sombré
Met een leuke kleur in je haar val je op! Het kost wel even wat tijd en moeite, maar nadat je je haar hebt geverfd herken je jezelf bijna niet meer terug. Hieronder vind je een paar tips om de haartrends van komende tijd te volgen.

sombré
We zullen de sombré-haartrend de komende tijd heel erg veel voorbij zien komen. Dit is de wat sombere variant op de populaire ombré-look. Hierbij verf je je haar in verschillende tinten waarbij je de onderkant van je haar een iets lichtere tint geeft dan de bovenkant. Zo lijkt het net alsof je haar door de zon is gekleurd en daarna wat is uitgegroeid. De sombré-look is net een tikkeltje minder extreem dan de ombré-stijl. De overgangen zijn hier minder scherp en lijken meer natuurlijk. Als jij voor deze look wilt gaan, is het wel verstandig om dit door een professionele kapper te laten doen. Omdat er verschillende kleuren en ingewikkelde technieken bij komen kijken om de overgangen natuurlijk te laten lijken is het wat te moeilijk om dit zelf te doen.
Wil je dus een nieuwe look maar wil je ook weer niet teveel opvallen? Ga dan mee met de sombré-trend!

sombré
Houd jij meer van opvallen? Dan kun jij gaan voor een felgekleurd kapsel! We zien deze look de laatste tijd steeds meer om ons heen. In de kleuren rood, paars, groen, roze, blauw, grijs of wit; het is allemaal mogelijk. Kies voor een kleur die goed bij jou en jouw stijl staat en je zult er zeker in positieve zin uitspringen. Fellere haarkleuren zijn geweldig met accessoires zoals een bandana of een haarband en je kunt natuurlijk ook goed matchen met felle make-up.
Een nadeel van je haar fel kleuren is dat het vrij moeilijk te onderhouden is, je ziet uitgroei namelijk meteen. Ook moet je er rekening mee houden dat je je haar eerst moet ontkleuren voordat je het verft. Dit kan leiden tot irritatie (zoals bultjes) op je hoofd. Met de juiste haarverzorgingsproducten zoals conditioners en maskers kun je ervoor zorgen dat je haar in goede conditie blijft. Kerastase resistance is speciaal ontwikkeld voor beschadigd haar, dus dat is een aanrader. Je kunt eventueel ook kijken naar minder agressieve spoeling of haarverf.

sombré
Een van de leukste dingen aan een felle haarkleur is dat je het goed met van alles kunt matchen. Je kunt uiteraard je make-up afstemmen op je haarkleur (ga voor een dekkende foundation!), maar ook met je kleding of met je accessoires kun je een leuke combinatie maken. Ga bijvoorbeeld voor een fel gekleurd jurkje in dezelfde kleur als je haar. Je kunt ook juist kiezen voor kleding in rustige tinten gecombineerd met felle accessoires. Zo kun je je nieuwe tablet voorzien van een Samsung Galaxy Note 10.1 hoes die matcht bij je kapsel. Je kunt ook je mooie Galaxy Ace matchen met toffe Samsung Galaxy S4 mini accessoires in een goede kleur. Denk hierbij aan hoesjes, in ear oordopjes of zelfs een ouderwetse telefoonhoorn!

Je kunt trouwens ook gaan voor een combi van beide looks. Dus een ombré-look met een felle haarkleur aan de onderkant. Zo loop je er gegarandeerd hip bij en zal je opvallen met je trendy look!

Dit artikel is geschreven door E. de Waal.

bron foto 1, 2 en 3