this is it
Heel af en toe zie je eens een artikel over parfum voorbij komen. Parfum vind ik heerlijk en bijna elke dag draag ik weer een andere geur. Ondertussen moet ik al mijn parfums maar eens weer gaan uitzoeken, want ik begin er wel veel te krijgen. Vandaag heb ik weer een artikel voor jullie met twee verschillende budget eau de parfums.

this is it
Zo zien de parfums eruit als je ze uit het kartonnetje haalt. Het zijn glazen flacons, maar er zit een sticker overheen. Om eerlijk te zijn vind ik de verpakkingen niet mooi. Door het plastic vind ik ze er wat goedkoop uitzien. Zoals ik al zei heb ik twee verschillende. De linker is de geur Summer Holiday en de rechter Dots & Things. Summer Holiday vind ik nog wel het mooist van alle twee. Deze heeft een wat bijzonderdere vorm dan de andere. Gelukkig draait het niet om de verpakking, maar ik vind het wel jammer. Aangezien ik al mijn parfums mooi op een plank heb staan.

this is it
Dan nu over naar de geuren van de parfums. Als eerst ga ik beginnen met de geur Dots & Things. Dit is een vrij zoete geur die me eigenlijk een beetje doet denken aan van die unisex parfums. Zoals Calvin Klein One. Het is geen unisex parfum, maar lichtjes ruikt hij daar wel een beetje naar. De zoete kant van het parfum verbergt het als ware een beetje. Het is denk ik wel een geur waar je van moet houden, maar als je ervan houd dan is dat alleen maar mooi want hij kost maar €4,99 en daar krijg je maar liefst 100 ml voor.

this is it
Dan door naar de tweede geur. Hier ben ik wat meer fan van. Het is echt een zomerse frisse geur en zo ziet de verpakking er ook wel uit. In dit parfum zit iets minder inhoud, maar ik vind hem dan ook wel wat lekkerder en er mooier uitzien. Ook deze kost maar €4,99 en daar krijg je 60 ml voor.

Verschil tussen eau de parfum en eau de toilette:
Allebei zijn het eau de parfums. Soms is hier een beetje verwarring over, dus ik zal even snel uitleggen wat het verschil is tussen eau de parfum en eau de toilette (wat je ook vaak tegen komt). Het woord ‘Eau’ is van Franse afkomst en betekent water. Eau de parfum betekent dus geparfumeerd water en eau de toilette betekent dus letterlijk toiletwater. Parfums bestaan uit een mix van geurstoffen, alcohol en water. Hoe meer verhouding aan geurstoffen, hoe sterker de geur dan is en hoe duurder het parfum dus is. Eau de parfums hebben een percentage tussen de 10% en 20% aan geurstoffen en eau de toilette tussen de 5% en 10%. Misschien verwacht of wist je het al, maar eau de parfum ruik je dus wat sterker en is daardoor ook vaak wat duurder. De geur blijft ook langer hangen dan een eau de toilette en daardoor hoef je minder bij te spuiten. Eau de parfum heeft daarom ook mijn voorkeur, maar is jammer genoeg wel wat duurder.

this is it
Vooral de geur Summer Holiday vind ik lekker. De geur is niet overheersend of heel erg sterk. Beide parfums kosten €4,99 en zijn verkrijgbaar online en in de winkel. Online kosten ze trouwens maar €3,99. Ze komen van This Is It en This Is It is verkrijgbaar bij de Intertoys.

x Daniëlle