urban decay lipstick backtalk review
Soms kan ik best wel enorm uitkijken naar een lancering van nieuwe make-up producten. Toch heb ik nog niet vaak een lancering meegemaakt waarbij een merk 100 nieuwe lipsticks lanceerde. Urban Decay heeft dit laatst in ieder geval wel gedaan! Zij hebben 100 Urban Decay Vice Lipsticks uitgebracht. In dit artikel ga ik voor jullie 1 van deze 100 lipstick reviewen, namelijk Vice Lipstick Backtalk.

urban decay lipstick backtalk review
In totaal zijn er dus 100 verschillende Vice lipsticks verkrijgbaar in het vaste assortiment van Urban Decay. Daarbij zijn er ook nog 50 matchende lipliners te koop. Naast dat er allemaal verschillende kleuren zijn, zijn er natuurlijk ook allemaal verschillende finishes. Hieronder vind je alle zes de finishes:

Mega Matte – Enorm intens matte
Comfort Matte – Crème matte
Cream – Glanzend zacht
Metallized – Crème basis met glitter
Sheer – Zacht van kleur en glanzend
Sheer Shimmer – Semi transparant met een glaasje

urban decay lipstick backtalk review
Zelf koos ik voor de kleur Backtalk. Deze kleur vond ik er prachtig uitzien en ik ben gek op matte finishes. Het lastige aan een kleur kiezen is dat Urban Decay in niet veel winkels in Nederland verkocht word. Daarom kan je een app downloaden van Urban Decay waarbij je kan zien hoe een lipstick jou staat.

Nu is het lastig om hierop compleet te vertrouwen, want bij mij kwam de kleur er uiteindelijk veel lichter uit dan verwacht.

urban decay lipstick backtalk review
Het doosje waarin de lipstick verpakt zit, vind ik er heel tof uitzien! Al die gebroken lipsticks en gouden typografie, love it. Bovenop het doosje staat nog de kleur van de lipstick.

urban decay lipstick backtalk review
De huls van de lipstick vind ik er ook prachtig uitzien. De buitenkant is mooi metaal kleurig en heel erg glanzend. Ook zie je daar nog heel mooi Urban Decay in verwerkt in de dop en op de zijkant. De onderkant van de huls is dan weer goud. Het handige aan de vorm vind ik dat de bovenkant plat is waardoor je hem makkelijk op z’n kop kan bewaren. Dit doe ik zelf altijd omdat je op die manier de kleur van de lipstick kan zien aan de onderkant.

urban decay lipstick backtalk review


Hier zie je de swatch op mijn lippen van Urban Decay Vice Backtalk. Hij brengt heel erg fijn en makkelijk aan. Ook voelt hij helemaal niet droog aan op mijn lippen. Daarnaast is hij zoals beloofd prachtig mat. Hij lijkt op de foto misschien nog een lichte glans te hebben, maar dit is in het echt niet het geval.


Hier zie je hoe de lipstick kleur mij staat. Ik ben er echt gek op! Vind het werkelijk waar een prachtige kleur lipstick. Het is een kleur die ik absoluut nog niet had, maar mezelf gelukkig wel mooi vind staan.

urban decay lipstick backtalk review

Conclusie Vice Backtalk Lipstick:

Ik ben enorm enthousiast over deze lipstick van Urban Decay. Hij brengt heel makkelijk en mooi aan en laat geen droge velletjes op mijn lippen zien ook al is het een matte lipstick. Hij droogt mijn lippen niet uit en hij voelt ook niet droog aan. Gedurende de dag blijft hij ontzettend goed zitten ook na eten en drinken. De afgelopen week heb ik hem iedere dag naar mijn werk gedragen. Ik heb hem iedere dag rond 3 uur bijgewerkt in het midden van mijn lippen. Bijwerken gaat heel makkelijk en ziet er niet gek uit. Hij geeft nauwelijks tot niet af op je glas wat ik ook fijn vind. Bij een werkdag van 8 uur blijft hij dus heel goed zitten. Bijwerken na een uurtje of 6 is wel mooier, maar niet eens noodzakelijk. Misschien dat ik deze lipstick wel fijner of net zo fijn vind als mijn geliefden van MAC.

urban decay lipstick backtalk review
Zelf heb ik Urban Decay Vice Backtalk gekocht op FeelUnique met 15% korting die er destijds was. De lipsticks zijn voor ons te koop bij de Ici Paris XL voor een prijs van €19,50 en bij FeelUnique voor een prijs van €19,80. Bij Ici Paris is Urban Decay altijd uitgesloten van kortingen en bij FeelUnique niet altijd.