Amsterdam wine week 2018
Het is inmiddels al weken mooi weer in Nederland, perfect om dan de verschillende festivals te bezoeken. Er is gelukkig elk weekend wel een festival dat je kunt bezoeken. Bij de meeste festivals moet je alleen al vroeg online in de rij staan om kaartjes te bemachtigen. Zo is de verkoop voor de Amsterdam Wine Week ook al begonnen. Vanaf 24 tot en met 30 september staat heel Amsterdam in het teken van wijn! In deze week kun je op de (OV)-fiets verschillende wijnmakerijen bezoeken in heel Amsterdam. Als afsluiter van deze week wordt het Amsterdam Wine Festival gevierd. Ik heb vorige week al een voorproefje mogen ervaren van de Amsterdam Wine Week.

Amsterdam wine week 2018

Wijnproeverij

Bij Chateau Amsterdam, een wijnhuis, heb ik een avond verschillende wijnen mogen proeven met een lekker hapje. Zoals je het ook kunt ervaren tijdens de Amsterdam Wine Week. De wijnen hadden allemaal leuke en bijzondere namen, zoals ‘The man with the hat’ en ‘The wild horse’. In Nederland hebben we erg weinig wijngaarden, aangezien we normaal gesproken niet zulke warme zomers als dit jaar hebben. Om die reden is het wijnaanbod in Nederland erg divers. Zo kun je in Nederland wijnen krijgen van over de hele wereld! Dit is anders op plekken met eigen wijngaarden, zoals in Frankrijk waar je vaak alleen maar wijnen uit de streek kunt krijgen. Met deze warme en droge zomer kunnen we hopelijk volgend jaar ook eindelijk lekkere Nederlandse wijn krijgen. Tijdens de Wine Week kunnen we al deze verschillende wijnen van over de hele wereld proeven. Tijdens de proeverij die ik heb gehad, vond ik de Chardonnay ‘Still waters run deep’ van Chateau Amsterdam wel het lekkerste.

Amsterdam wine week 2018

Amsterdam Wine Week

Tijdens de week in september zijn er 25 tot 30 ‘Wine spots’ in Amsterdam. Bij elke ‘Wine spot’ is een speciaal opgesteld programma. Verwacht een lekkere wijnproeverij, masterclasses van sommeliers of bijvoorbeeld een gezellig potje bingo (ik denk met wijn!). Verder zullen er ook ‘Winemaker’s Dinners’ zijn, een exclusief diner in combinatie met gerechten van de top chef van het desbetreffende restaurant. De week wordt afgesloten met een festival en champagne en heerlijke muziek.

Amsterdam wine week 2018
Ik ben er in september zeker bij! Aangezien ik niet in Amsterdam woon, ga ik een OV-fiets huren zodat ik lekker door de stad kan crossen. Koop ook snel je kaartje en wie weet zie ik je daar! Kun je deze week niet? Je kunt ook langskomen bij Chateau Amsterdam voor een proeverij, waarbij je ook kunt zien hoe ze de wijnen maken.

Owja de prijzen (niet geheel onbelangrijk):
– Amsterdam Wine Week Ticket: € 5,00 – toegang tot het programma en het glas + wineflights van de Amsterdam Wine Week
– Amsterdam Wine Festival Ticket: € 12,50 – toegang tot het Amsterdam Wine Festival
– Combi Ticket: € 15,00 – toegang tot beiden

Ga naar www.amsterdamwinefestival.nl om snel je kaartjes te scoren.

Liefs Wendy (zusje van)