mua skin define primer review
MUA is een heerlijk budget vriendelijk merk wat alweer sinds een lange tijd in Nederland verkrijgbaar is. Hun assortiment bevat prachtige producten en laatst ontving ik nieuw product genaamd MUA Skin Define Hydro Primer.

mua skin define primer review
De Skin Define Hydro lijn van MUA bestaat uit verschillende producten waar deze primer een onderdeel van is. De lijn bestaat namelijk uit een primer, een foundation en een poeder. Deze lijn belooft perfect geschikt te zijn voor deze zomer. Ik denk dat we het er gezamenlijk wel over eens zijn dat een dikke laag foundation in de brandende zon geen fijn idee is. Deze producten beloven licht aan te voelen op de huid en een verfrissend gevoel te geven en dat is wel zo prettig in de zomer. Daarnaast zijn de producten ook nog verrijkt met Vitamine E en Jojoba olie. Verder belooft de Hydro primer fijne lijntjes te verminderen om een mooie en egale huid te creëren.

De verpakking van deze primer vind ik ook echt bijpassend. Hij is heel rustig en bevat lichte kleuren. Ik krijg ook direct het idee dat het een heel luchtig product zal gaan zijn. De primer zit in een klein potje wat ik prima en makkelijk vind werken. Misschien is het minder hygiënisch dan een pompflacon omdat je er met je vingers in moet, maar door de bijzondere substantie is er denk ik geen andere optie.

mua skin define primer review
De substantie van de primer vind ik heel bijzonder. Ten eerste zie je de primer nauwelijks zitten in het potje. Hij is namelijk helemaal transparant. De primer is een soort gel wat heel bijzonder aanvoelt. Hij brokkelt een beetje in stukjes zeg maar en als je het potje even laat staan dan is het oppervlak ook weer helemaal gelijk. Hij voelt erg verkoelend aan op mijn huid.

mua skin define primer review
Ingrediënten: Aqua, Glycerin, PEG-240/HDI Copolymer Bis-Decyltetradeceth-20 Ether, Butylene Glycol, Phenoxyethanol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Tetrasodium EDTA, Fragrance, Sodium Hyaluronate.

Wat opvalt aan deze ingrediënten lijst is dat er veel water en glycerine in zit en dat is positief. Verder zitten er geen siliconen in. Het is een beetje lastig om product uit de verpakking te krijgen omdat het heel glibberig is. Als je het eenmaal op je gezicht hebt, is het heel makkelijk uit te smeren. Het voelt heel erg fris, zacht en verkoelend aan.

mua skin define primer review
De primer vind ik fijn in gebruik. Mijn foundation kan ik makkelijk aanbrengen over de primer heen. Ik merk wel verschil, maar het is wel minimaal.

De MUA Skin Define Hydro Primer is verkrijgbaar voor een prijs van €6,99 bij enkele Kruidvat filialen met een MUA schap.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Lees mijn disclaimer.