beauty hypes 2015 contour strobing
Eerst zie je het bijna nooit en zo plots ineens bij bijna iedereen. Er zijn veel verschillende hypes te vinden, maar ook op het gebied van beauty. Misschien dat je ze allemaal even niet meer kan noemen, maar ik heb 5 beauty hypes op een rijtje van het jaar 2015.

beauty hypes 2015 contour strobing

Kylie Jenner lips / Bruine lipstick

Kylie Jenner lippen waren voornamelijk een hype in 2014, maar ik merkte absoluut dat in 2015 de bruine lipstick steeds vaker gedragen werd. De Kylie Jenner lippen liepen voor mijn gevoel wat over naar toffe bruine lipkleuren die prima gedragen kunnen worden! Veel lipsticks werden een ‘Kylie Jenner’ kleurtje genoemd en steeds vaker kwamen bruine lipsticks voorbij. Ik vind het zeker een toffe hype.

beauty hypes 2015 contour strobing

Liquid Lipsticks

Vanaf het begin van het jaar zag je het steeds vaker bij verschillende merken en nu in de laatste maanden merk je het al helemaal. Liquid Lipsticks zijn een echte hype, maar ook zeker een hype waarbij ik in mee ga. Het zijn vloeibare lipsticks in de vorm van een lipgloss verpakking en in de meeste gevallen hebben ze ook nog een matte finish. Ze zijn vooral populair bij onder andere Anastasia Beverly Hills, ColourPop, LA Splash en Jeffree Star. Ik denk dat we dit nog heel veel gaan terug zien in 2016 en ik verwacht dat de drogisterij merken zullen volgen.

Strobing

Dit is pas écht een hype te noemen. Volgens sommigen was contouren helemaal 2014, maar in 2015 moest je je vooral focussen op highlighter. In de zomermaanden kwam de een na andere strobing tutorial online. Met Strobing ben je eigenlijk extreem aan het highlighten. Het zag er allemaal leuk uit, maar of het daadwerkelijk nog veel gebruikt word, betwijfel ik. Deze behoorde zeker tussen dit lijstje vol Beauty Hypes.

Lip Challenge

Nadat de lipkleur van Kylie Jenner bekend was, werd er alleen maar gepraat over hoe zij haar lippen zo vol kreeg. Had ze haar lippen opgespoten, tekende ze haar lippen dikker of gebruikte ze een andere tool? Die andere tool werd in een klap heel populair op social media. Veel meiden deden mee aan de lip challenge. Je kon in een klein dopje zuigen met je lippen waardoor je lippen tijdelijk een stuk voller leken. Uiteindelijk bleek het helemaal niet zo veilig te zijn. Je zag al snel dramatische filmpjes over bloeduitstortingen en blauwe plekken.

Contourkits

Eerder zei ik nog dat contouren meer iets was van 2014, maar in 2015 ging het ook nog wel door. Veel merken kwamen met speciale contourkits. Kits met allerlei tinten om je huid er stralend uit te laten zien. In het jaar van 2015 heb ik ze bij meerder merken voorbij zien komen. Merken zoals Anastasia, Maybelline, NYX, Catrice hebben of krijgen de contourkits al in hun collectie.

beauty hypes 2015 contour strobing

Clown Contouring

Om nog even in het verhaal van contouren te blijven, ga ik het hebben over Clown Contouring. Het is niet iets heel praktisch, maar een korte tijd was het een hele hype op social media. Wat het nou precies inhoud? Heel simpel, je maakt je gezicht op met cream make-up. Het hoeft juist totaal niet netjes te zijn, maar je kan er allerlei figuurtjes en vormpjes mee maken. Daarna blend je alles uit en is je gezicht flawless en zie je niks meer van alle gekke vormpjes. Leuk om eens te proberen, maar that’s it naar mijn idee. Foto is van @BellaDelune

beauty hypes 2015 contour strobing

Baking

Als laatst sluit ik af met de hype Baking. Dit lijkt mij al een lange tijd tof om te proberen, maar heb ik nog niet gedaan. Deze hype is afgeleid van Drag Queen make-up. Het is heel simpel: je brengt je foundation en concealer zoals gewoonlijk aan en daarna een dikke laag poeder. Deze poeder laat je ongeveer 5 tot 10 minuten op je gezicht ‘bakken’. Vooral de plek onder je ogen zie je veel op bijvoorbeeld Youtube. Bron foto

Dit waren naar mijn idee alle Beauty Hypes van 2015 die we hebben gezien. In de meeste gevallen vind ik deze hypes zeker terecht. Aan welke hype deed jij dit mee? En heb je een gokje wat dé hype word van 2016?