MAC Yash Matte Lipstick Review
De zoektocht naar de perfecte nude lipstick is voor mij eigenlijk wel voltooid. Toch kan ik er geen genoeg van krijgen en heb ik de MAC Yash Matte Lipstick in mijn bezit. Een matte lipstick die perfect zou kunnen zijn om dagelijks te dragen. In dit artikel vertel ik je er meer over en laat ik zien hoe hij staat.

MAC Yash Matte Lipstick Review
MAC Lipsticks zijn toch wel één van mijn meest favoriete lipsticks uit mijn make-up stash. De lipstick zit verpakt in een luxe doosje met daarop nog enkele informatie. De lipstick zelf zit in een kogelvormige zwarte huls met kleine zilveren glittertjes en het MAC logo. Als je de dop eraf haalt zie je nog zilveren details.

Review make-up beautyblog
MAC Yash Matte Lipstick Review
Onderop de verpakking vind je nog de naam van de kleur. Dit is natuurlijk erg handig voor als je meerdere lipsticks hebt, zo zie je direct welke je in je hand hebt.

MAC Yash Matte Lipstick Review
MAC Yash Matte Lipstick Review
Hier zie je de swatch van de lipstick. MAC Yash is te omschrijven als een matte bruine nude kleur. MAC omschrijft hem zelf als ‘Deep Neutral’, daar kan ik me wel in vinden. De kleur lijkt veel op MAC Velvet Teddy, alleen is Velvet Teddy nog warmer en meer roze van kleur. Yash is toch meer neutraler van ondertoon en meer de bruine kant op. Je ziet op bovenstaande foto nog een vergelijking.

MAC Yash Matte Lipstick Review

Hier zie je de kleur op mijn lippen, ik vind het echt een prachtige kleur! In eerste instantie vond ik hem wel erg veel op Velvet Teddy lijken, maar nu zie ik wel duidelijk verschil. Misschien dat ik deze kleur wel haast iets mooier vind. Deze kleur is namelijk nog weer natuurlijker. Daardoor vind ik hem ook makkelijker te combineren met bijvoorbeeld kleding of een opvallende make-up look.

Nederlandse beautyblog

Conclusie MAC Yash Matte Lipstick

De lipstick brengt fijn en makkelijk aan. De kleur is mat, maar accentueert niet erg de velletjes op mijn lippen. Wel vind ik het altijd fijn om van te voren toch mijn lippen te scrubben, want hij droogt mijn lippen wel een beetje uit. De lipstick blijft lang zitten, een drankje en veel praten is geen probleem. Ook eten met deze lipstick is eigenlijk geen probleem. Bij vet eten zou ik wel even checken of hij er nog mooi opzit, want dan kan hij wel vervagen in het midden. Het bijwerken gaat ook makkelijk en ziet er niet gek uit. De kleur dekt in één keer en trekt niet in de lijntjes. Kortom; ik ben heel tevreden over deze lipstick en heb er niks op aan te merken. Zonder twijfel één van mijn favoriete lipsticks op het moment.

MAC Yash Matte Lipstick Review
De MAC Yash Lipstick is verkrijgbaar voor een prijs van € 19,50 bij Douglas, Bijenkorf en MAC verkooppunten.

Pinterest Nederlandse beautyblog
Pinterest Nederlandse beautyblog
Pinterest Nederlandse beautyblog