MAC Blue Brown pigment review look
De standaard oogschaduw kleuren zitten uiteraard in mijn stash en vast en zeker ook in die van jou. Ze zijn niet te missen in een make-up look. Toch heb ik een boel oogschaduw kleuren nog niet die een look zo enorm bijzonder kunnen maken. Zo stond Blue Brown van MAC al heel lang op mijn wishlist. Ik heb hem weten te bemachtigen en laat je zien welke kanten je hiermee uitkan inclusief een look waar ik tientallen complimentjes over kreeg.

MAC Blue Brown pigment review look
Misschien was het je al opgevallen, maar de verpakking is vrij klein. MAC is vrij prijzig en een pigment zal ik niet dagelijks gebruiken omdat het niet altijd even makkelijk werkt. MAC heeft in het verleden een Sized To Go collectie uitgebracht die in Amsterdam verkrijgbaar is bij de Pro Store. Helaas kwam ik hier vrijwel nooit en had ik nooit de kans om hem aan te schaffen. Gelukkig heb ik hem eindelijk! De Sized To Go Pigments bevatten 2,5 gram. Gelukkig is deze pigment er ook verkrijgbaar in een groter formaat.

MAC Blue Brown pigment review look
De kleur die ik aangeschaft heb is Blue Brown. Een pigment die er op elke basis weer anders uitziet. Het is zeker geen standaard kleur en om die reden móest ik hem gewoon hebben! (Net zoals heel veel ander make-up items. Oeps!) Waarom koop ik eigenlijk een pigment en geen gewone oogschaduw? En wat is nou het verschil tussen een pigment en een oogschaduw? Een pigment is eigenlijk gewoon losse minerale oogschaduw. Pigments zijn vaak wat gepigmenteerder en zijn vaak ook in hele bijzondere kleuren verkrijgbaar. De pigment zit verpakt in een klein potje. Het gebruiken van zo’n pigment gaat vaak wat lastig. Het handigst vind ik zelf om wat in de dop te schenken en daar mijn kwast in te deppen. Het aanbrengen moet je wel voorzichtig doen en je moet vooral proberen te deppen voor de minste fall-out.

MAC Blue Brown pigment review look
Zoals ik al zei is Blue Brown zo’n bijzondere kleur dat hij er op elke ondergrond weer anders uitziet. Hier zie je twee Cream Eyeshadows van Oriflame. Links zie je Shimmery Grey en rechts Crystal Taupe. Helemaal rechts zie je nog een huidskleurig potlood van Anastasia, maar die valt niet zo op.

MAC Blue Brown pigment review look
Hier zie je het verschil heel duidelijk. Over elke swatch van de vorige foto heb ik Blue Brown geswatcht. Je merkt dat als je de kleur op een huidkleurige basis aanbrengt dat het bruine veel beter naar boven komt. Links zie je de bijzondere blauwe gloed er het beste doorheen. De oogschaduw is eigenlijk bruin met een blauwe gloed. Het blauwe reflecteert en ziet er in elk licht weer anders uit. Helaas heb ik geen paarse of blauwe cream eyeshadow, anders had ik dat ook nog geprobeerd! De pigmentatie van de pigment is in ieder geval super en ik ben er enorm enthousiast over! Hij is enorm goed gepigmenteerd.

MAC Blue Brown pigment review look
Uiteraard ging ik ook een look maken met deze pigment. Hierboven zie je de uiteindelijke look. Ik ga niet teveel in op de look omdat ik er nog een aparte tutorial van heb gemaakt die zaterdag online komt. Daarin vertel ik hoe ik de pigment heb gebruik. Dus als je daar benieuwd naar bent moet je even terugkomen op mijn blog of Youtube kanaal. Voor deze look gebruikte ik onder andere nog producten van GOSH, Make-up Studio, Oriflame en MAC.

MAC Blue Brown pigment review look
MAC Blue Brown pigment review look
Hier zie je hoe de look er full face uitzag. De oogschaduw is echt een eyecatcher en trekt de aandacht. De look vind ik al zeg ik het zelf heel mooi geworden en meerdere mensen waren dat met mij eens. De look maakte ik af met de MAC Ripe Peach blush uit de Toledo collectie, de Benefit Hoola Bronzer en de MAC Mineralize Skin Finish in de kleur Lightscapade. Op mijn lippen draag ik Boca van MAC uit de Julia Petit collectie.

Conclusie:

De MAC Blue Brown Sized To Go Pigment raad ik je zeker aan. Het is een wat kleinere verpakking, maar heb je ooit een oogschaduw opgemaakt? De kleur is enorm bijzonder en heel mooi om eens te dragen. Ik ben er heel enthousiast over en ga hem zeker met plezier gebruiken.

MAC Blue Brown pigment review look
De MAC Sized To Go Pigment in Blue Brown heeft een prijs van €10,-. Een normale verpakking heeft een prijs van €21,50 en is verkrijgbaar op de website van MAC.