Afgelopen zomer was het een keer een jaar dat ik niet op vakantie ging, maar veel ging werken. Uiteindelijk heb ik daar lekker veel geld mee kunnen verdienen, maar een aantal weekjes geleden vroeg mijn moeder of ik nog eens weg wilde. Daar zei ik geen nee tegen, maar waar naar toe was nog de vraag.

Ameland was het eerste wat mij te binnen schoot en stelde het voor. Voor ik het wist was het geboekt en zit ik inmiddels op Ameland. Zoals jullie al wel wisten is mijn camera weg ter reparatie en daar baal ik wel erg van. Want daardoor kon ik hem ook niet meenemen naar Ameland. Het leek me daarom leuk om een boel foto’s met mijn telefoon te maken. Zo gezegd, zo gedaan. In dit artikel vind je een verslag van mijn lange weekend weg op Ameland.


In de ochtend begon ik met mijn tussentijdse toets van autorijles en het ging verrassend goed. Ik heb mijn vrijstelling gehaald! Daarna gingen we direct door naar Holwerd, het plaatsje waar je moet opstappen voor de boot. – We waren ruim op tijd en konden al snel op de boot.


Het paste allemaal maar net op de boot. Alle auto’s werden heel strak op elkaar geparkeerd. – Nog eventjes wat drinken op de boot, want het was een lange rit.


Toen we aangekomen waren, konden we onze kamer nog niet in. We moesten even wachten en dat deden we onder het genot van een lekker drankje. – Ook hadden we nog niet gelunched en ik nam een lekker broodje gezond. Hij zag er erg mooi uit, vind je niet?


Aangekomen in onze kamer. We hadden een boven en een beneden verdieping. Het was klein en knus, maar dat maakte het ook wel weer gezellig.


Ook hadden we een balkon en daar hadden we uitzicht op deze leuke konijntjes. Er liepen er een stuk of zes. Echt enorm schattig!


Ik had mijn iPad meegenomen om lekker even wat te kunnen internetten. Uiteindelijk heb ik deze vakantie toch niet veel meer mijn iPad gebruikt – Daarna was het alweer tijd voor het avond eten. Het werd spinazie.


In de avond gingen we naar de strandtent bij de vuurtoren. Ze hebben daar hele leuke vuurkorven en het ziet er daar heel gezellig uit. – Het vuur was heel fijn en warm zodat we toch nog buiten konden zitten.


Het hotel zag er van binnen best mooi uit. Dit was onze gang. We konden hier lang naar kijken omdat we de sleutel van de kamer in de auto hadden laten liggen en dat was nog een eindje lopen. – Toen was het alweer vrijdag. Ik begon met een lekker ontbijtje. Afgebakken broodjes met vleeswaren en jus ‘d orange. Hmm, lekker!


Na het ontbijt ging ik uitgebreid mijn make-up doen. Ik moest het namelijk direct goed doen, want in de avond ging ik naar Afrojack en het was niet handig om al mijn make-up nog mee te nemen. – Toen gingen we weer weg met de auto.


De jongens vonden het denk ik wat lang wachten en gingen beneden nog even wat drinken. Daarna konden we echt weg. – Zo zag het uitzicht vanaf de voorkant van het hotel eruit. Heel rustig en erg mooi.


Ook moest ik direct al mijn slaapspullen meenemen, want de komende nacht sliep ik niet meer op Ameland. – Met de auto gingen we naar een klein dorpje. Daar gingen we ook wat souvenirs winkeltjes in en daar kwam mijn vriend dit houten horloge tegen. Hij zag er wel erg tof uit en maakte een foto van het merk zodat we het konden onthouden. Hij was namelijk vrij prijzig. €95,- kostte die.


We gingen met z’n zessen naar Ameland en iemand wilde misschien gaan parachute springen. Zelf lijkt het me helemaal niks. Na lang twijfelen is hij uiteindelijk toch niet gegaan. – Het was ongeveer 12 uur en dus tijd voor een lunch. We gingen naar een vishandel en ik nam een Kibbeling menu.


Eigenlijk lus ik geen vis, maar kibbeling, vissticks en zalm vind ik nog lekker. Dat gaat nog wel naar binnen. – De tent van gister beviel zo goed dat we in de middag nog weer even gingen. Als je naar Ameland gaat is deze tent zeker een aanrader. Sunset heet hij!


Kijk, hier zie je wat beter hoe het eruit ziet. – Jammer genoeg kon ik niet heel lang blijven. Ik moest namelijk om half drie weer met de boot naar het vaste land.


Dit keer moest ik alleen met de boot. Een beetje ongezellig, maar onderweg heb ik me wel vermaakt met mijn iPad.


De boot kwam aan en mijn zus zat al op mij te wachten. Op naar het Endemol gebouw in Amsterdam.


Rond half vier ging ik met mijn zus in de auto richting Amsterdam. Rond half zes kwamen we aan in Amsterdam in de parkeergarage van Endemol. – Samen met mijn zus ging ik naar het 8×4 event met als afsluiter een concert van Afrojack. We werden verwelkomd met een lekker drankje.


