ebay
Hoe fijn is het als je van een ontzettend duur product een hele goede budget topper vind. Zo kwam ik een Elektrische Brush Cleaner tegen op eBay. Dit is een namaak van de welbekende Clarasonic. Benieuwd of hij net zo fijn is, of dat het misschien een enorme misser is. Ik laat het vandaag zien.

ebay
Deze elektrische borstel kreeg ik thuis in een kartonnen doosje. Hij kwam van eBay, dus het doosje zag er door de lange reis niet meer zo heel bijzonder uit voor de foto. Daarin zat dan de borstel en vijf opzetstukjes. Met deze opzetstukjes kan je je gezicht reinigen of masseren. In de elektrische borstel moeten batterijen. Je kan het een voordeel of een nadeel vinden. Je hoeft hem dan natuurlijk niet op te laden en daardoor is het extra handig om mee te nemen, maar je moet natuurlijk wel regelmatig de batterijen vervangen.

ebay
Het uiterlijk van de borstel vind ik er goed uitzien. Hij doet me wel denken aan de Clarsonic. Ken je de Clarasonic niet? Google dan even want hij is heel bekend. Het roze is ook typisch iets voor mij en vind ik er leuk uitzien. Het eerste pluspuntje is binnen.

ebay
ebay
Hier zie je alle opzet stukjes. Hier ga ik verder niet op in. Ze kunnen allemaal weer wat anders, en voelen allemaal heel verschillend aan. Voor dit artikel gebruik ik eigenlijk alleen de borstel. De rest kun je gebruiken voor bijvoorbeeld het masseren van je gezicht.

ebay
Als ik mijn gezicht wil reinigen leek het mij het handigst om het borsteltje te gebruiken. Het opzetstukje wat dus ook op de echt van Clarasonic lijkt. Ik heb het op meerdere manieren geprobeerd. Namelijk om de reinigingsmelk op mijn gezicht te smeren of de reinigingsmelk op het borsteltje te doen. De brush cleaner heeft twee verschillende standen. Een langzame en een snelle. De langzame vind ik persoonlijk echt te langzaam. Ik had verwacht dat als je hem aan zou zetten dat hij hetzelfde zou doen als een elektrische tandenborstel, maar dat doet hij niet. Dus dat hij heen en weer gaat. Hij draait alleen rondjes en ook helemaal niet zo snel.

ebay
Hier zie je wat ik bedoel.

ebay
Als je te hard drukt dan stopt hij, want daar is hij niet sterk genoeg voor. En eigenlijk is het helemaal niet heel hard drukken, want anders kun je je huid niet goed reinigen als de borstel nauwelijks je huid aanraakt. Je kunt het vergelijken met zo’n speelgoedautootje die vooruit gaat als je hem even achteruit rolt. Als je dan je hand op de achterbanden legt, dan gaan de banden niet rollen omdat het autootje daar niet krachtig genoeg voor is. Als je deze cleaner met je handen tegenhoud dan doe je dat heel makkelijk. Hij is namelijk totaal niet krachtig.

ebay
Maar als dat het enige is, is dat natuurlijk geen wereldramp, maar reinigt hij ook mijn huid goed? Het antwoord is nee. Als ik mijn huid met reinigingsmelk reinig met deze cleaner van eBay (foto hierboven) dan reinig ik mijn huid goed. Hoe weet ik dat? Omdat als ik er met tonic overheen ga er nauwelijks nog make-up restjes vanaf komen. Als ik deze elektrische borstel gebruik en daarna tonic, dan komen er nog heel veel make-up resten af. Het hele watje zit dan nog vol eigenlijk.

ebay
Wil je alleen je gezicht masseren dan kan dat natuurlijk prima hiermee. Het voelt fijn aan en masseren kan hij wel. Daarvoor had ik hem alleen niet gekocht jammer genoeg. Het was een leuk idee, maar helaas werkt het niet voor mij. Namaak Clarasonic? Neehoor, dat is het zeker niet. Ookal heb ik de echte Clarasonic niet, na al die reviews en filmpjes weet ik ongeveer wel wat hij kan en dat kan deze namaak niet.

Je kan de Electric Brush Cleaner hier kopen voor $5,69

x Daniëlle