beauty hypes trends 2016
Vorig jaar deelde ik voor het eerst de beauty hypes van 2015 en er is alweer een jaar voorbij! Ik ga niet cliché beginnen over hoe snel het is gegaan, maar wel deel ik in dit artikel 7 beauty hypes die je in 2016 veel voorbij zag komen!

beauty hypes trends 2016

Minder matte, meer metallic

Vorig jaar kwamen enorm veel merken met matte make-up producten. Matte oogschaduws, matte blushes, maar vooral matte lipsticks. Nog steeds zijn matte lipsticks een (terechte) trend, maar toch zie je steeds vaker metallic kleuren voorbij komen. Vooral op Instagram zie je heel veel verschillende metallic kleuren lipstick. Naar mijn idee valt vooral ColourPop erg op bij deze hype. Het ziet er naar mijn idee tof uit, maar voor een dagelijkse look kies ik toch liever voor een matte lipstick. Ik ben dus benieuwd of merken in Nederland ook mee zullen gaan met deze trend. bron foto

beauty hypes trends 2016

Heel veel Highlighter

Unicorn highlighters, blauwe highlighters en zelfs zwarte highlighters! Dat had ik in 2015 echt niet verwacht dat dat een hype zou worden. In 2016 kon je nooit genoeg highlighter op hebben. Zelfs als je bijna licht gaf van de hoeveelheid highlighter, kon het ermee door. Verschillende merken zoals Anastasia Beverly Hills, I Heart Make-up en Jeffree Star komen met deze bijzondere highlighters. Een zwarte highlighter gaat naar mijn idee wel wat ver, maar de bijzonder Glow Kits van Anastasia Beverly Hills vind ik dan wel weer erg mooi! bron foto

beauty hypes trends 2016

Contouren

Eigenlijk was contouren in 2015 al helemaal hip & happening, maar toch zag je het in 2016 nóg meer. In 2015 konden we al leren hoe we moesten contouren door alle bijzondere tutorials en in 2016 zag je dat veel merken met nieuwe contour producten kwamen. Zo kon je blijkbaar ook je ogen, je wenkbrauwen, je decolleté en je voeten contouren. Ja echt! Ik heb het allemaal voorbij zien komen.

beauty hypes trends 2016

100 layers

Het is niet echt een realistische beauty hype, maar je zag het enorm veel voorbij komen! Ik heb het over de 100 Layers of Make-up Challenge. Volgens mij begon deze hype met 100 Layers of Nailpolish. Iemand plaatste op Social Media hoe ze 100 lagen nagellak over elkaar heen lakte. Zoals je al kan raden werd dit natuurlijk één dikke plak. Daarna volgden al snel andere 100 Layers Challenges. Zo zag je ook de 100 Layers of Foundation, van Liquid Lipstick en Nepwimpers voorbij komen. bron foto 1 bron foto 2

beauty hypes trends 2016

Multi-Masking

Multi-Masking kon eigenlijk altijd al wel, maar toch kwamen meerdere merken dit jaar met de suggestie om het ook echt te doen. Het gebruiken van meerdere maskers in één keer. Zo breng je niet één masker over je hele gezicht aan, maar gebruik je voor ieder deel van je gezicht een ander masker. Ik vind het zeker een goed idee, maar dan is het wel het meest makkelijk als je maskers uit tubes en/of potjes gebruikt. bron foto

beauty hypes trends 2016

Dick-liner

Dit was wel een hele bijzondere hype en ik denk dat iedereen dat wel vindt. Ineens kwamen meiden met een ‘dick-liner’. Een eyeliner dus met een piemel als wing en balletjes in de binnenste ooghoek. Ik snap niet helemaal wie het bedacht heeft om een geslachtsdeel op je oog te tekenen en ik ben wel een beetje blij dat we hier niks meer van horen. Toch kon hij niet missen in dit rijtje. bron foto

beauty hypes trends 2016

Cut Crease

Op Instagram zijn altijd erg talentvolle MUA’s te vinden en iets wat ik in 2016 veel voorbij zag komen was een Cut Crease. Een Cut Crease is een soort ooglook die je kan maken. De naam is ontstaan omdat je de crease ‘knipt’ van de rest van de ooglook. Normaal gesproken blend je de crease met de rest van de look en hierbij doe je dat niet. Het is wat lastig uitleggen, maar met het voorbeelden hierboven zul je het vast snel begrijpen. bron foto

Dit waren naar mijn idee alle Beauty Hypes van 2016 die we hebben gezien. Als ik het zo op een rij zie heb ik niet het idee dat er dit jaar veel nieuws bij is gekomen. Ik ben benieuwd waar make-up artists en merken in 2017 mee aankomen. Aan welke hype deed jij dit jaar mee? En wat gok jij wat dé hype word van 2017?