wet n wild glitter review oogschaduw look
In de maand december heb je nog een extra excuus om nóg meer glitter te kunnen gaan gebruiken. Zelf wou ik ook graag aan de slag gaan met meer glitter. Toen ik deze toffe oogschaduws van Wet ’n Wild tegen kwam, was ik enorm benieuwd geworden en nam ik ze mee.

wet n wild glitter review oogschaduw look
Wet ’n Wild is in Nederland verkrijgbaar bij verschillende webshops zoals The Make Up Spot en je komt het af en toe tegen in winkels zoals Action en Big Bazar. Wet ’n Wild is lekker budget en heeft een groot assortiment.

wet n wild glitter review oogschaduw look
De verpakking is lekker klein en compact. Het is een vierkant doosje met afgeronde hoeken en een transparante deksel. Daardoor zie je direct de toffe glitters. In de deksel zie je nog het logo van Wet ’n Wild gegraveerd en je vind er nog een sticker met de naam van de kleuren.

wet n wild glitter review oogschaduw look
De kleuren die ik heb zijn Spiked en Bleached. Naast deze kleuren hadden ze nog veel meer. Van roze, tot blauw, naar mooi goud. Spiked is een toffe ultieme zilveren kleur en Bleached is wat wit van kleur met wat warme glitters.

wet n wild glitter review oogschaduw look
Hier zie je de kleur Bleached wat beter.

wet n wild glitter review oogschaduw look
Hier kun je de kleur Spiked wat beter zien.

wet n wild glitter review oogschaduw look
Hierboven zie je dan de swatches van beide kleuren. Links zie je Bleached en rechts Spiked. Ze zijn lekker vol gepigmenteerd en je ziet lekker veel glitters! De glitters zitten in een soort gel. Het zijn dus geen losse glitters. Ik ben een beetje bang hoe dit uit gaan pakken in een ooglook. Want vettige producten op het ooglid met oogschaduw gaan vaak niet samen.

wet n wild glitter review oogschaduw look
Hierboven zie je de ooglook die ik ermee heb gecreëerd. Doordat de glitter in gel zit heb je geen last van fall out. Voor deze look maakte ik eerst gebruik van de Shadow Insurance van Too Faced. Daarna bracht ik de kleur Velvet Revolver uit het Too Faced Natural Eye Palette aan in de arcadeboog als transitie kleur. Daarna pakte ik de kleur Marry in Monte Carlo uit het Sleek Vintage Romance palette voor in de arcadeboog. Voor wat meer diepte bracht ik de kleur Honeymoon in Hollywood aan uit hetzelfde palette ook in mijn arcadeboog. De kleur Platform uit het Glory Palette van Sleek bracht in aan op het bewegend ooglid. Daarna bracht ik de glitters aan over deze grijze kleur heen. Voor nog wat meer diepte pakte ik de kleur Regal uit het Au Naturel Palette van Sleek. Onder mijn oog bracht ik nog Honeymoon in Hollywood aan.

wet n wild glitter review oogschaduw look
Verder gebruikte ik nog de GOSH Xtreme Gel Eyeliner in Black. Voor mascara pakte ik de nieuwe Max Factor Voluptious Mascara. Op mijn beide waterlijnen pakte ik de kleur Smoke van Urban Decay. Mijn wenkbrauwen werkte ik bij met de Anastasia Dipbrow Pomade in Taupe.

wet n wild glitter review oogschaduw look
wet n wild glitter review oogschaduw look
Het aanbrengen gaat wat lastig. De glitters pakken wel vrij goed omdat er een gel onder zit. Je veegt alleen de oogschaduw zelf snel weg doordat het een heel vettig product is. Ik heb gelukkig geen last van fall out wat ik wel een voordeel vind. Ik heb meerdere dingen geprobeerd. Ik heb geprobeerd er nog oogschaduw overheen aan te brengen of de glitters af te poederen met transparante gel. Helaas werkte het allemaal niet. Hierdoor is mijn oogschaduw na ongeveer een uur erg gaan creasen. Iets wat ik liever niet wil. Aan het einde van de dag werd het alleen maar erger en minder mooi helaas.

wet n wild glitter review oogschaduw look
Stiekem baal ik een beetje. De glitters vind ik echt prachtig en ook in de ooglook ziet het er heel tof uit, maar helaas blijft het niet goed zitten. Glitters zijn altijd zo mooi, maar in de meeste gevallen helemaal niet praktisch. Zo ook in dit geval dus weer. Als iemand nog de ultieme tip heeft voor hoe ik ze kan gaan gebruiken, laat het dan even weten! Misschien dat het nog leuk is om hem als een eyeliner te gebruiken, maar daarvoor heb je uiteraard ook glitter eyeliners. Wat in dat geval dan nog beter blijft zitten dan zo’n oogschaduw. Het had iets heel moois kunnen zijn, maar helaas voor een korte duur. Ik vind het jammer dat de oogschaduws zo snel gaan creasen.

wet n wild glitter review oogschaduw look
Ik raad je de oogschaduws eerlijk gezegd niet aan. Ze zijn verkrijgbaar bij The Make Up Spot voor een prijs van €3,45 wat ik totaal niet duur vind.