Na de presentatie van de nieuwe 8×4 deo’s hadden we een presentatie van Eelco Roos. De nieuwe 8×4 deo’s zijn trouwens erg fijn. Ze ruiken heerlijk en sommige deo’s kan je je zelfs laten herinneren aan een bekend parfum. Heel tof en de verpakking vind ik er ook leuker op geworden. – Tussen de presentatie door kregen we heerlijke hapjes. Wraps, Rijst, Kipsate, Krabschnitzel, Patat en nog meer. Het was heerlijk en als toetje hadden we een chocolade mousse. Deze sloeg ik alleen over.


Rond acht uur liepen we naar het Ziggo Dome. We gingen naar het VIP gedeelte en wauw het was geweldig. Ik was zo enthousiast en heb er eigenlijk extreem veel over vertellen, maar het is lastig om dit allemaal te typen. Tijd voor even een selfie tijdens het voorprogramma.


We konden op het VIP dek over de hele breedte van de zaal om dat zo maar te zeggen. We zijn helemaal rond gelopen en kozen uiteindelijk een plekje recht voor het podium.


Afrojack was super. Vuur, rook, lasers, Call of Duty, Martin Garrix, vuurspuwers en dansers zijn een aantal korte woorden die de show doet samenvatten. Het was geweldig!


Hier zie je nog een video van het concert. Dit is het laatste nummer van het concert. Namelijk We’ll Be Okay. Het is niet duidelijk, maar als je goed kijkt zie je ook allemaal vuur, confetti en rook.


Ook zagen we meerdere malen mensen van tv iets opnemen. Waarvoor precies weet ik niet, maar Anna Alicia stond ineens dichtbij en volgens mij nam zij wat op voor MTV.


Nadat de show was afgelopen gingen we nog naar de Member Club Lounge. Mijn zus en ik vonden dat alleen niet super. Daar namen we afscheid van de lieve PR dames en was het tijd voor een lange rit naar huis. Rond twee uur waren we weer terug.


Omdat we dus wat langer bleven zagen we ook hoe ze gingen opruimen. Wat een bende is het dan als je dit zo ziet. Bizar! – Tijdens het event en het concert heb ik ook nog even gepraat met Vera en Mascha en op de terugweg naar de auto kwamen we de welbekende Beautygloss auto tegen. Dat was even tijd voor een foto natuurlijk. Wat zijn dat ook lieve meiden in het echt. Het voelde een beetje spannend om een praatje te maken met zulke grote bloggers, maar ze waren heel enthousiast en erg aardig!


Rond half drie sliepen we en de wekker ging weer om zeven uur. Dat was dus een mega kort nachtje. Mijn zus en ik gingen weer op de boot richting Ameland. – Er waren ook mannen in de boot die muziek aan het maken waren. Het klonk erg goed en de drie kwartier vloog weer voorbij.


Overdag hebben we een spelletje gedaan, namelijk wie is de mol en ’s avonds gingen we naar het strand. Lekker even een wandeling maken en de zon een beetje zien onder gaan.


En de vuurtoren nog even weer op de foto 🙂


Leuke konijntjes weer! 🙂 – Deze foto vind ik erg goed gelukt en vind hem erg mooi! Liefste vriendje <3
Nog even een drankje doen in het hotel. Ik nam dit keer een ice tea.


We zaten in lekkere stoelen lekker warm bij de kachel.


Jaaa we gingen weer naar dezelfde strandtent. Mooi uitzicht op de vuurtoren en heerlijk nacho’s met kaas en gehakt.


Laat in de avond gingen we naar de vuurtoren. Deze kan je beklimmen en dan genieten van het uitzicht. Het was een hele klim, maar het uitzicht was erg mooi. Jammer dat je dat niet zo goed ziet op de foto.


Daarna gingen we weer terug naar het hotel en voor ik het wist was het weer zondag. De laatste vakantie dag. Sommige gingen nog even squashen deze laatste ochtend.


Nadat we de tassen hadden ingepakt, was het tijd om met de bus weer naar huis te gaan.


We zaten weer op de boot en je kon ook bovenop het dek gaan zitten. Een paar van ons deden dat en wij konden beneden op de tv zien waar zij zaten. Erg leuk om te zien! – Na lang rijden en varen gingen we wat eten. We kozen voor een leuk tentje in Dokkum. Een klein maar erg mooi dorpje.


Mijn favoriete drankje is DubbelFrisss. Kan er geen genoeg van krijgen. – Ik nam dit lekkere warme Hawaii broodje. Heerlijk was hij!


Deze foto zit een beetje op een verkeerde plek, maar dit was nog een foto van de avond ervoor. – Wat zitten we er ook weer lekker bij, we zaten ook best vol van het eten.

Zo dat was het alweer. Ik heb alweer genoeg getypt, namelijk alweer 1650 woorden. Het was heel erg leuk op Ameland en het had van mij wel wat langer mogen zijn. Ook Afrojack was super en hopelijk hebben jullie een indruk kunnen krijgen door het nummer. Hopelijk vonden jullie het leuk om te zien.

x Daniëlle