Tutorial Loomen met mini Loom. Sinds een korte tijd zie je het echt overal! Namelijk Loomen. Het doet me heel erg denken aan de scooby doo touwtjes van vroeger, maar dan net even wat anders. Vandaag ga ik laten zien hoe je heel makkelijk een leuk armbandje kan maken. Je hebt hele grote loom pakketen te koop, maar ik ga de kleine variant laten zien. Dit werkt net even wat anders, maar is wel ideaal doordat het zo klein is en dus makkelijk om het overal te doen.

Het is een tool die je uit elkaar kan halen en een haak tevoorschijn kan halen. De tool is ook nog eens knal roze, dus dat vind ik niet verkeerd. Voor de rest zit er bij deze kit ook nog een setje met 200 elastiekjes en 9 sluitingen. Deze kan je ook nog apart kopen.


Dan over naar het echt werk. Ik heb een kort filmpje gemaakt waarin ik laat zien hoe je het doet. Geen tijd of zin om te kijken? Ik heb screenshots gemaakt zodat je het ook kan zien.

Laten we beginnen! Tutorial Loomen met mini Loom

1. Doe het elastiek om de loom in een acht figuur.
2. Doe nu twee elastieken bovenop de figuur acht elastiek.


3. Doe de haak om de onderste elastiek, rek opzij en over de bovenkant van de loom zoals in de bovenste foto.
4. Laat het nu los en herhaal het aan de andere kant.


5. Dit zou je moeten zien als beide kanten gedaan zijn
6. Duw de twee overgebleven elastieken met je vingers naar beneden.


7. Doe een nieuw elastiek aan de bovenkant en herhaal stap 3-7 tot de gewenste lengte.


8. Als het lang genoeg is herhaal je stap 3-5 totdat de laatste elastiek van de loom af is.9. Doe een clip aan het eind van het elastiek, haal de armband uit de loom en clip het vast aan de andere kant.En klaar is je armbandje. Het is even inschatten hoe lang hij moet worden omdat je dat niet kan zien, maar dat heb je al snel door.


Hopelijk vonden jullie het handig om te zien en heel veel succes! Deze mini loom set kun je kopen bij de Intertoys voor een prijs van €3,99 en extra elastiekjes voor een prijs vanaf €0,99. Ze hebben heel veel soorten extra elastiekjes en ze verkopen ze ook per kleur apart. Kijk daar even voor hier.

– Lees ook: Vernieuwde Kruidvat make-up kwasten review