blog apparatuur
Af en toe krijg ik wel eens de vraag wat voor lens ik gebruik, hoe ik mijn filmpjes bewerk en hoe ik mijn foto’s belicht. Het leek me leuk om dit allemaal even onder de aandacht te brengen in een artikel. In dit artikel ga ik jullie al mijn blog apparatuur laten zien die ik gebruik voor de site waar je nu op kijkt.

blog apparatuur
blog apparatuur

Macbook Pro 15 Inch

Laten we beginnen met denk ik wel het belangrijkste. Namelijk mijn Macbook. Mijn Macbook is aangeschaft vanwege mijn opleiding Media Vormgeving, maar ik gebruik hem ook voor privé gebruik. Sinds dat ik hem heb, ben ik er echt helemaal verliefd op. Ik kon heel goed overweg met Windows, maar nu ik weet hoe Apple werkt ben ik om. Op deze Macbook bewerk ik mijn foto’s, mijn filmpjes, schrijf ik artikelen, beantwoord ik mails en nog wel meer.

blog apparatuur

Nikon D5100

Dan over naar een product wat ik ook erg belangrijk vind. Namelijk mijn spiegelreflex camera. In het begin van bloggen, blogde ik met een compact camera. Daarna ging ik over naar een wat professionelere camera en op dit moment heb ik een spiegelreflex camera. Na lang zoeken, vragen en denken koos ik voor de Nikon D5100. Vaak is het kiezen tussen Nikon of Canon en ik koos voor Nikon waar ik geen spijt van heb. De D5100 is een fijn en goed model met uitkklapbaarschermpje.

blog apparatuur

Nikon AF-S 50mm F/1.8G Nikkor en AF-S DX 18-55 VR

Dit zijn beide lenzen die ik gebruik op mijn camera. Voornamelijk gebruik ik de 50 mm lens, maar voor filmpjes pak ik vaak de kitlens. De 50 mm lens vind ik erg fijn in gebruik en is goed geschikt voor product fotografie. Het lastige wel is dat je niet kan zoomen. Dit is even wennen, maar als je het vaak gebruikt dan weet je precies hoe je ermee om kan gaan. Hierboven zie je de kitlens op de foto en op de foto hierboven zie je beide lenzen.

blog apparatuur

eBay filters

Omdat ik toch wel graag foto’s van dichtbij wil nemen gebruik ik filters. Voor de kitlens heb ik vier verschillende close-up filters. Deze komen van eBay en kosten helemaal niet veel. Ook schreef ik er een apart artikel over die je hier kan vinden. Voor de 50 mm lens kocht ik nog apart de close-up filter +4. Deze vind ik namelijk het fijnst.

blog apparatuur

Afstandsbediening

Om scherp te stellen voor filmpjes, foto’s te maken van mijn gezicht of outfitfoto’s gebruik ik mijn afstandsbediening. Ook deze komt van eBay en is extreem goedkoop. Even wat instellen op je camera en het werkt enorm makkelijk. Even drukken op de knop en daar is je foto.

blog apparatuur
blog apparatuur

Statief

Voor filmpjes en outfit foto’s is een statief enorm handig. Ik zou je aanraden wel voor een stevig statief te gaan. Hiervoor had ik er ook eentje voor eBay die niet helemaal geschikt is voor een spiegelreflex. Hij viel om en er was iets kapot. Nadat hij was opgestuurd deed hij het gelukkig weer. Ik gebruik de Hama Star 63 als Statief. Zeker een aanrader.

blog apparatuur

Softbox

Vooral in de winter is een softbox ideaal. Afgelopen zomer heb ik hem alleen gebruikt voor filmpjes, maar in de winter gebruik ik hem ook voor foto’s. Hiermee heb je een extra lichtbron die zorgt voor daglicht. Hij is wel groot en onhandig met opbergen, maar hij maakt de foto’s wel mooier. Let er wel op dat het een hulpmiddel is en dat je niet de mooiste foto’s krijgt in het mega donker met een softbox. Hier schreef ik ook een apart artikel over.

blog apparatuur

iPad

Mijn iPad is niet iets heel bijzonders voor mij blog. Ik ben het niet echt ‘nodig’, maar mijn iPad gebruik ik om onderweg bijvoorbeeld een artikel te typen. Een aantal artikelen heb ik in de trein getypt onderweg naar een persevent. Voor mijn iPad heb ik ook een apart toetsenbord, wat erg makkelijk is.

blog apparatuur

Photoshop

Hiermee bewerk ik al mijn foto’s. Het is een betaald programma, maar ik zou niet meer zonder kunnen. Je kan er enorm veel mee en ik probeer er ook alles uit te halen om mijn foto’s te bewerken.

blog apparatuur

Wunderlist

Ideaal om lijstjes mee te maken met dingen die je nog moet doen. Dit is een gratis programma die je ook kan installeren op je telefoon of tablet. Hierboven zie je bijvoorbeeld een lijstje met mijn volgers aantal. Als je op het aantal klikt dan kun je zien wanneer ik dit aantal op heb geschreven. Ik ben hiermee begonnen omdat het bizar soms is hoe snel de volgers stijgen.

blog apparatuur

iMovie/Final Cut Pro X

Dit gebruik ik voor het editten van filmpjes. Final Cut Pro X gebruik ik tijdelijk niet omdat hij moet updaten vanwege een nieuw besturingsprogramma. Het updaten lukt op dit moment niet, dus gebruik ik weer iMovie. Dit zijn allebei programma’s voor Mac. iMovie is gratis, Final Cut Pro X is betaald. Als je goed kijkt zie je al het komende filmpje wat binnenkort op Youtube zal verschijnen.

blog apparatuur
Dat waren dan alweer al mijn tools die ik gebruik bij bloggen. Eigenlijk komt er best nog wel veel bij kijken en dan is dit nog maar alleen het apparatuur wat ik gebruik. Dan moet je ook nog foto’s maken, bewerken, typen, layout regelen, mails beantwoorden, social media updaten en nog veel meer. Er gaat lekker veel tijd in zitten, maar gelukkig vind ik het leuk om te doen. Hopelijk vonden jullie het interessant om te lezen. Als jullie nog meer artikelen willen lezen over het bloggen, dan hoor ik dat graag.

Liefs Daniëlle