wit op foto's
Herken je het probleem? Je hebt je prachtig opgemaakt en gaat lekker opstap met vriendinnen. De volgende dag als je de foto’s bekijkt op social media, lijk je spierwit. Bijna een spook! En dat terwijl er in het echt niks geks te zien was. Ook toen je overdag op de foto ging was je niet heel wit op foto’s. Herkenbaar? Dit gaat voor jou de oplossing zijn.

Waarom lijk ik wit op foto’s? Waar zit het probleem?

Het probleem zit hem waarschijnlijk in dat er SPF in je make-up zit er dat er foto’s met flits worden gemaakt. Het komt door twee ingrediënten die in SPF zitten; oftewel om je te beschermen tegen de zon. De ingrediënten Zink Oxide en Titanium Dioxide zitten vaak verwerkt in je SPF. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat het licht wordt weerkaatst. Dit is natuurlijk heel goed voor de bescherming tegen de zon, maar ook zorgen deze ingrediënten ervoor dat het licht wordt weerkaatst als jij op de foto gaat met flits. Op deze manier lijk je dus heel bleek op de foto.

wit op foto's

En nu? Wat is de oplossing?

Let er dus op als je niet zo bleek meer op de foto’s wilt staan, dat je SPF in producten vermijd. Mijn tip is dus om speciaal voor het uitgaan je foundation opnieuw aan te brengen. Breng dan dus geen zonbescherming aan onder je foundation, maar let er ook op dat je andere producten met SPF vermijd. Producten zoals foundation, concealer en poeder bevatten vaak SPF. Kijk daar even naar tussen de ingrediënten en vermijd de ingrediënten Zink Oxide, Titanium Dioxide of de naam SPF in het algemeen.

Vaak bevatten Full Coverage foundations geen of weinig SPF. Meestal staat het wel voorop de verpakking. Dus goed opletten als je weer een nieuwe foundation koopt.

Had jij gedacht dat het hieraan zou kunnen liggen? Ga jij nu nooit meer als aka spook op de foto?