De kerstcollecties vliegen om je oren en ook The Body Shop heeft dit jaar weer aan kerst gedacht natuurlijk. Één van de producten van de kerstcollectie is dit palette. Namelijk het Pastels Palette. Hij is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren en vandaag ga ik voor jullie de blauwe variant reviewen.


Het is een Special Edition die alleen tijdens deze kerst bij The Body Shop verkrijgbaar is. De palette’s zijn geïnspireerd op een vrieskoude winterwandeling in het park. Er zijn twee verschillende palettes verkrijgbaar. Namelijk Dolly Pastels en Frosted Pastels. Allebei een palette met pasteltinten.


De verpakking is gemaakt van karton en heeft een pixel kerstpatroon wat je misschien wel doet denken aan een kersttrui. Hij is wel lekker kerstig, maar niet helemaal mijn ding. Persoonlijk hou ik meer van chique en luxe verpakkingen voor kerst. Zeker voor de prijs had de verpakking van mij wel iets mooier gekund.


In de verpakking zitten vier verschillende oogschaduws met allemaal een inhoud van 1,8 gram, een groot spiegeltje en een sponsapplicator met aan de andere kant een kwastje. De verpakking sluit doormiddel van een magneet. Op de achterkant van de verpakking vind je nog een foto met een manier van hoe je de oogschaduws kunt gaan verwerken in een ooglook. Ook vind je daarnaast een Engels stappenplan. De oogschaduws en de spiegel zijn doormiddel van een plasticje goed beschermd.


Hier zie je alle vier de oogschaduws op een rij.Hier zie je de swatches van de vier oogschaduws. De eerste kleur is een hele zachte en goed gepigmenteerde oogschaduw. Hij heeft een frosted finish. De tweede oogschaduw is ook weer enorm zacht en oké gepigmenteerd matt. Dit is een mooie taupe kleur. De donkere kleur is al een stuk stroever. Dit is een donkergrijze kleur met veel kleine zilveren glittertjes. Ook heeft hij lichtjes een donkerblauwe gloed in zich. De laatste kleur is niet zo goed gepigmenteerd. Het is een lichtblauwe kleur. Hij bevat veel zilveren glittertjes en heeft ook weer lichtjes een frosted finish. De glitters in deze oogschaduw vallen erg op.

De swatches zien er wel oké uit. Ik denk vooral dat je met de eerste drie kleuren al een mooie simpele smokey eye kan maken. Lekker toepasselijk voor bij kerst. Ik vind vooral de donkere kleur erg mooi eruit zien.


Hierbij de ooglook die ik hem gemaakt. De ooglook heb ik gemaakt doormiddel van het stappenplan. Jammer genoeg vallen bijna alle oogschaduws gewoon weg. Echt een bummer! Persoonlijk had ik toch beter verwacht.


Ik vind het een mooi palette en leuk voor kerst. Hij ziet er goed uit, maar toch loop ik er niet extreem warm van. Persoonlijk is het voor mij niet een palette die ik er vaak bij zal pakken. Ook vind ik ze wel wat prijzig. Het palette kost namelijk €25,-. Het palette is verkrijgbaar in de winkel van The Body Shop, maar ook online.

Liefs Daniëlle