Essence Light Up Your Face
In 2016 reviewde ik al een prachtig highlighter palette van Catrice, maar ook Essence is in 2016 gekomen met een palette vol highlighters. Ik heb het over het Essence Light Up Your Face Luminizer Palette. Ik laat je weten of het een aanrader is of dat je hem beter kan laten liggen.

Essence Light Up Your Face
Het palette bevat drie verschillende poeders die je allemaal op een andere plek kan gebruiken. Het palette is verkrijgbaar in één variant genaamd 10 Ready, Set, Glow! De verpakking vind ik er mooi uitzien en is typisch Essence. Ik had me ook bijna geen andere verpakking kunnen voorstellen. Het is een transparante stevige verpakking waardoor je makkelijk alle kleuren kan zien.

Essence Light Up Your Face
Achterop het palette staat nog enkele informatie en een illustratie met een uitleg waar je de kleuren aan kan brengen.

Essence Light Up Your Face
Hier zie je alle drie de kleuren wat beter. De eerste kleur is bijna mat en Essence omschijft hem ook al ‘nude highlighter’. Dit is een satijnen licht dekkende poeder met een hele subtiele glans. Deze poeder geeft dus nét even iets extra’s. Je kan hem aanbrengen op bijvoorbeeld je voorhoofd, neusbrug en kin.

De tweede kleur bevat veel shimmer. Dit is een rosé kleurige highlighter en deze kan je dan ook echt als highlighter aanbrengen op bijvoorbeeld op je jukbeenderen, cupidoboogje en onder je wenkbrauw.

Essence Light Up Your Face
De derde kleur is een stuk warmer van ondertoon en Essence raad deze aan om aan te brengen onder je jukbeenderen; op de plek waar je normaal een beetje bronzer aan zou kunnen brengen.

Essence Light Up Your Face
Hier zie je mijn gezicht met enkel de eerste poeder op mijn voorhoofd, neusbrug en kin. Highlighter is lastig vast te leggen op foto en deze vrijwel matte kleur al helemaal. Eerlijk gezegd zie ik er heel weinig van. Ik had niet veel van deze kleur verwacht, maar toch verwachtte ik een mooie naturelle glans. Door mijn lichte huidskleur zie ik er eigenlijk niks van terug.

Essence Light Up Your Face
Hier zie je de tweede poeder op mijn gezicht aangebracht op mijn jukbeenderen, cupidoboogje en onder de wenkbrauw. Hij geeft enorm veel glans af en is duidelijk te zien. Helaas vind ik hem niet enorm mooi omdat er wat grove glitters in zitten. Ik ben persoonlijk meer van de highlighters met een mooie glans, dan met veel grove glitters.

Essence Light Up Your Face
Hier zie je de derde poeder op mijn gezicht aangebracht onder mijn jukbeenderen. Ik snap waarom ze deze kleur in het palette hebben toegevoegd, maar toch zie ik mijzelf deze kleur niet dagelijks dragen. Ik vind hem wat te warm van ondertoon.

Essence Light Up Your Face

Conclusie Essence Light Up Your Face Luminizer Palette:

Ik vind het een leuk palette, maar daar blijft het ook wel bij. De kleuren vind ik niet helemaal bij mij passen en ik denk dat ik hem om die reden ook niet vaak erbij zal pakken. De eerste kleur geeft niet veel effect op mijn lichte huidskleur. De tweede kleur vind ik mooi, maar toch net iets te veel grove glitters bevatten. De derde kleur vind ik helaas ook wat te warm voor mijn huid. Ik ga dan liever op de plek shapen.

Het Essence Light Up Your Face Luminizer Palette is verkrijgbaar voor een prijs van €3,99 bij onder andere Kruidvat.