Meiden die veel met beauty bezig zijn, weten de antwoord op deze vraag hoogstwaarschijnlijk wel. Er zijn ook nog genoeg meiden die voor het eerst met beauty beginnen en hier nog nooit van gehoord hebben. Make Me Blush is een beautyblog en ik wil graag meiden met een passie voor beauty inspireren en kunnen helpen. Daarom dit artikel.


Eigenlijk zegt het woord het zelf al. Het is een basis voor onder je oogschaduw. Persoonlijk vind ik het echt een must en zou ik nooit meer oogschaduw aanbrengen zonder een basis. Hieronder vind je een lijstje met wat oogschaduwbasis allemaal doet.

– Je oogschaduw blijft langer zitten.
– Je oogschaduw lijkt intenser van kleur.
– Je oogschaduw zal niet in de lijntjes gaan zitten.

Welke oogschaduwbasis moet ik kiezen?

Zelf vind ik die van Too Faced en The Body Shop erg fijn. Die van Essence vind ik persoonlijk niet zo heel fijn meer. Over een aantal oogschaduwbasissen heb ik een review geschreven. Hieronder vind je nog een collage met basissen waar ik positieve verhalen over heb gehoord en met enkele reviews van mij die ik geschreven heb.


MAC Paint Pot // Make Up Studio Eye Primer // Urban Decay Primer Potion // Too Faced Shadow Insurance // The Body Shop Instablur Eye // Essence Eyeshadowbase

Een echte must dus zoals je al leest. Ook zal je eyeliner niet meer gaan stempelen (dat je dus je eyeliner ziet boven je ooglid waar het niet hoort). Als je oogschaduw gebruikt zal ik je dit product echt aanraden! Vaak heeft een oogschaduwbasis een huidskleurig kleurtje. Deze breng je aan op je ooglid en als je daarna je oogschaduw aanbrengt zal het dus intenser van kleur zijn, langer blijven zitten en niet in de lijntjes gaan zitten. Hoe je de oogschaduw aanbrengt zal het ook zo blijven zitten aan het einde van de dag.


Hier zie je drie verschillende basissen op mijn hand. De linkse is van Essence, de middelste van Too Faced en rechts die van The Body Shop. Zoals je ziet is die van Essence erg donker. Die van Too Faced is echt mijn favoriet en is ook vrijwel transparant als je hem uitveegt. Die van The Body Shop gebruik ik ook veel, maar vooral als ik enkel eyeliner op wil doen en geen oogschaduw. Deze substantie is wat zachter die van Essence en Too Faced zijn wat vloeibaarder.


Het verschil met en zonder een oogschaduwbasis. Op deze foto zie je als voorbeeld die van The Body Shop, maar bij veel oogschaduwbasissen vind je zo’n verschil. Het verschil is niet extreem groot, maar geeft toch net dat extra’s. Ook zal het verschil per basis een klein beetje verschillen.

Het is niet een heel lang artikel geworden en waarschijnlijk weten veel lezers van mij dit al. Voor als je het nog niet wist of nog niet gebruikt, hopelijk ga je dat nu wel doen en heb je wat aan dit artikel gehad.

Gebruik jij altijd oogschaduw basis en welke basis vind jij fijn?