urban decay vice reloaded review
Al een lange tijd lag dit palette ongebruikt in mijn make-up kast, maar vandaag is het eindelijk tijd dat ik hem voor jullie ga reviewen. Vandaag review ik namelijk voor jullie het Urban Decay XX Vice LTD Reloaded Eyeshadow palette en laat ik er ook een make-up look mee zien.

Beautyblogger zijn is één van mijn leukste hobbies, maar het heeft ook nadelen. Het niet kunnen gebruiken van producten omdat het nog op de foto moet; dat was bij dit palette het geval. Het palette heeft maanden ongebruikt hier gelegen omdat ik geen ’tijd’ had om er foto’s van te maken.

urban decay vice reloaded review
Het Urban Decay XX Vice LTD Reloaded Eyeshadow Palette was het eerste palette wat ik kocht van Urban Decay en direct daarna kocht ik er al meer. Inmiddels al vijf keer heeft Urban Decay als Limited Edition een Vice palette uitgebracht. Alleen dit Vice palette is net wat specialer. Dit palette is namelijk uitgebracht om te vieren dat Urban Decay 20 jaar bestaat. Het palette werd aangekondigd als Limited Edition, maar is na bijna een jaar nog steeds verkrijgbaar bij onder andere Ici Paris XL. Hij is dus nog gewoon verkrijgbaar! (update 5 januari: ik zie nu net dat het palette uit de webshop is gehaald, als je nog geluk hebt is hij nog voor een korte tijd te vinden bij de UD counters)

urban decay vice reloaded review
urban decay vice reloaded review

Verpakking

Het Urban Decay XX Vice LTD Reloaded palette zit verpakt in een doosje met achterop alle kleuren oogschaduws. Het palette zit hierin goed verpakt, want hij is zelfs beschermd met piepschuim.

urban decay vice reloaded review
urban decay vice reloaded review
Het palette zelf is werkelijk waar prachtig. Het eerste wat opvalt zijn de UD letters op de voorkant. Deze zijn 3D en prachtig paars van kleur. Voor de rest is het palette helemaal zwart van kleur. De sluiting is paars en hierbij zie je nog het logo van Urban Decay. Als je de sluiting indrukt, dan gaat het palette automatisch open! De deksel blijft vrij recht staan, wat ik zelf heel makkelijk vind. Je kan hem namelijk ook neerzetten en in deze spiegel je make-up doen.  Als je het palette open doet zie je direct een hele grote spiegel en natuurlijk de 20 verschillende kleuren oogschaduws.

urban decay vice reloaded review
urban decay vice reloaded review
Ook zit er bij dit palette een kwast geleverd. Deze kwast bevat twee uiteindes. De kwast vind ik prima in gebruik, maar zal geen groot favoriet worden. Het zijn namelijk allebei stippling brushes. Met de ene kant zou je goed je arcadeboog mee kunnen aanzetten en met de andere kant het geheel blenden.

urban decay vice reloaded review

Oogschaduws

De kleuren zijn niet heel standaard, maar dat maakt het juist leuk! Het zijn hele diverse kleuren met allemaal verschillende finishes. Mat, satin, metallic; je vindt het er allemaal in terug. Er zijn een aantal oogschaduw klassiekers, maar er zitten ook nieuwe kleuren tussen. Persoonlijk vind ik de kleuren niet perfect bij elkaar passen, maar aangezien ik als beauty liefhebber toch zo veel palettes heb, zijn ze wel leuk te combineren. Daarnaast zijn alle kleuren zo bijzonder en speciaal dat geen enkele kleur uit dit palette lijkt om de oogschaduws die ik al heb.

urban decay vice reloaded review
Suspend: matte taupe kleur
Oil Slick: mat zwart met zilveren micro-glitters
Roadstripe: witte kleur met blauwe finish
Gash: metallic rode kleur
Midnight Cowboy: glanzend roséchampagne met zilveren glitters

urban decay vice reloaded review
501: diep metallic blauw met koperen micro-glitter
Shallow: satijnglanzend licht taupe-zilver
Laced: matte koele taupe kleur.
Hot Pants: parelachtig medium roze
Mildew: metallic groen

urban decay vice reloaded review
Smog: diep koper met bronskleurige glans
Misdemeanor: diep mat olijfgroen met groene micro-glinstering
Freakshow: satijnglanzend fel paars
Asphyxia: glanzend hyacint met blauwe ondertoon
Acid Rain: glanzend licht geelgroen met groene ondertoon

urban decay vice reloaded review
Moonflower: metallic rosé-goud met gouden micro-glinstering
UV-B: felblauw met violetkleurige ondertoon
Goldmine: metallic fel goud
Twice Baxed: satijnglanzend diepbruin met gouden micro-glitter
Anonymous: mat crème-achtig licht perzik

Hier zie je de swatches van alle kleuren. Ik ben er echt razend enthousiast over. Het pigment van iedere oogschaduw ziet er prachtig uit. De één is wat intenser van kleur dan de ander, maar ik vind ze heel mooi. Echte uitblinkers vind ik zelf Smog, Goldmine, Misdemeanor en Moonflower. Alle kleuren zijn stuk voor stuk bijzonder. Sommige kleuren lijken op de foto misschien wat standaard, maar dat zijn ze zeker niet. Laat ik het bijvoorbeeld over Roadstripe hebben. Dit lijkt een baby blauwe kleur, maar dat is het niet. Het is een zilveren/witte kleur met een enorm bijzondere blauwe finish erin en zo heeft iedere kleur weer iets anders bijzonders.

urban decay vice reloaded review
Hier zie je de look die ik met het palette heb gemaakt. De kleuren die ik hiervoor heb gebruikt zijn: Anonymous, Laced, Smog, UV-B, Suspend and Shallow.

urban decay vice reloaded review

Conclusie Urban Decay XX Vice LTD Reloaded Palette:

Het palette vind ik prachtig. De kleuren zijn heel bijzonder en zijn allemaal erg mooi gepigmenteerd. Ik kan eigenlijk geen enkel minpunt van dit palette noemen. De oogschaduws brengen goed en makkelijk aan en hebben geen last van fall-out.

Het Urban Decay XX Vice LTD Reloaded Eyeshadow Palette is verkrijgbaar voor een prijs van €53,- bij de Ici Paris XL in de Kalverstraat in Amsterdam en via de online webshop.