Sim only abonnement
Een telefoon is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. We doen er dan ook alles mee. Het is onze oude mp3-speler, navigatiesysteem, dvd-speler en telefoontoestel in één. In dit artikel ga ik wat meer vertellen over waarom je zou moeten kiezen voor een Sim Only abonnement i.p.v. een abonnement met telefoon.

Abonnement met telefoon of Sim Only

Als je sinds mei 2017 een telefoon bij je abonnement wil nemen, dan krijg je al snel te maken met een BKR-registratie. Toestellen boven de € 250,- worden BKR geregistreerd en je moet een inkomens- en lastentoets doen. Kies je bijvoorbeeld voor de nieuwste iPhone of Samsung, dan heb je hier al mee te maken. Voor mij als student is dit ook niet mogelijk omdat ik te weinig verdien en zou ik eenmalig bij moeten betalen. Om die reden vind ik het niet meer interessant om een toestel bij mijn abonnement te nemen. Als ik al veel geld moet bijbetalen, mag het voor mij net zo goed het complete bedrag zijn. Ik kies liever voor een Sim Only abonnement en betaal op die manier alleen voor mijn gebruik en niet voor het toestel. Ik kies er liever voor een nieuw toestel te kopen als het mij uitkomt of als mijn toestel eraan toe is.

Hoe groot moet mijn bundel zijn?

Het ligt er natuurlijk helemaal aan hoeveel je per maand verbruikt. Ik kijk altijd naar de toekomst en neem liever te veel dan te weinig. Neem als voorbeeld: de foto’s die je tegenwoordig maakt zijn van veel betere kwaliteit en in veel gevallen verbruiken deze meer MB’s in opslagruimte. Verstuur je dit met Whats’App, kost dit ook weer meer MB’s voor je dataverbruik. Daarnaast vertrouw ik ook niet alle openbare WiFi netwerken en doe ik liever mijn bankzaken op een 4G netwerk. Ook ben ik per dag uren te vinden op social media en gaat mijn persoonlijke voorkeur al snel uit naar een grote bundel. Als je twijfelt, houd dan nu alvast in de gaten hoeveel je per maand verbruikt met je huidige bundel.

Sim only abonnement

Besparen op je bundel

Wil je toch een zo’n goedkoop mogelijk Sim Only abonnement? Kijk dan op welke vlakken je kan besparen met data. Download bijvoorbeeld al je Spotify-muziek en Netflix-afleveringen offline. Geef bij bijvoorbeeld Facebook aan dat hij niet automatisch video’s mag afspelen en zorg ervoor dat Whats’App alleen afbeeldingen en video’s downloadt op 4G. Je kan er ook voor kiezen om weinig belminuten te nemen en juist te bellen via Whats’App via WiFi. Er zijn heel veel mogelijkheden om jouw dataverbruik zo laag mogelijk te houden zodat je ook een lagere bundel kan kiezen. Het is maar net waar je voorkeur ligt.

Telefoon kapot

Wat nou als wel je telefoon tussentijds kapot gaat? Ik zorg er sowieso altijd voor dat ik alles heb opgeslagen op de Cloud, zodat ik niks kwijt ben. Daarnaast hou ik altijd een zakcentje over voor een nieuwe telefoon. Het is een fijne uitkomst dat er tegenwoordig maandelijks opzegbare abonnementen zijn. Sluit bijvoorbeeld een maandelijks Sim Only abonnement af en indien je toestel kapot gaat, kan je kiezen voor een abonnement met toestel met evt. een BKR-registratie of eenmalige bijbetaling.

Houd je einddatum van je Sim Only in de gaten

Laat niet je Sim Only abonnement zomaar doorlopen, maar kijk altijd of er nog een leuke (verleng)aanbieding is. Is er geen leuke aanbieding op het moment, dan kan je er natuurlijk voor kiezen om het abonnement door te laten lopen en af te wachten totdat er wél weer een leuke aanbieding is. Houd het in ieder geval in de gaten.

Mijn keuze gaat al enkele jaren naar een Sim Only abonnement. Welke keuze maak jij of ga je maken?

-> Lees ook: YouTube video’s van mei 2020