  • Daniëlle
   Auteur
   23 september 2014 / 09:06

   Ja dat vind ik dus ook! Ik ben niet de enige die zo’n lichte huid heeft.

 32. 22 september 2014 / 09:50

  Inderdaad een mooie verpakking en ondanks dat hij wat te donker is ziet hij er wel heel mooi uit!

 33. 22 september 2014 / 17:40

  Ziet eruit als een fijne foundation.
  Leuke verpakking ook.
  Jammer dat hij wat te donker is.

 34. 22 september 2014 / 18:37

  Hij ziet er mooi uit, maar waarschijnlijk echt te donker voor mij… jammer!

 35. 23 september 2014 / 00:21

  Wauw, wat een prachtige foto’s en fijne review! Ik ben er nu onwijs benieuwd naar :) xo