diy horloge kleiner maken
Heb je een nieuw horloge gekocht en dan is hij te groot voor om je pols. Dat is zonde, maar heel makkelijk om zelf op te lossen zonder dat je naar een juwelier hoeft te gaan. Je hebt maar heel weinig nog voor deze DIY om zelf je horloge kleiner te maken. Benieuwd hoe? Lees dan verder

diy horloge kleiner maken

Wat heb je nodig voor deze DIY

Horloge (of course! Deze DIY werkt alleen voor horloges met schakels.)
Hamer
Dikke naald of punaise
Optioneel: Een houten plankje

diy horloge kleiner maken
Doe het horloge om je pols (Klik hier om dit horloge te bestellen) en kijk hoeveel schakels er tussenuit moeten. Bij mij moesten er vier tussen uit. Aan beide kanten heb ik er twee weggehaald. Als je aan één kant vier zou weghalen, dan zou dit er heel gek uitzien als je het horloge om hebt.

Volg je mij al op Instagram? En YouTube?

diy horloge kleiner maken
Aan de zijkant van een schakel zie je een klein puntje zoals je ziet op de foto hierboven. Dit is niet bij alle schakels zo, maar alleen bij de schakels die er tussenuit kunnen.

diy horloge kleiner maken
Pak je hamer en in mijn geval een dikke naald (Het zou ook kunnen met een sterke punaise). Doe de naald op het puntje en probeer het pinnetje eruit te hameren. Het is wel een beetje ingewikkeld, maar als je eenmaal bezig bent dan weet je wel wat ik bedoel. Op een gegeven moment laat het pinnetje los. Nu moet je het pinnetje van de volgende er ook tussen uit hameren en dan heb je er een schakel uit.

diy horloge kleiner maken
Hiervoor heb ik dus het plankje gebruikt. Je kan het horloge op het plankje op tafel leggen en deels laten hangen over het kleine plankje. Op de manier heeft het pinnetje ruimte om eruit te gaan aan de onderkant.
diy horloge kleiner maken
Hamer je horloge weer aan elkaar en je horloge is nu een maatje kleiner. Simpel toch! Het is even een tijdrovend klusje, maar met ongeveer 20 minuutjes was ik wel klaar.


Je kan ook bovenstaande video bekijken voor extra uitleg. Klik hier als je de video op YouTube wil bekijken. Houd er wel rekening mee dat de garantie van je horloge er af kan gaan als je deze DIY probeert omdat je zelf je horloge zou kunnen beschadigen.

Het scheelt weer wat geld bij de juwelier en je hebt helemaal zelf je horloge kleiner gemaakt! Hopelijk heb je hier wat aan en veel succes!

diy horloge kleiner maken