blog inspiratie tag bloggen tips
Elke dag een nieuw artikel op je blog. Waar haal ik eigenlijk al die inspiratie vandaan om nu al meer dan 978 artikelen te hebben geplaatst. Door Svenja en Denise werd ik geragd om de Blog Inspiratie Tag in te vullen, dus bij deze.

Heb je volop inspiratie of loop je wel eens tegen een writers- of bloggersblock aan?

Eigenlijk heb ik altijd wel voldoende inspiratie, maar ik merk wel dat ik op dit moment wat minder inspiratie heb. Als ik veel met bloggen bezig ben dan steekt het nog meer aan en inspireer ik haast mijzelf. Nu ik ongeveer 50 uur per week werk en veel minder tijd heb om te bloggen, merk ik ook dat ik het wat lastiger vind. Gelukkig komen merken snel met nieuwe make-up collecties waar ik weer over kan schrijven. Dat is wel een voordeel van beautyblogger zijn.

Als de woorden niet uit je vingers vloeien, hoe voel jij je dan?

Het overkomt me wel eens dat het tikken even niet lekker gaat. Dan ga ik even wat anders doen of probeer ik het morgen nog eens. Er zit vaak toch geen haast bij, want ik werk vooruit. Gelukkig gebeurt het over het algemeen niet en kan ik zo de hele dag door tikken.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een blogartikel?

Door geen dingen om me heen te hebben die mij afleiden. Als ik geconcentreerd aan het typen ben dan zet ik de muziek zachter want anders zing ik mee en dat gaat het allemaal wel 5 keer zo langzaam. Niet echt handig dus. Als ik echt wil schrijven dan ga me ook concentreren en dan is het uiteindelijk ook sneller af.

Welke brainstormtechniek zorgt gegarandeerd voor bloginspiratie?

Pfoe wat een vraag. Techniek is wat dat betreft best een groot woord. Ik heb niet echt een geheim voor mijn inspiratie. Wat ik zelf merk is dat hoe meer ik bezig ben met ideeën verzinnen voor artikelen, hoe sneller ze soms komen. Dan kijk ik in tijdschriften, loop ik in winkels, kijk ik op tv en denk ik bij alles of iets daarvan leuk zou zijn voor een artikel. Bijvoorbeeld een leuk item van de Action voor een DIY of een look die ik op tv zag. Ik merk in ieder geval dat het helpt 🙂

Helpt muziek bij jou ter inspiratie?

Nee eigenlijk niet. Ik luister graag muziek, maar zonder muziek kan ik me beter concentreren. Ik zelf kan niet echt een link leggen met muziek en inspiratie.

Waar ontstaan de beste ideeën voor je blog?

Vooral op de momenten dat het niet uitkomt. Op de fiets, in de auto, in de winkel, onder de douche. Eigenlijk ontstaan mijn ideeën overal wel. De beste ideeën komen niet van een specifieke plek.

In welke inspirerende omgeving werk je het liefst?

Eigenlijk gewoon thuis. Mijn vriend en ik willen graag samenwonen en waarschijnlijk gaat dat ook gebeuren binnen nu en een jaar. Dan ga ik ook mijn eigen blog plekje creeëren met inspirerende items. Op dit moment werk ik het liefst thuis met mijn eigen spullen en het werkt het prettigst en het comfortabelst.

Heb je ook een ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet meer weet?

Ik wil nog ontzettend graag blog boeken aanschaffen! Ik heb een lange wishlist qua blog boeken en binnenkort zal ik er nog wel eentje aanschaffen denk ik. Voor nu heb ik dus even geen ‘blogbijbel’ bij de hand.

Welke bloggers inspireren jou?

Eigenlijk heel veel bloggers op hun eigen manier. Zo vind ik de fotografie van sommige bloggers prachtig en kan ik nog veel van hun leren. Voor de rest vind ik het ook heel inspirerend om bijvoorbeeld vlogs te kijken van Mascha of Cynthia en zien dat ze al zo ver zijn gekomen en wat ze allemaal zoal doen op een dag. Dat inspireert mij ook weer en dan heb ik nog meer zin om te bloggen.

Heb je nog meer bijzondere inspiratiebronnen?

Zelf kijk ik nog wel graag op Pinterest en Instagram voor inspiratie. De prachtige fotografie en looks kunnen mij zeker inspireren. Ik heb dan zo ook mijn favoriete Instagram accounts. Voor de rest kan in principe alles inspiratie zijn. Uit heel veel dingen kan ik weer een klein beetje inspiratie halen.

Dat waren dan alweer alle vragen uit deze tag. Bij deze tag ik graag Bernadet, Mariska en Natasja. Natuurlijk mag iedereen deze tag overnemen als je wil! <3