Rimmel lasting matte foundation concealer review
Opzoek naar een hoogdekkende foundation en concealer? Dan zijn deze nieuwe producten van Rimmel misschien wel wat voor jou. Jaren lang heb ik de Rimmel Stay Matte foundation gebruikt, maar nu komt Rimmel met een nieuwe variant, de Rimmel Lasting Matte Foundation en Concealer. Producten met een hoge dekking, maar die licht op de huid aanvoelen. In dit artikel heb ik de Rimmel Lasting Matte Foundation en Concealer Review.

Rimmel lasting matte foundation review

Rimmel Lasting Matte Foundation

De verpakking vind ik er prachtig en luxe uitzien. Een mat zwarte tube met mooie typografie, maar je ziet nog wel makkelijk welke kleur je vast hebt door het transparante randje in het midden. In totaal zijn er 17 kleuren verkrijgbaar, waarvan ik er drie heb mogen ontvangen. Uiteindelijk heb ik hierbij zelf nog een kleur gekocht voor de perfecte match.

Volg je mij al op Instagram? En YouTube?

lasting matte foundation review
Deze foundation belooft een volledige dekking maar zonder masker effect. Deze foundation van Rimmel heeft een unieke mousse formule die bij het aanbrengen op de huid verandert in een zachte, poederachtige finish. De licht- gewicht textuur zorgt ervoor dat er geen oncomfortabel aangespannen of zwaar ‘cakey’ effect ontstaat. De foundation heeft een slimme ‘shine-control’ formule met een transpiratie- en vochtbestendige dekking met een matte finish die de hele dag perfect blijft zitten.

Rimmel lasting matte foundation swatches
Hier zie je de swatches van de foundation. Ik heb de kleuren 100 Ivory, 200 Soft Beige, 203 True Beige en 300 Sand. Zoals je ziet zit er wel veel kleur verschil in. De kleuren die ik hier heb hebben allemaal een warme gele ondertoon.

Rimmel lasting matte foundation swatch
Hier zie je de swatches op mijn gezicht. Op de eerste rij draag ik geen foundation op de twee rij alleen de foundation en op de derde rij full face make-up. In deze YouTube video zie je foundation in ‘beweging’. Ik draag op deze foto de kleur 100 Ivory.

De foundation geeft zeker een hoge dekking. De formule is vrij dik, maar het blenden gaat makkelijk. In het begin voel je de foundation een beetje zitten, maar als je het goed afpoedert, voel je daar niks meer van. Door de matte finish is de foundation wel wat droger. Ik raad hem dan ook aan om hem met een beautyblender aan te brengen. Hierdoor krijg je het mooiste effect. Als de foundation eenmaal zit, ziet hij er echt prachtig uit. Wat mij enorm verbaasd is hoe mooi hij er aan het einde van de dag eruit ziet. Hij blijft perfect op zijn plek en ziet er niet droog of cakey uit.

Kruidvat concealer review

Rimmel Lasting Matte Concealer

De verpakking van deze concealer vind ik echt prachtig. Het lijkt namelijk vrij luxe voor Rimmel. De verpakking lijkt namelijk bijna glas. Daarnaast met de typografie vind ik het ook een mooie verpakking. In totaal is de concealer verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Ik heb twee kleuren opgestuurd gekregen 020 Classic Beige en 025 True Beige. De concealer belooft niet te glimmen en een hoge dekking te geven. De textuur belooft luchtig genoeg te zijn om zich niet op te hopen in de huidplooitjes.

Rimmel lasting matte concealer swatch
Hier zie je de swatches van beide concealers. 020 Classic Beige is meer neutraal van ondertoon en 025 True Beige heeft een meer een gele ondertoon. De swatches zien er in ieder geval goed uit!

Rimmel lasting matte concealer swatch
Hier zie je de concealer op mijn gezicht. Over de concealer ben ik niet echt enthousiast. Deze is erg droog en zeker niet full coverage. Op de foto lijkt het mee te vallen, maar je ziet duidelijk nog de blauwe gloed van mijn wallen erin terug. Het uiteindelijk effect ziet er wel mooi uit, maar hij doet niet wat er wordt beloofd. Opzich dus een prima concealer, maar hij geeft geen wow effect en dat vind ik zonde voor die prijs.

Rimmel lasting matte foundation review
De Rimmel Lasting Matte Foundation is verkrijgbaar in 17 kleuren voor een adviesprijs van € 11,99

#001 Fair Porcelain #010 Warm Porcelain #085 Fair Beige #100 Ivory #103 True Ivory
#200 Soft Beige #201 Classic Beige #203 True Beige #300 Sand #304 Almond #305 Buff
#400 Natural Beige #404 Sun Beige #408 Maple #504 Deep Mocha #601 Soft Chocolate #605 Deep Chocolate

De Rimmel Lasting Matte Concealer is verkrijgbaar in 4 kleurven voor een adviesprijs van € 9,99.
#010 Fair Ivory #015 True Ivory #020 Classic Beige #030 Sand

Conclusie Foundation en Concealer

Mijn conclusie van de Rimmel Lasting Matte Foundation en Concealer Review. Over de foundation ben ik enorm te spreken en dit is absoluut een nieuwe favoriet. Sinds ik hem heb, draag ik hem vrijwel iedere dag. Hij voelt lekker aan op de huid en geeft een prachtige dekking. Ik vind hem vooral zo fijn omdat hij aan het einde van de dag nog perfect zit. Niet verschoven, geen droge plekjes, geen ophopingen. Echt perfect! De concealer is niet helemaal mijn ding. Het is geen full coverage concealer en ik zou hem ook bijna niet als medium coverage bestempelen. De foundation is ook nog eens in de aanbieding, dus wees er snel bij!

De producten uit dit artikel heb ik opgestuurd gekregen. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Lees de disclaimer.