Nieuwe verzorgingsproducten gebruiken is altijd maar een gok. Je hebt geen idee of het wat is voor je huid en hoe fijn het zal zijn. Ik begon weer met een aantal nieuwe verzorgingsproducten voor mijn huid. Namelijk een dagcrème, een nachtcrème, een body lotion en een cleanser. Het is van een merk waar ik nog niet bekend mee was, maar ik laat jullie er kennis mee maken.

Tropika is een verzorgingsmerk die tropische ingrediënten met bewezen werking bevatten, bevat geen parabenen, ze zijn licht geparfumeerd met natuurlijke parfum en hebben innovatieve luchtdichte verpakking waarbij de kwaliteit van het product bewaard wordt. Door de hypoallergeen parfum is de kans op allergische reacties erg klein. Alle producten zijn ook dermatologisch getest en niet getest op dieren.


De verpakkingen zijn vrolijk en zien er leuk uit. Alle producten zitten in doosjes met daarop nog informatie waaronder de indgrediënten. Alle verpakkingen zien er hetzelfde uit op het formaat en de kleuren na. Ze bevatten een pomp systeem die goed doseert. Dit is erg hygiënisch en als je maar een klein beetje nodig bent is dit geen probleem.


Dagcrème – 50 ml – €16,95
Deze dagcrème bevat avocado-olie die ervoor zorgt dat de huid gehydrateerd word zonder het vet te maken. De crème voelt stevig aan, heeft een neutrale geur en trekt goed in. Het is een wat dikkere crème die goed geschikt is voor deze winter en mijn huid goed voed. Hij is geschikt voor de normale tot gemengde huid. Ik vind hem fijn in gebruik en hij doet goed zijn werk voor mij.

Nachtcrème – 50 ml -€18,95
In de wintermaanden gebruik ik ook vaak wel een nachtcrème. Het geeft mijn huid net wat meer verzorging en met deze crème word ik wakker met een huid die erg gevoed voelt en lekker zacht. In dit product zitten twee actieve ingrediënten van tropische afkomst. Namelijk avocado-olie en boababolie. Avocado-olie werkt vooral hydraterend en boababolie voor het herstellen van de huid. Baobabolie bevat vitamines A, B en E die een krachtige antioxidante werking hebben. Omega 3 en 6 helpen de huid te herstellen en regenereren. Ik vind dit product erg fijn en heeft eigenlijk vrijwel dezelfde substantie als de dagcrème. Hij is alleen ietsjes dikker en mijn huid gaat er wat meer van glimmen. Gelukkig is dit tijdens het slapen natuurlijk geen probleem.


Cleansing Lotion – 200 ml – €12,95
De Cleansing Lotion is makkelijk in gebruik. Je doet wat met je vingertoppen op je gezicht, masseert het in en kan het eraf halen met een wattenschijfje. De substantie is vrij dun en voelt erg fris aan. Deze cleansing lotion is erg mild voor mijn huid. Het haalt mijn make-up er af, maar ik moet zeggen dat ik dat beter heb gezien bij andere producten. Of het licht misschien aan het product zelf, want ik ben niet heel erg fan van een cleansing lotion.

Body Lotion – 200 ml – €15,95
De body lotion heeft een vrij dunne substantie waardoor hij snel intrekt. Ook deze body lotion bevat avocado-olie die ervoor zorgt dat de huis goed gehydrateerd word en deze stimuleert de huidcellenvernieuwing. De geur van deze body lotion is niet mijn ding. Ik vind de geur eerlijk gezegd heel vreemd en niet zo lekker ruiken. Wat mij betreft vind ik dit product niet echt een aanrader.

Dit is wat Tropika er nog zelf over zegt: ” De hoge concentratie vitamine E en antioxidanten gaan in tegen de vrije radicalen. Bij dagelijks gebruik van de bodylotion, zal uw huid haar natuurlijke glans terugkrijgen en behouden.

Dat waren alle producten. Ik ben er erg tevreden. Vooral de dag- en de nachtcrème vind ik erg fijn in gebruik en gebruik ik op dit moment dagelijks. Het voed mijn huid goed en ik ben er te spreken over. Het merk Tropika kende ik nog niet en had er ook niet eerder van gehoord. Ik was dus erg benieuwd tijdens het uitgebreid testen van deze producten.


Speciaal voor de eerste 250 lezers die deze producten willen aanschaffen heb ik een speciale aanbieding. Als je de dagcrème, de nachtcrème en de reinigings lotion besteld dan ontvang je een leuke korting. Normaal kosten deze producten samen €48,85, maar nu maar €35,95 inclusief verzendkosten. De producten kun je bestellen op www.tropika.be. Bij het plaatsen van een bestelling moet je de drie producten apart bestellen (in totaal €48,85) en bij het afrekenen geef je de couponcode MMB14 in.Zo kom je aan €35,95. Dit aanbod is niet zichtbaar op onze site en dus enkel voor jouw jullie als lezers.