terugblik 2018 persoonlijk
Zullen we maar beginnen met het cliché ‘wat is het toch weer snel gegaan?’. Ik vind in ieder geval van wel. Ook al had ik meer uit dit jaar willen halen, ik heb zeker niet stil gezeten. Aangezien ik op mijn blog niet vaak meer schrijf over mijn persoonlijke leven, leek het mij een leuk idee om daar voor één keer dit jaar een uitzondering voor te maken. Dit artikel is dus een tikkeltje persoonlijker dan je gewend bent. Ik ga je vertellen wat 2018 voor mij heeft veranderd en neem je mee in deze terugblik. Het is niet zomaar een jaar!

Volg je Make Me Blush al op Instagram? En YouTube?

Januari – Maart

Het jaar begon voor mij met goede voornemens en ik begon vorig jaar op tweede kerstdag met minimaal twee keer per week hardlopen. Het was voor mij tijd om af te gaan vallen, want maanden lang voelde ik mij onzeker over mijn lichaam. Ik ging goed van start en voor maart waren de eerste vijf kilo er al vanaf.

Ook begon ik in februari voor het eerst weer met daten nadat het uit was gegaan mijn ex waar ik 6,5 jaar een relatie mee had. Ik besefte weer hoeveel beter het eigenlijk kan zijn en hoe het voelt om weer verliefd te zijn. Het afgelopen jaar ben ik wel flink gaan daten, ik denk dat ik met zo’n vijf jongens serieus heb gedate. Uiteindelijk is het nog niet ergens op uitgelopen, maar dat vind ik niet erg. Ik vind het eigenlijk heel leuk om op deze manier nieuwe mensen te leren kijken en vind het heel interessant hoe sommige mensen in het leven staan.

In maart trouwde mijn moeder met inmiddels mijn stiefvader. Wat ook betekende dat we gingen verhuizen. Ik kwam terecht in het dorp Emmer-Compascuum tussen alle weilanden met de Duitse grens als uitzicht vanuit het raam.

Terugblik April – Juni

In april deed ik voor het eerst mee met een hardloopwedstrijd. Ik deed mee aan de vier mijl van Emmen, wat neerkomt op 6,4 km. Het ging niet goed, maar ik was wel trots toen ik eenmaal de medaille had. Ik had getraind in een hele koude periode en zelfs soms als het vroor. De dag van de wedstrijd was het ineens extreem warm uit het niets. Continu was het ongeveer 12-15 graden en op de dag van de wedstrijd 24 graden. Om die reden heb ik niet kunnen presteren zoals ik zou willen.

Ook stond ik deze maanden net zoals normaal op de weegschaal en wat bleek?! Ik was 9,5 kilo afgevallen. Die laatste halve kilo moeten we nog even voor strijden. Ik krijg enorm veel complimenten om me heen en ben eindelijk weer een beetje blij als ik mezelf op een foto zie staan.

Juni is voor mij de maand dat ik eindelijk Make Me Blush inschrijf als mijn bedrijf. Het verschil merk ik direct, de inkomsten en samenwerkingen gaan een stuk harder. Wel heb ik besloten mij meer te focussen op YouTube in plaats van mijn blog wat resulteert in 5.000 abonnees!

Terugblik Juli – September

In juli kreeg ik het bericht dat ik mijn propedeuse had gehaald! Wie had dat gedacht?! Ik twijfelde enorm om na het MBO door te gaan naar het HBO vanwege het verschil en de angst om het niet te halen. Uiteindelijk heb ik (met wel wat herkansingen) mijn propedeuse gehaald. Nog steeds ben ik hier onwijs trots op!

Mijn propedeuse uitreiking was aan het begin van dit schooljaar en ik heb toen mijn beide ouders uitgenodigd om te komen. Na zeven jaar heb ik mijn ouders weer samen gezien. Het was heel gek, maar heel gezellig en we zijn zelfs uit eten gegaan met z’n allen bij Van Der Valk.

Terugblik Oktober – December

De laatste maanden zijn niet spannend, maar wel stressvol. Mijn agenda is vol gepland met van alles en we gaan weer verhuizen. Mijn moeder en stiefvader hebben samen een huis gekocht en dat betekent dus verhuizen. Dat is voor nu het punt dat het leven even op pauze staat en we straks weer verder kunnen in 2019.

Mijn terugblik van 2018 in het kort:
– Ruim 9 kilo afgevallen
– Een eerste hardloopwedstrijd gelopen
– Ontdekt dat liefde meer is dan ik dacht
– Propedeuse gehaald
– Eigen bedrijf gestart
– 5.000 YouTube abonnees behaald
– Twee keer verhuisd
– Mijn ouders voor het eerst samen gezien na 7 jaar

Mijn doelen voor in 2019
– In totaal 15 kilo afgevallen zijn
– Een kamer hebben in (de buurt van) Amsterdam
– Stage afgerond hebben en doorgaan naar het derde jaar van Communicatie.
– 7.000 abonnees kunnen behalen
– Meer afspreken met de lieve mensen om mij heen

— Lees ook: YouTube video’s van mei 2020