Na mijn vorige review over een make-up remover besloot ik om toch maar eens vaker een review erover te schrijven. Het is toch eigenlijk wel belangrijk om je gezicht elke avond te reinigen en dit moet natuurlijk gebeuren met een goede remover.


Laatst was ik in Duitsland en daar hebben mijn moeder en ik natuurlijke een aantal dingen ingeslagen. Ook zochten we naar een goedkope make-up remover en zagen al gauw die van Essence staan. We namen hem mee. Ik was heel benieuwd!

De verpakking ziet er wel gewoon okee uit. Sommigen zullen misschien een klikdop fijner vinden, maar ik heb geen problemen met een draaidop eigenlijk. Verder is hij gewoon stevig en makkelijk om mee te nemen. Want hij is niet heel erg groot.


Ook dit is weer een remover met twee fasen. Even schudden en hij is klaar voor gebruik. De opening is lekker klein. Er komt eigenlijk precies genoeg uit. Ik heb er eens een van Hema gehad en die was te klein. De vorige van de trekpleister was goed, maar nu ik deze heb, vind ik deze eigenlijk nog veel beter. Er komt namelijk niet teveel uit en dat had ik af en toe bij die van de trekpleister wel.

Er zit 125 ml in de fles en de remover is ook voor waterproof make-up. De remover heeft een hele lichte geur. Het is een hele fijne en frisse geur die je alleen ruikt als je er echt op gaat letten.


Dit zijn de ingrediënten in de make-up remover:

AQUA (WATER, PARAFFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL), CYCLOMETHICONE, ISOPROPYL MYRISTATE, GLYCERIN, SODIUM CHLORIDE, DMDM HYDANTION, PHENOXYETHANOL, PARFUM (FRAGRANCE), LINALOOL, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, CI 61565 (GREEN 6)

Parfum staat gelukkig ver onderaan de lijst en verder zitten er geen hele spectaculaire ingrediënten in geloof ik. Wel zocht ik nog even het ingrediënt Clyclomethicone op. “Clyclomethicone in huidproducten zorgt het voor de makkelijk distributie van de werkstoffen en geuren zonder een plakkerige laag achter te laten. Het geeft een zacht, droog en glad gevoel aan de huid.” bron citaat


De make-up remover haalt mijn make-up er makkelijk en snel af en ook al mijn waterproof make-up gaat heel makkelijk. Iets wat ik heel fijn vind aan deze remover is dat hij geen vettig olie laagje achterlaat op mijn gezicht. Niet zoals die van de Trekpleister en de Kruidvat. Ik ben er zeer tevreden over en ook omdat hij zo lekker budget is. Ik vind hem tot nu toe fijner dan die van de Kruidvat en de Trekpleister.

Deze remover heb ik gekocht bij de Müller in Duitsland, maar durf niet te zeggen of hij ook in Nederland te koop is. Hij kostte maar €1,99 en dat vind ik niet duur, maar dat betekent wel dat hij iets duurder is dan die van de Trekpleister.


Bij deze was dit dus mijn tweede review over een make-up remover. Hieronder ga ik een lijstje maken van alle removers die ik tot nu toe gereviewd heb. Het zijn er nu dus nog maar twee, maar in de toekomst zullen dit er meer worden. Zo kunnen jullie in de gaten houden wat mijn top lijstje is en hoe hoog de remover in de lijst komt. Dit keer heeft Essence gewonnen. Hij staat namelijk bovenaan. De komende keren zal ik dus elke keer weer een andere remover gebruiken en deze weer voor jullie reviewen. Welke word de volgende?

1. Essence Make-up Remover €1,59 per 100 ml
2. Trekpleister Make-up Remover €1,26 per 100 ml

x Daniëlle