Bijna klaar met je make-up. Je hoeft alleen nog je lippen te stiften en je kan de deur uit. Oh nee, hij breekt af! Balen!! Nu kun je hem nog gebruiken, maar natuurlijk maar heel voorzichtig. Je kan hem natuurlijk ook weer repareren zodat je hem weer als van ouds kan gebruiken. Vandaag ga ik uitleggen hoe je een gebroken lipstick kan repareren. Het is namelijk super simpel!

Volg je Make Me Blush al op Instagram? En YouTube?

Je kapotte lipstick repareren
Je kapotte lipstick repareren

Je kapotte lipstick repareren

Haal je gebroken lipstick uit de huls. Pak nu een aansteker of lucifers en maak de uiteinden warm. Dus de binnenkant van de huls (waar de lipstick aan vast komt) en het onderste deel van de lipstick. Je kan ook een föhn gebruiken. Een föhn is namelijk minder brandgevaarlijk en werkt net zo makkelijk. Voor deze keer heb ik zelf gebruik gemaakt van lucifers.


Als hij een beetje begint ze smelten kun je hem er weer op zetten. Zorg dat je hem goed en stevig neerzet. Draai nu de huls dicht en doe de dop erop. Nu doe je hem in de vriezer. Na een paar uur kun je hem weer gebruiken. Nu was ik het alleen vergeten en lag hij dus de hele dag in de diepvries. Gelukkig kon dat ook geen kwaad.


Nou, hoe simpel was dat? Werkt het toch niet? Dan kun je eventueel de lipstick ook helemaal smelten en hem in een potje of een lippalette doen. Zo kun je hem ook weer makkelijk gebruiken.


Probeer het natuurlijk wel te voorkomen dat je lipstick breekt. Je lipstick breekt namelijk het snelst in de hitte of door vallen of er ruig mee omgaan. Opletten dus 🙂

Is je lipstick nou niet kapot, maar wel je mooie poeder? Daar heb ik een tijdje geleden ook een artikel over geschreven. Want ook je poeder kun je weer heel makkelijk repareren. Kijk voor dat artikel hier.

Hopelijk heb je wat aan mijn tips gehad. Succes!

x Daniëlle