Je kent het wel, speciaal voor je motivatie een doel voor ogen stellen. Zo had ik een Zoeva kwastenset die ik zou aanschaffen als een doel had bereikt. Totdat ik een mail kreeg met een kortingscode voor 20% korting. Je kan begrijpen dat hij na die mail de volgende dag al op mijn deurmat lag. Vandaag is het tijd voor de review van de Zoeva Rose Gold Complete Eye Set Volume 2.


Deze set wou ik al maanden lang hebben en eindelijk heb ik hem! Ik ga je mijn eerlijke mening over de set vertellen en per kwast beoordelen.


Het is een complete set met alleen kwasten voor rondom het oog. In totaal zijn het twaalf verschillende kwasten. De set is van het merk Zoeva. Naast deze set verkopen ze de kwasten ook los en hebben ze nog meer verschillende sets verkrijgbaar.


Zelf koos ik voor een set in een rosé gouden kleur. De set word geleverd in een stevige plastic verpakking waarin je dit leuke tasje vind. Het is kwalitatief echt een goed tasje en daarnaast ook nog eens erg mooi. Daarin zaten de kwasten stuk voor stuk verpakt in plastic en hadden ze een plastic beschermkapje voor de haren.


Het tasje is rosé goud van kleur. Het logo en de rits zijn ook nog eens rosé goud. Het tasje is van nep leer gemaakt en gevoerd. Binnen vind je nog de slogan van het merk Zoeva. Het tasje is 24 bij 12 centimeter.


Ook zat er nog een kaartje bij dat alle kwasten nog eens zijn gecontroleerd op hun kwaliteit.


De kwasten zelf zijn werkelijk waar prachtig. De steel is rosé goud van kleur en bevat ook rosé goud metaal. Verder staat er nog in uiteraard rosé goud op wat voor soort kwast het is en vind je ook nog het logo op de steel.

142 Concealer Buffer

Als eerst deze concealer kwast. Hiervoor depte ik altijd mijn concealer in met mijn vingers, maar eigenlijk is een kwast ook wel erg makkelijk. Deze kwast is rond en bol van vorm. De haren zijn vrij stevig en zitten dicht op elkaar. Het doet me denken aan een mini buffer kwast. Vandaar waarschijnlijk ook de naam buffer. Hij brengt goed gepigmenteerd aan en ik vind hem fijn in gebruik. Deze kwast is gemaakt van synthetisch haar.

221 Luxe Soft Crease

Dit is een blendingkwast waarmee je je oogschaduw heel mooi kunt blenden en harde lijnen mee vervaagt. De kwast is vrij slap om het zo te zeggen. Deze kwast is een mix van natuurlijk en synthetisch haar. Hij werkt echt makkelijk en blend mijn oogschaduw goed.

322 Brow Line

De volgende kwast is een kort, schuin afgesneden kwastje waarmee je je wenkbrauwen kunt inkleuren. Dit kwastje is te gebruiken met zowel poeder als creamy producten. Toch vind ik de kwast nog redelijk dik. Qua wenkbrauwkwastjes houd ik echt van héle dunne kwastjes. Verder werkt hij prima en doet hij wel goed zijn werk, maar ik ben wel meer een voorstander van de MAC 266 kwast. Deze kwast is gemaakt van synthetisch haar.

310 Spot Liner

Zo’n klein kwastje had ik nog niet. Met dit flinterdunne kwastje kun je heel mooi gedetailleerd eyeliner of een lijntje oogschaduw langs je wimperrand aanbrengen. Ik heb hem ook wel gebruikt voor lipstick of om heel precies oogschaduw in een look aan te brengen. Hij is me best vaak van pas gekomen! Deze kwast is gemaakt van synthetisch haar.

228 Luxe Crease

Deze kwast vind ik nog fijner dan de 221. Deze kwast is wat boller en werkt nét wat fijner. De kwast heeft een ovaalvormige shape. Hij werkt erg fijn voor het blenden van mijn oogschaduw of om oogschaduw licht in de crease aan te brengen. Dit is wel één van mijn favorieten uit de set. Deze kwast is een mix van natuurlijk en synthetisch haar.

325 Luxe Brow Light

Deze kwast is vrij breed en groot. Zelf vind ik hem ideaal voor onder het wenkbrauwbot. Je kan er heel goed highlighter mee aanbrengen en hij is hier echt perfect voor. Sinds ik hem heb gebruik ik hem altijd hiervoor. Deze kwast is een mix van natuurlijk en synthetisch haar.

231 Luxe Petit Crease

Dit is ook een groot favoriet van mij uit de set. Ik vind hem ideaal om een kleur in de crease aan te brengen. Hij werkt vrij precies en doet zijn werk goed. Hij brengt goed gepigmenteerd aan en is fijn in gebruik. Deze kwast is een mix van natuurlijk en synthetisch haar.

235 Contour Shader

Dit is mijn minst favoriete kwast uit de set. Ik weet niet zo goed waar ik hem voor moet gebruiken. Hij is schuin afgesneden en voor mijn gevoel vrij slap. Je kan hem in principe voor alles gebruiken, maar ik heb er nog geen fijn doel voor gevonden. Deze kwast is gemaakt van synthetisch haar.

238 Precise Shader

Hij is net wat groter dan de Spot Liner, maar alsnog erg klein. Je kan hier ook weer heel precies mee oogschaduw aanbrengen. Deze kwast is een mix van natuurlijk en synthetisch haar.

232 Luxe Classic Shader

Deze kwast leek me erg makkelijk, maar ik merk dat ik hem er niet vaak bij pak. Het is een platte oogschaduwkwast, maar ik vind hem wat lang en breed. Persoonlijk vind ik hem een beetje lastig in gebruik. Deze kwast is een mix van natuurlijk en synthetisch haar.

227 Luxe Soft Definer

Deze kwast lijkt erg veel op de 228 kwast. Deze is alleen wat breder en minder puntig. Ik vind hem erg fijn voor het blenden van de oogschaduw. Deze kwast is een mix van natuurlijk en synthetisch haar.

Conclusie

Ik ben echt enorm te spreken over deze set. In principe gebruik ik alle kwasten voor verschillende soorten looks. De Brow Line en de Contour Shader gebruik ik het minst van alles. Deze hadden ze van mij wel mogen vervangen voor een standaard platte oogschaduw kwast. Die mis ik een klein beetje.


Kwalitatief zijn de kwasten erg goed. Ze brengen de kleuren goed gepigmenteerd aan en blenden goed als dat hun functie is. Ook na het wassen blijven de kwasten nog goed. Bij mij zijn er nog geen haren uitgevallen en ze zijn nog steeds erg zacht. Ik raad je de set ook zeker aan.


De set is wat prijzig, maar dan heb je wel 12 goede kwasten. Omgerekend betaal je €5,84 per kwast en dat valt dan wel weer mee. Het is een investering, maar je hebt er veel voor terug!


De Zoeva Rose Golden Complete Eye Set Volume 2 is verkrijgbaar voor een prijs van €69,99 en is onder andere verkrijgbaar bij The Make Up Spot.