colourpop bestellen nederland
Na mijn artikelen over verschillende ColourPop producten, kreeg ik veel de vraag hoe je ColourPop kan bestellen in Nederland. Nu heb ik eind juni zelf een ColourPop bestelling geplaatst en laat ik je vandaag weten hoe ik dat heb gedaan en wat mijn bevindingen zijn van het bestellen bij ColourPop.

Als je nog nooit van ColourPop hebt gehoord dan zul je misschien denken: waarom is een bestelling plaatsen zo moeilijk? Opzich is het niet moeilijk, maar ColourPop verzond hun producten niet internationaal, inmiddels doen ze dit wel. Je kan bij ColourPop zelf bestellen en dit laten versturen. Let er dan wel op dat de waarde van je producten onder de €22,- blijft anders betaal je nog invoerkosten. Ook als ColourPop kortingen heeft, blijf dan onder dit bedrag. Want als waarde zet ColourPop het originele bedrag van het product op de verpakking.

Meer bestellen bij ColourPop

Deze bestelling uit dit artikel heb ik dan dus ook via een omweg geplaatst en ik leg uit hoe je dat kan doen en wat het kost.

Volg je mij al op Instagram? En YouTube?

ColourPop is een ontzettend tof beauty merk met prachtige producten en je hebt het vast wel eens voorbij zien komen. Op mijn blog staan inmiddels reviews online van twee liquid lipsticks, lippie stix en een oogschaduw. De producten zijn kwalitatief heel goed en zijn super budget. Daarnaast hebben ze prachtige kleuren in hun assortiment en zijn het producten die je niet bij veel andere merken ziet.

Begin bij ColourPop

colourpop bestellen nederland
Als eerste ga je naar de website van ColourPop en als het je eerste bestelling is dan heb je geluk. Je kan je namelijk inschrijven voor de nieuwsbrief en dan krijg je $5,- korting. In de mail krijg je dan je persoonlijke kortingscode. Dat is het eerste wat ik heb gedaan. Daarna is het tijd om al je favoriete producten in je winkelmandje te gooien.

Shipito

Dan ga je nu naar de website van Shipito. Shipito is een Amerikaans bedrijf met allemaal mailboxen. Hier kan je je pakketje naar toe verzenden en zij verzenden het dan naar jou. ColourPop verzendt het naar Shipito en Shipito verzendt het weer naar jou.

colourpop bestellen nederland
Je maakt een gratis account aan bij Shipito en je krijgt dan jou Amerikaanse adres toegewezen. Hierboven zie je het verschil met een gratis account en een betaald account. In principe kan je dus bijna hetzelfde. Je kan alleen geen pakketjes samenvoegen als je bij meerdere webshops besteld.

colourpop bestellen nederland
Ik kreeg een adres toegewezen in Minden/Nevada.

colourpop bestellen nederland
Hierboven zie je nog de voordelen van een mailbox in Minden/Nevada. Je kan je pakketje dus tot 180 dagen daar laten liggen.

colourpop bestellen nederland
Bovenin op de website vind je het adres wat aan jou is toegewezen. Dit is dus het adres waar je je bestelling naar toe kan laten verzenden.

Bestellen bij ColourPop

Dan is het tijd om je bestelling te plaatsen bij ColourPop. Het enige wat je anders doet bij het bestellen is door het adres van Shipito in te vullen.

colourpop bestellen nederland
Hierboven kun je mijn adres als voorbeeld nemen om te zien waar je alles moet invullen. Een aantal onderdelen in de foto heb ik weggehaald omdat je anders mijn gegevens zou kunnen gebruiken om te bestellen.

colourpop bestellen nederland
Betalen kan bij je ColourPop het makkelijkste doen met Paypal. Handig om te weten is, is dat je boven de $30,- geen verzendkosten betaalt. Onder de $30,- betaal je nog $5,- verzendkosten.

Bestelling ontvangen

Maandag had ik besteld bij ColourPop en donderdagavond kreeg ik een melding van ColourPop dat hij verzonden was. Vrijdagochtend kreeg ik een mailtje van Shipito dat hij daar in het centrum ontvangen was en dat ik aan de slag kon met alles invullen.

shipito review nederland
Dit was het mailtje van Shipito wat ik ontving. Op de website staat het ook gelijk aangegeven dat je pakketje ontvangen is.

colourpop bestellen nederland
Dit is het overzicht wat je te zien krijgt. Zij hebben voor jou het pakketje al gewogen en gemeten en aan de hand daarvan wordt de prijs dus bepaald van het versturen. Als volgende stap moet je op de blauwe knop rechtsboven klikken om verder te gaan en alles in te vullen.

shipito review nederland
Ook zijn er twee foto’s gemaakt van het pakketje. Zo kun je dus zien hoe het aangekomen is bij Shipito.

colourpop bestellen nederland
Je omschrijft wat er in het pakketje zit. Zelf heb ik het kort en bondig omschreven als ‘lipstick & eyeshadow’. Ook moet je hierbij de waarde van het pakketje invullen. Zorg dat het bedrag onder de $22,- is omdat je anders nog de kans hebt om invoerkosten te betalen. Ook zie je rechts dat je al $2,00 moet betalen. Dit zijn de verwerkingskosten van Shipito en komt er dus altijd nog bij.

shipito review nederland
Je controleert je adresgegevens en kiest een verzendwijze. Zelf koos ik voor de goedkoopste en dit is ook de meest populaire keuze. Je kan je verzending nog verzekeren, maar dit heb ik zelf niet gedaan.

shipito review nederland
Dan kun je ook nog voor extra opties kiezen. Dit heb ik zelf niet gedaan omdat ik dacht dat het niet nodig was. Je kunt dus bijvoorbeeld de factuur eruit laten halen, extra tape, bubbeltjesplastic en noem maar op. Gelukkig doet ColourPop er wel een document in, maar zonder prijzen. Dus als de douane het pakje open maakt dan zien ze niet de prijzen van de producten.

colourpop bestellen nederland
Als laatste stap is het tijd om je bestelling te betalen en dit gaat het makkelijkst met Paypal. Ik betaalde in totaal $11,66 bij elkaar. Daarna wordt hij klaar gemaakt voor verzending.

Pakketje in Nederland

Ik bestelde maandag 20 juni 2016 bij ColourPop en vrijdag 24 juni werd het pakketje verstuurd naar Nederland. Op woensdag 13 juli 2016 kreeg ik eindelijk mijn pakketje binnen. Nu duurt dit dus vrij lang, maar dat was ook wel te verwachten. Het pakketje kwam helemaal veilig aan. Alles zat goed verpakt gelukkig. De ColourPop oogschaduws zijn heel zacht en nu is er wel eentje lichtjes gebroken helaas. ColourPop doet tegenwoordig wat moeilijk over producten die gebroken aan zijn gekomen. Houd daar dus rekening mee. Want de kans is er dat als je iets gebroken binnen krijgt en je een klachtmail stuurt, dat ze vragen of de oogschaduw retour wilt sturen en dat wordt lastig of heel duur.

Dit alles kun je natuurlijk doen bij iedere Amerikaanse webshop. Alleen verzenden Sephora en Ulta niet naar Shipito/mailboxen. Je kan dus bestellen bij bijvoorbeeld Jeffree Star, Too Faced of andere Amerikaanse webshops. Ik heb geprobeerd iedere stap uit te leggen om het jullie zo makkelijk mogelijk te maken. Alle vragen die je nog hebt, mag je natuurlijk stellen in de reacties hieronder. Succes met bestellen!